Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Tuindieren

In onze tuincentrum in Vlodrop (vlakbij Roermond) vindt u een compleet assortiment voor uw tuinvogels, denk bijvoorbeeld aan strooivoer en nestkasten, vogelhuisjes, voederschalen en vogelbadjes voor deze en allerlei aanverwante artikelen kunt u terecht in ons tuincentrum. Op de dierenafdeling is altijd iemand aanwezig die u graag verder helpt.

Toon flilter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 148 producten

Kom voor alles voor vogels naar Tuincentrum Schmitz

Naast mooie en handige benodigdheden voor honden, katten, vissen en knaagdieren, verkoopt ons tuincentrum in Vlodrop ook benodigdheden voor vogels.

Denk maar eens aan:

  • Vogelvoer
  • Vogelhuisje
  • Vogelbad

Vogelvoer in Vlodrop

Vogelvoer is vanzelfsprekend belangrijk voor een gelukkig Tuincentrum Schmitz in Vlodrop
en gezond vogelleven. Vogels zijn namelijk van nature uit een groot deel van de dag op zoek naar voedsel. Vogels hebben namelijk een rijke variatie aan zaden en granen nodig. Hiernaast zijn ook insecten, groenten en fruit natuurlijke voedingsbronnen waaruit de vogel zijn noodzakelijke voedingsstoffen haalt. Een vogel haalt bijvoorbeeld hoogwaardige eiwitten en aminozuren uit verschillende insecten. Deze zijn vooral nodig om de opbouw en onderhoud van weefsels zoals de spieren en veren te stimuleren. De vogel haalt zijn dagelijkse behoeften aan vitaminen en mineralen uit groente en fruit. Net zoals wij mensen ook doen. In ons assortiment is veel specifiek vogelvoer vinden dat is gericht op een bepaalde vogel of juist heel algemeen vogelvoer. Je kunt hierbij denken aan vogelvoer voor bijvoorbeeld het roodborstje en de merel. Dit vogelvoer bevat dan de favoriete ingrediënten van de specifieke vogelsoorten. Het roodborstje houdt bijvoorbeeld veel van havermout, meelwormen, gebroken pinda's, zonnebloemkernen, gebroken mais en nog vele andere zaden. Deze worden dan verwerkt in hun eigen vogelvoer. 

Je kunt er in eigenlijk zelf voor zorgen dat je jouw favoriete vogel aantrekt naar jouw tuin door er simpelweg vogelvoer aan te bieden waar de vogel gek op is! Je kunt er daarnaast ook voor kiezen een vogelvoer mix te gebruiken zodat je niet één vogelsoort aantrekt maar meerdere vogelsoorten naar je tuin trekt.

Vogelhuisje in Vlodrop

Een vogelhuisje is onmisbaar als u gek bent op vogels. Door middel van een leuk vogelhuisje of voederhuisje geniet jij optimaal van allerlei verschillende mooie vogels in de tuin! Het is goed om te weten dat ieder vogelhuisje weer een ander soort vogel aantrekt. Dus kies zelf wat u leuk vindt! Of kies bijvoorbeeld voor een vogelbadje. De vogelhuisjes van ons tuincentrum in Vlodrop zijn evenzeer in de zomer als in de winter perfect te gebruiken voor verschillende tuinvogels. In de lente- en zomermaanden zijn de vogelhuisjes heel geschikt voor de broedperiode en in de wintermaanden dienen vogelhuisjes als schuilplaats voor het koude en barre weer.

Vogelhuisjes altijd laten bewonen? Ja, dat kan zeker weten. Je moet er alleen op letten dat vogels vaak ieder jaar een nieuw nestje bouwen, het bouwen van een eigen nestje is onderdeel van het broedseizoen. Onze medewerkers raden je dan ook aan om na het broedseizoen het nestje uit het vogelhuisje te halen en weg te gooien en vervolgens het vogelhuisje zelf grondig te reinigen. Hiermee voorkom je dat er nare ongedierte zoals parasieten achterblijven in het nestgedeelte. Op die manier trek je de vogels volgend jaar aan naar een schoon, fris vogelhuisje en maken de vogels er zelf weer een nieuw nestje in.

Vogelbad in Vlodrop

Een vogelschaal is ook te vinden in ons tuincentrum. Een vogelschaal kan zowel als voederschaal en als vogelbad gebruikt worden. Op die manier kun je de fleurige, sierlijke schalen gedurende de winterperiode als de zomerperiode gebruiken voor de vogels in je tuin. In de zomer kun je water in de schaal doen zodat vogels kunnen drinken en baden tijdens het warme weer, het is dan echt weer een verfrissing. Gedurende de wintermaanden kun je vogelvoer zoals zaden en vetproducten op de schaal leggen.

Tuincentrum Schmitz is gevestigd in Limburg in het plaatsje Vlodrop nabij Roermond. Tuincentrum Schmitz is het meest gezellige en complete tuincentrum van Limburg met prachtige tuin en kamerplanten, tuinmeubelen, woonaccessoires, een zeer uitgebreide vijverafdeling, natuursteen en veel meer!

WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.