Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Waterkwaliteit en probleemoplossers

Voor vijveraanleg en onderhoud bent u bij Tuincentrum Schmitz aan het juiste adres. Zowel voor producten om een vijver aan te leggen, een vijver te onderhouden als advies over de vijver. Bekijk hieronder een greep uit ons assortiment of kom gezellig inspiratie opdoen in het tuincentrum.

Toon flilter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 99 producten

Vijveraanleg tips

Houd met het bepalen van de plaats van de vijver rekening met de ligging: veel zon is funest voor de vijver, extreme algengroei is het gevolg, het water wordt te warm wat gepaard gaat met vissterfte. De voorgevormde vijver is relatief duur maar makkelijk aan te leggen. Wanneer u kiest voor een vijver van folie dan bent u vrij om te bepalen met welke vorm u gaat werken. Er zijn diverse breedtes folie leverbaar en door middel van een speciale lijm zijn diverse breedte aan elkaar te lijmen.

Afwerking vijverranden

Voor de afwerking van vijverranden zijn diverse mogelijkheden zoals natuursteen, keitjes, hout of moerasplanten. Houd bij de aanleg van de vijver rekening met elektra voor een waterpomp of verlichting. 

Wanneer kan ik het beste een vijver aanleggen?

Wij raden onze klanten altijd aan om hun vijver in april / mei aan te leggen, en al helemaal als u een vijver wilt aankleden met planten. Als u écht zou willen, kan u ook een vijver in het najaar aanleggen maar dan moet u even wachten met de beplanting tot het voorjaar is aangebroken. Heeft u veelal last van een hoge waterstand in de tuin? Dan raden wij een folievijver niet aan, aangezien er dan veel druk op de onderkant van de vijver komt te staan. Laat u eens adviseren door onze werknemers op de vijverafdeling.

Uw vijver onderhouden doet u zó

Beginnen met uw vijveraanleg

Hierbij nog een beknopt plan voor het aanleggen van uw vijver:

  1. Begin altijd met het maken van een vijverontwerp
  2. Dan kan het graven van de vijver beginnen
  3. Vervolgens kunt u de vijverfolie aanbrengen
  4. Nu is het tijd om de vijver te vullen met het water
  5. Vul uw vijver met waterplanten en vijvervissen
WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.