Mini plantjes

Of u nu één grote kamerplant of een verzameling aan gezellige mini plantjes aan uw woning toevoegt; het creëren van een oase aan groen is altijd een goed idee! In deze webshop categorie vindt u allerlei kleine plantjes die niet kunnen wachten tot ze een mooi plekje in uw huis mogen krijgen. Wij zijn om een aantal redenen groot fan van deze subtiele rakkers. We vertellen u graag meer over ons fleurige assortiment! Kom langs bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop om ons assortiment live te bekijken óf bestel uw favorieten eenvoudig in de webshop. U kunt ze dan vaak dezelfde werkdag nog op komen halen.

Bestel eenvoudig in onze webshop!

Vers van de kweker ✓ Hoge kwaliteit, daarom alleen afhalen ✓ Vandaag voor 12 uur besteld, vandaag nog af te halen

 

Toon flilter Verberg filter

Filter

Kom langs in ons tuincentrum in Vlodrop (Limburg) voor ons complete assortiment en een goed advies. Tuincentrum Schmitz is 7 dagen per week geopend: Iedere zondag koopzondag! Voor vragen over onze producten kunt u terecht bij info@tuincentrumschmitz.nl of bel +31 (0)475 535 919. 

Een veelzijdig plantje

Het leuke aan zo’n klein plantje is dat u er op tal van manieren plezier van gaat hebben. U heeft immers de vrijheid om ze overal te zetten waar u maar wilt… Maak een mooi arrangement in een schaal en zet deze prominent op tafel. Misschien wilt u wel allerlei kleine potjes groeperen op de vensterbank. Ook is het leuk om de kinderen zo’n mini plantje onder hun hoede te laten nemen. Laat ze er zelf eentje uitkiezen die ze een mooi plekje op hun kamer kunnen geven. Ze leren zo meer over de natuur, maar ook over hoe het is om een levend organisme te verzorgen. Win win!

Al onze kamerplanten

Mini plantjes kopen | Tuincentrum Schmitz

Een populair mini plantje: de Calathea rufibarba

Eén van onze favoriete mini plantjes is de Calathea rufibarba. Dit plantje, dat er echter ook in een grotere uitvoering is, heeft opvallende, groene bladeren in de vorm van een veer. Uniek aan deze pauwenplant of gebedsplant, zoals de Calathea ook wel wordt genoemd, is de rode onderkant van het blad. De plant heeft een opwaartse groei en de bladeren zijn gegroepeerd in clusters. Misschien wel de leukste eigenschap van deze plant is dat hij een ritme heeft. Dit wil zeggen dat hij bij veel licht zijn bladeren uitvouwt en bij weinig licht zijn bladeren weer inklapt. Schrik dus niet als er 's ochtends of 's avonds ineens geritsel klinkt.

Tip! Zet de Calathea Rufibarba op een plek met normaal daglicht, uit de directe zon. Geef de plant twee keer per week water en let erop dat de grond nooit volledig uitdroogt.

Bloempotten

Fijne vetplanten

In deze categorie vindt u ook een groot aantal vetplantjes. Zoals u waarschijnlijk wel weet hebben deze heel wat fijne eigenschappen waar met name mensen met lichtgroene vingers heel blij van worden. Ze zullen immers ook met het minste beetje aandacht volop groeien en bloeien. Ze houden vocht vast in hun vettige bladeren, waardoor ze maar weinig water nodig hebben. Ideaal ook voor mensen die veel van huis zijn of gewoonweg een heel druk werk- of gezinsleven hebben. 

Wist u dat... het heel makkelijk is om een vetplant te stekken? Zo heeft u binnen no-time een nog grotere verzameling plantjes. 

Vetplanten & cactussen

Mini plantjes kopen in Limburg: kom naar tuincentrum Schmitz

Een deel van ons aanbod mini plantjes staat in deze webshop categorie, maar we hebben er uiteraard nog veel en veel meer op voorraad in ons tuincentrum. Welke mini plantjes wilt u in huis gaan halen? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Fittonia
  • Senecio
  • Chlorophytum
  • Peperomia
  • Of onze terrarium plantjes!

 Onze groenexperts kunnen u alles over hun standplaats en waterbehoefte vertellen. Kom langs bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop en ontdek ons geweldige groene aanbod…

Openingstijden & contact

Mini plantjes online kopen | Tuincentrum Schmitz

WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.