Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
 • Dutch (Netherlands)
 • German (Germany)

Knaagdieren

Tuincentrum Schmitz heeft een ruim assortiment aan verzorging voor knaagdieren. Bij ons gezellige tuincentrum bent u aan het juiste adres om uw knaagdieren lang gezond en gelukkig te houden. Wij verkopen allerlei producten voor uw knaagdier, van konijnenhok tot caviavoer. Voor ons gehele assortiment verzorgingsproducten voor knaagdieren bent u van harte welkom in ons tuincentrum in Vlodrop.

 

Toon flilter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 34 van 34 producten

Online dierenwinkel voor uw knaagdier

Wij hebben een ruim assortiment voor verschillende knaagdieren waaronder:

 • Konijnen
 • Hamsters
 • Cavia's

Een van onze favorieten: de konijnen 

Een leuk konijntje is enorm leuk voor de kleinere kinderen die gek zijn op diertjes maar ook voor veel volwassenen zijn konijntjes een erg leuk huisdier. Voor konijnen hebben wij een ruim assortiment aan konijnenhokken en konijnenvoer.: zo bieden wij zowel binnen- als buitenhokken voor konijnen aan. Bij het kopen van een konijn, is het wel belangrijk dat als zij in een hok leven, zij drie uur per dag moet kunnen lopen en rennen. En wat eten konijnen nu eigenlijk? Het is belangrijk dat konijnen onbeperkt hooi kunnen eten. Als dit niet het geval is kunnen de darmen van het konijn stil gaan staan. Hooi is dan ook nodig voor een optimale darmverwerking. Ook is het van belang dat konijnen elke dag bikskorrels te eten krijgen. De aanbevolen hoeveelheid hiervan is 20 gram per kilogram lichaamsgewicht van het konijn. Het is van belang dat u niet teveel bikskorrels voert per dag, dan eet uw konijn zijn eigen keutels niet op. Ja dat klopt, konijnen eten hun eigen keutels op!

konijnen, cavia's en hamsters kopen

Ga je liever voor een hamster?

Wij verkopen ook hamsterkooien die aangevuld kunnen worden met diverse looptunnels en draaimolens. Als uw hamster een klimmer is, is het belangrijk dat de kooi horizontale spijlen heeft. Ook is het van belang dat uw hamster goed kan bewegen in zijn kooi. Door het plaatsen van een metalen looprad in de kooi zorgt u ervoor dat uw hamster voldoende beweging krijgt. Let echter wel op dat dit metalen looprad niet gedurende de hele dag aanwezig is, dan kan uw hamster te uitgeput raken. Het is ook bij hamsters belangrijk dat zij de hele dag hooi kunnen eten, dit is goed voor de darmen. Het beste is als er ook hamstervoeding wordt gegeven aan uw hamster. Dit kunt u bij ons in de dierenwinkel kopen!

Wat mogen hamsters eten?

Dit is voornamelijk droogvoer aangezien dit de basis is van voor hamsters. Let er altijd goed op dat er in het voer genoeg eiwitten, vetten, koolhydraten en vezels zitten zodat uw hamster alle voedingsstoffen binnen krijgt die hij nodig heeft. U kunt bijvoorbeeld aan het volgende droogvoer denken:

 • Graan
 • Gedroogde wortel
 • Gedroogde erwten
 • Rogge
 • Tarwe
 • Zonnebloempitten

Hoe verzorgt u een cavia?

Tuincentrum Schmitz verkoopt caviahokken in verschillende maten. Belangrijk is dat u altijd zorgt voor een hok dat niet te klein is voor uw cavia of cavia's. Cavia's kunnen niet goed in hun eentje leven, ze voelen zich al snel eenzaam. Het is daarom belangrijk dat uw cavia gezelschap heeft van een andere cavia en een ruim hok heeft zodat zij zich goed kunnen bewegen. Zorg dan ook voor een grote kooi binnen of buiten zodat uw cavia genoeg bewegingsvrijheid heeft. Wij verkopen ook looptunnels en draaimolens om vast te maken aan uw caviakooi.

Wat eten cavia's? Cavia's zijn gek op hooi en droogvoer: hooi moet voor cavia's gedurende de hele dag beschikbaar zijn, dit is goed voor hun darmen. Als u nieuw voedsel aan uw cavia gaat geven moet u oppassen, cavia's moeten hier heel namelijk heel erg aan wennen. Begin dan ook met het geven van kleine beetjes van het nieuwe voedsel. Ook is het belangrijk om uw cavia al op jonge leeftijd kennis te laten maken met verschillende soorten voedsel, op latere leeftijd weigeren ze dit vaak. Hoe oud wordt een cavia eigenlijk? Dit is gemiddeld genomen zo'n 4 tot 8 jaar.

Vragen over ons aanbod knaagdieren

U kunt altijd langskomen in ons tuincentrum in Vlodrop nabij Rothenbach, Posterholt, Paarlo en Herkenbosch. Onze medewerkers helpen u graag de beste producten voor uw knaagdier uit te kiezen! Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen of langskomen in ons tuincentrum. Bent u toch op zoek naar ons assortiment voor honden of katten? Neem dan een kijkje in onze webshop, of kom langs in ons tuincentrum.

Honden  

Katten

Vogels