Vandaag open van 10:00 t/m 17:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Kerstbomen

Maak kerst dit jaar éxtra speciaal met de mooiste kerstboom! Een kerstboom uitzoeken in de omgeving van Limburg? Dan bent u bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop, nabij Roermond, aan het juiste adres. Een kerstboom is precies wat kerst zo leuk maakt en waardoor u uw huis gezellig, warm en knus kunt decoreren met diverse kerstdecoratie. Gaat u dit jaar voor een grote groene rakker met kluit of misschien voor twee kleine boompjes voor buiten? Ook kunt u kiezen voor een kunstkerstboom met verlichting. Er is keuze genoeg! Kom langs in onze winkel en zoek de mooiste boom uit.

Bezoek onze kerstshow

Hoge kwaliteit kerstbomen ✓ Kerstbomen in verschillende soorten & maten ✓ De leukste decoratie en beste verlichting

 

Toon flilter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Waarom een kerstboom met kerst?

Tsja, waarom zetten wij nu eigenlijk ieder jaar een kerstboom in ons huis? Sowieso staat het gewoonweg heel gezellig. Er zit daarnaast ook een mooi verhaal achter! Al voor de geboorte van Jezus werd in de wintermaanden groen als versiering gezien. Het was vroeger namelijk traditie om groenblijvende bomen te kappen uit het heilige bos en ze te versieren op het dorpsplein. Dit deden de mensen vroeger ter verering van het midwinterfeest. Deze Germaanse traditie is simpelweg overgenomen door de Christenen en werd verbonden aan de geboorte van Jezus.

Kerstverlichting

Kerstbomen kopen | Tuincentrum Schmitz

Kerstboom kopen in Vlodrop bij tuincentrum Schmitz

Wij selecteren bij onze kweker enkel de kerstbomen van de beste kwaliteit. Er is keuze uit diverse soorten, want iedere soort heeft een andere geur en ander soort naalden. Elke kerstboom leidt natuurlijk wel zijn eigen leven, waardoor deze allemaal op hun eigen manier uniek zijn. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kerstboom met kluit of zonder kluit. U heeft bijvoorbeeld keuze uit:

  • Servische spar (Picea Omorika): deze boom staat bekend om zijn zilverachtige gloed. De compacte Omorika heeft een volle, maar toch slanke groeiwijze, waardoor deze ook in de wat kleinere huishoudens perfect past.
  • Blauwspar (Picea Pungens): de prachtige blauwe gloed maakt deze boom tot een feestje om naar te kijken. De boom heeft stevige takken en kan dus heel wat versiering aan. Ook deze boom heeft weer die kenmerkende geur die zo bij kerst hoort.
  • Fraserspar (Abies Fraseri): deze boom valt op door die echte kerstboomgroene kleur. Ook de naalden van deze zilverspar zijn zacht en zullen u niet prikken wanneer u met de kerstballen aan de slag gaat. Ook deze boom ruikt heerlijk!
  • Nordmann (Abies Nordmannia): de Nordmann is waarschijnlijk de meest bekende kerstboom. De Nordmann boom blijft erg lang mooi en heeft zachte naalden die hij niet verliest. Dit maakt het ophangen van kerstdecoratie wel zo makkelijk! Deze boom hebben wij zowel gezaagd als op pot, tot wel 3,5 meter.
  • Dwergspar (Picea Conica): deze kleine kerstboom is perfect om op een tafel of krukje te zetten. Misschien zet u 'm wel in de hal of keuken, óf in de voortuin! Deze laagblijvende conifeer is namelijk winterhard.

Onze medewerkers adviseren u graag bij vragen, maar staan ook paraat voor het verpakken en inladen van uw kerstboom????.

Kunstkerstbomen

Wanneer de kerstboom opzetten en wanneer de kerstboom weghalen?

Wanneer mag u nu eigenlijk de kerstboom opzetten en wanneer kan de kerstboom écht niet meer in huis staan? Wij helpen u verder! Onze kerstperiode duurt van 21 december tot Driekoningen op 6 januari. Waarom? Dit heeft met onze wintertijd te maken. Vroeger was de winter een moeilijke tijd om aan eten te komen, zeker voor arme mensen. Op de verschillende feestdagen: Sint Maarten, Sinterklaas, kerst en oud & nieuw mochten ze langs de deuren om eten te vragen. En volgens ongeschreven regels mag u de kerstboom dus vanaf 21 december optuigen en de kerstboom mag u tot maximaal 6 januari laten staan. Stiekem beginnen wij Nederlanders vaak veel eerder aan het opzetten van de kerstboom, vaak meteen na Sinterklaas en sommigen zelfs al eerder dan 5 december. 

Kerstversiering

Kerstboom kopen | Tuincentrum Schmitz

Kerstboom kopen | Tuincentrum Schmitz

Kerstboom kopen | Tuincentrum Schmitz

Kerstboom kopen | Tuincentrum Schmitz

Kerstboom kopen | Tuincentrum Schmitz

Kerstboom decoreren met de mooiste kerstballen en kerstversiering

Kerstverlichtingkerstdecoratie en Lemax kersthuisjes zijn stuk voor stuk cruciale kerstelementen die uw kerst écht af maken. Een kerststal onder uw kerstboom of kerstdorp in de vensterbank maken uw huis erg gezellig. Een krans aan de deur en guirlande of kerstsok aan de openhaard zijn ook van die warme elementen. Een kerststukje op tafel, wat decoratiesneeuw hier en daar en een kersttrein op de achtergrond... Voelt u die kerstkriebels al? Alle kerstspullen voor het complete kerstfeest vindt u bij ons tuincentrum in Limburg. Kom gezellig langs!

Openingstijden & contact