Bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplanten zijn helemaal hip! Veel kamerplanten die wij in Nederland hebben, komen oorspronkelijk uit tropische of subtropische landen en daar moet rekening mee gehouden worden in huis. Oerwoudplanten zoals de Varen verdraagt geen felle zon, cactussen daarentegen staan graag in de zon, hoe warmer hoe beter. Er zijn heel veel soorten bloeiende kamerplanten.

Wat wij u bieden:

✓ De mooiste kamerplanten, vers van de kweker ✓ Om de beste kwaliteit te garanderen, kunt u kamerplanten alleen afhalen

✓ Vandaag voor 12.00 uur besteld, dezelfde werkdag ophalen

Toon flilter Verberg filter

Filter

Hoogte van de plant in cm

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 23 van 23 producten

Wij hebben voor u een top vijf bloeiende kamerplanten samengesteld

  1. Hortensia
  2. Orchidee
  3. Anthurium 
  4. Bromelia
  5. Prachtlelie

Verzorging bloeiende kamerplant

De meeste bloeiende kamerplanten houden van een lichte plaats met het liefst een standplaats in de ochtendzon. Naast het water geven, hebben ze in de bloeiperiode ook kamerplantenvoeding nodig en sommige planten zoals de Cyclaam, Kaapsviooltje, Hortensia's en Primula's zijn gek op een voetbad. Zorg dat het gietwater altijd lauw is en trakteer de planten eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een lichte regenbui lekker buiten.

Na de bloei moet u het water geven terugbrengen op 1 maal in de week, plantenvoeding is nu taboe. In het voorjaar kan de plant verpot worden, maar gebruik altijd de juiste potgrond. Lees zorgvuldig de verzorgingstips die bij de kamerplant wordt meegeleverd.

Anthurium

Het is haast niet mogelijk om niet vrolijk te worden van de mooie Anthurium! De Anthurium staat bekend om zijn mooie schutbladeren en vrolijke kolf. Wil je een bloeiende kamerplant kopen die uw interieur tot leven brengt? Neem dan een Anthurium. Door zijn glanzende bladeren en sierlijk uiterlijk is het, het middelpunt van de woonkamer. In Nederland noemen we deze plant ook wel Flamingoplant. De Flamingoplant is een tropische plant, die houdt van de warmte en een hoge luchtvochtigheid. Wilt u de kamerplant wat extra vertroetelen? Geef de Anthurium dan met regelmaat een fijne sproeibui!

Bromelia

Een andere favoriet onder de bloeiende kamerplanten is de Bromelia. Dit is een écht pronkstuk in uw kamer en bovendien is deze plant erg makkelijk te verzorgen. De Bromelia kunt u verwennen door de plant af en toe wat water te geven. Zo makkelijk is deze kamerplant. De Bromelia heeft een bloei van ongeveer drie tot zes maanden lang. Verzorg deze kamerplant goed en u kunt nóg meer genieten van zijn mooie uiterlijk! 

Orchidee

Orchideeën zijn de zogeheten diva’s onder de kamerplanten. Sommigen Orchideeën zijn tevreden met 'gewone' potgrond, maar de meesten Orchideeën hebben specifieke wensen. De Orchideeën drinken het liefst onthard leidingwater en denk ook aan speciale orchideeënvoeding. De kamerplant Orchidee staat het liefst in het licht, maar op de tafel hebben ze het ook prima naar hun zin.

Cyclaam

De Cyclaam is een echt zonnetje in huis. Met zijn bijzondere bloemen en hartvormige blaadjes zorgt de prachtige plant voor 'instant vrolijkheid en kleur' in uw huis. In de kamer maar ook uiteraard op het balkon of terras. De Cyclaam kan namelijk ook naar buiten toe als het warm genoeg is. Het liefst staat de Cyclaam niet in de volle zon en hij moet regelmatig wat water krijgen. Plant de bloeiende kamerplant in een mooie bak of pot en genieten maar.

Naast ons brede assortiment bloeiende kamerplanten hebben wij ook groene kamerplanten, cactussen en vetplanten. Zien we u ook snel bij ons tuincentrum in Vlodrop?

WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.