Tuinplanten

Wij proberen het voor u als consument zo gemakkelijk mogelijk te maken door de vaste tuinplanten onder te verdelen in verschillende segmenten. Zo zijn er schaduwplanten, water- en moerasplanten en planten die graag in de volle zon staan. Op het plant etiket staat vaak de hoogte aangegeven hoewel dat ook afhangt van de grondsoort waarin de plant geplant wordt en de plek die de plant in de tuin krijgt. Eénjarige perkplanten zijn goed te combineren met vaste planten. Kuipplanten zoals tibouchina, hibiscus, fuchsia, abutilon en lantana zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Een vorstvrije ruimte is dan vaak al voldoende. Voor tuinplanten komt u naar Tuincentrum Schmitz in Vlodrop. 

Tuinplanten kopen

Tuincentrum Schmitz heeft alles op het gebied van tuinplanten en goedkope planten voor buiten in allerlei soorten en maten. Tuinplanten kiezen, blijft voor sommige onder ons een hele opgave en wij helpen u daarom graag bij het maken van een keuze. Enkel de beste kwekers uit Nederland zijn met ons in samenwerking en daarom vindt u bij ons de mooiste tuinplanten met bijvoorbeeld groen of bont blad. Grote tuinplanten, kleine tuinplanten, groene tuinplanten.. we hebben het allemaal in Vlodrop. Wilt u bijvoorbeeld een kleurrijke en bloeiende tuin creëren? Dan zijn onze bloeiende planten zoals de Hortensia de ideale keuze voor u. Naast bloeiende tuinplanten hebben wij ook andere tuinplant categorieën:

Eigenlijk alles op het gebied van tuinplanten hebben wij voor u beschikbaar!

Soorten tuinplanten 

Het aanbod van tuinplanten in ons assortiment is inmiddels enorm gegroeid en dat willen wij graag met u delen. Zoals hierboven te lezen was, hebben we voor u de tuinplanten onderverdeeld in de meest gebruikte subcategorieën. U kunt altijd contact met ons opnemen als u vragen heeft over bepaalde tuinplanten of kamerplanten

Verzorging van tuinplanten

Het is vooraf goed om te bedenken wat de huidige bodemcondities zijn van uw grond. De zuurgraad vormt het allerbelangrijkste element en wordt aangeduid met een pH-waarde. De pH waarde waar de meeste planten het beste in groeien, ligt tussen de 5,5 en 6.5. Doe hier dus goed onderzoek naar! Natuurlijk heeft iedere tuinplantensoort zijn eigen specifieke wensen qua grond en voedingsstoffen. Wij verkopen daarom diverse producten voor uw planten zoals ECOstyle en Pokon. 

5 tuinplanten die graag in zure grond staan:

 • Heide
 • Rhododendron
 • Camellia
 • Hortensia
 • Skimmia

5 tuinplanten die graag in kalkrijke grond staan:

 • Buxus
 • Lavendel
 • Rozen
 • Fruitplanten
 • Clematis

Tuincentrum Paarlo, Rothenbach, Reutje, Wassenberg en Roerstreek

Verschillende type tuinplanten

Vaste planten

Vaste planten soorten zijn de tuinplanten die mooi in de border van een tuin kunnen worden geplant of in een mooie plantenbak.

Haagplanten

Bent u iemand die van een natuurlijke afscheiding houdt? Maak dan de keuze voor haagplanten in uw tuin. Van beukenhaag tot ligusterhaag, van lage maten tot hoge blikvangers.. u kunt bij ons in Vlodrop alles vinden. 

Klimplanten

Bent u op zoek naar planten die hoog worden en een fleurig aanzicht geven? Dan zijn klimplanten voor u de juiste keuze. Klimplanten hebben altijd houvast nodig om omhoog te groeien, bijvoorbeeld een klimrek, rozenboog, gaaspaneel of schutting. 

Populaire tuinplanten in Limburg

 • Hortensia (vaste plant)
 • Beukenhaag (haagplant)
 • Hedera / klimop (klimplant)
 • Vinca minor (bodembedekker)

Dus woont u nabij Paarlo, Rothenbach, Reutje, Wassenberg of Roerstreek? Kom dan langs ons gezellige tuincentrum in Vlodrop, Limburg. Ook voor graszodentuinverlichtingtuinmeubelen en barbecues kunt u bij ons in Vlodrop terecht. Zien we u ook snel?

Vaste planten

Toon flilter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten
Contact

Tuincentrum Schmitz
Herkenbosserweg 2
6063 NL Vlodrop

0475-535919

info@tuincentrumschmitz.nl

Openingstijden