Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Kunstplanten en zijden bloemen

Houd je van groen, maar zijn je vingers dat niet? Dan zijn kunstplanten en kunstbloemen de oplossing. Je bloemen en planten zijn straks niet meer kapot te krijgen én je hebt er geen omkijken naar. Ze zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden. Met de nepplanten en zijden bloemen van tuincentrum Schmitz geven je je woning een prachtige groene jas. Ontdek ons aanbod!

Bestel eenvoudig in onze webshop!

Gratis afhalen in ons tuincentrum ✓ Vanaf €6,95 bij u thuisbezorgd ✓ Vandaag voor 14 uur besteld, vandaag op de post

 

Toon flilter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 10 van 10 producten

De voordelen van een kunstboeket

Een boeket van kunstbloemen is anno nu niet meer van echt te onderscheiden en heeft nog vele andere grote voordelen. Zo kun je zelfs op een donker hoekje een bos bloemen laten stralen, zullen uitgevallen blaadjes nooit rommel geven en hoef je niet na te denken over het verversen van water. Je kunt met een paar kleine toevoegingen elk seizoen van een gloednieuw boeket genieten. Haal bijvoorbeeld de oranje tinten uit de bos wanneer het kerstseizoen aanbreekt. Voeg rood en wit toe, en je hebt een gloednieuwe blikvanger staan.

Kunstplanten in ons tuincentrum | Tuincentrum Schmitz

Nepgroen? Doen!

Wie wil er geen planten in huis? Ze zijn sfeervol, gezellig en enorm trendy! Er gaat uiteraard niks boven echte planten, maar we snappen heus dat er allerlei redenen kunnen zijn om toch voor kunst te kiezen. Denk maar aan een wild huisdier, een druk gezinsleven of een baan waardoor je veel van huis bent. Gelukkig is er anno nu nepgroen dat er overtuigend echt uitziet, waardoor ze visueel zoveel aantrekkelijker zijn dan de kunstplanten uit het verleden. Nepplanten zijn duurzamer dan ooit, dus zeker het overwegen waard. 

Tip! We hebben in ons assortiment enorm sfeervolle hangplanten, leuk voor boven de eettafel of een kookeiland!

Kaarsen

Een kunstboeket samenstellen

STAP 1: KLEUR BEPALEN

De eerste stap is het kleurpalet bepalen. In de herfst zijn warme en donkere tinten goed op hun plek. Denk maar eens aan de kleuren van een zonsondergang. Oranje, bruin, beige, goudgeel, koper en uiteraard groen zijn de klassieke herfstboeket kleuren. In de zomer kan je kiezen voor pastellen of juist wat fellere kleuren. Als het er maar vrolijk uitziet!

STAP 2: BLOEMEN EN TAKKEN UITZOEKEN

Op onze kunstbloemen afdeling vind je prachtige seizoensgebonden bloemen en takken met een rijke en weelderige textuur. Zoek een goede mix tussen bloemen en accenten, zoals takken en bladeren. Breng accenten aan met behulp van bladeren, takken, bessen en grasjes. Hiermee geef je je boeket body.

STAP 3: DIEPTE CREËREN

Diepte is essentieel bij het samenstellen van een boeket, aangezien dat de visuele impact aanzienlijk vergroot. Kies, waar mogelijk, bloemen en takken uit die net niet even lang zijn. Bloemen komen meer tot hun recht als hun bloemenbuurman net een ander formaat heeft. 

STAP 4: SCHIKKEN MAAR

Tijd om jouw bos vorm te geven. Dit doe je om te beginnen in je hand, net zoals bloemenstylisten dat doen. Begin met een bloem van gemiddelde grootte. Houd de stengel vast en plaats de volgende er kruiselings overheen. Voor of achter maakt niet uit, zolang alle stelen maar in dezelfde diagonale draairichting wijzen. Voeg nu op dezelfde manier bloemen toe en draai het boeket af en toe een beetje. Het boeket moet er natuurlijk zowel van boven als van alle kanten uitzien.

Kussens

Kunstbloemen en nepplanten kopen in Limburg: kom naar tuincentrum Schmitz

Kunstplanten mogen de ster van de show zijn! Vermijd daarom de hoek van je groene aanwinst vol te proppen met een heleboel accessoires. Een opvallende bloempot is natuurlijk wel leuk. Om ervoor te zorgen dat ze er zo organisch mogelijk uitzien, moet u enkele stelen rechtop laten staan, sommige over de vaas laten vallen en de bladeren in verschillende richtingen wijzen. Vind je de zoektocht naar de perfecte kunstplant toch wat lastig? De medewerkers van tuincentrum Schmitz helpen je graag verder! Zowel in onze webshop als in onze tuincentrum heb je genoeg keuze wat betreft groener dan groene planten en bloemen. Aan inspiratie geen gebrek! Ontdek het zelf...

Openingstijden & contact

Nepgroen online kopen | Tuincentrum Schmitz