Kerstbomen

Maak kerst dit jaar éxtra speciaal met de mooiste kerstboom van de buurt. Een kerstboom uitzoeken in de omgeving van Limburg? Dan bent u bij Tuincentrum Schmitz in Vlodrop, nabij Roermond, aan het juiste adres. Een kerstboom is precies wat kerst zo uniek maakt en waardoor u uw huis gezellig, warm en knus kunt decoreren met diverse kerstdecoratie. Gaat u dit jaar voor een grote groene rakker met kluit of misschien voor twee kleine boompjes? Ook kunt u kiezen voor een kunstkerstboom. Er is keuze genoeg!

Toon flilter Verberg filter

Filter

Kom langs in ons tuincentrum in Vlodrop (Limburg) voor ons complete assortiment en een goed advies. Tuincentrum Schmitz is 7 dagen per week geopend: Iedere zondag koopzondag! Voor vragen over onze producten kunt u terecht bij info@tuincentrumschmitz.nl of bel +31 (0)475 535 919. 

Kerstboom kopen in Vlodrop bij Tuincentrum Schmitz

Wij selecteren bij onze kweker enkel de beste kwaliteit kerstbomen om bij u thuis te bezorgen. Dat scheelt gedoe met heen en weer rijden en zwaar tillen. Er is keuze uit diverse soorten want iedere soort heeft een andere geur en ander soort naalden. Elke kerstboom leidt natuurlijk wel zijn eigen leven, waardoor deze allemaal op hun eigen manier uniek zijn. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kerstboom met kluit of zonder kluit. Bij tuincentrum Schmitz te Vlodrop heeft u genoeg keuze uit bijvoorbeeld:

  • Kerstboom zonder kluit
  • Kerstboom met kluit
  • Fijnspar kerstboom
  • Nordmann kerstboom

De werknemers van ons tuincentrum helpen u graag om voor u de perfecte boom uit te zoeken.

Kerstboom kopen | Tuincentrum Schmitz

Waarom kerstboom met Kerst?

Tsja, waarom zetten wij nu eigenlijk ieder jaar een kerstboom in ons huis? Er zit stiekem een mooi verhaal achter! Al voor de geboorte van Jezus werd in de wintermaanden groen als versiering gezien. Het was vroeger namelijk traditie om groenblijvende bomen te kappen uit het heilige bos en ze te versieren op het dorpsplein. Dit deden de mensen vroeger ter verering van het midwinterfeest. En deze Germaanse traditie is simpelweg overgenomen door de Christenen en is verbonden aan de geboorte van Jezus.

Kerstboom kopen | Tuincentrum Schmitz

Wanneer de kerstboom opzetten en wanneer de kerstboom weghalen?

Wanneer mag u nu eigenlijk de kerstboom opzetten en wanneer kan de kerstboom écht niet meer in huis staan? Wij helpen u verder! Onze kerstperiode duurt van 21 december tot Driekoningen op 6 januari. Waarom? Dit heeft met onze wintertijd te maken. Vroeger was de winter een moeilijke tijd om aan eten te komen, zeker voor arme mensen. Op de verschillende feestdagen: Sint Maarten, Sinterklaas, kerst en oud & nieuw mochten ze langs de deuren om eten te vragen. En volgens ongeschreven regels mag u de kerstboom dus vanaf 21 december optuigen en de kerstboom mag u tot maximaal 6 januari laten staan. Stiekem beginnen wij Nederlanders vaak veel eerder aan het opzetten van de kerstboom, vaak meteen na Sinterklaas en sommigen zelfs al eerder dan 5 december. 

Kerstboom kopen | Tuincentrum Schmitz

Kerstboom decoreren met de mooiste kerstballen en kerstversiering

Kerstverlichtingkerststukjes, kerstdecoratie en kersthuisjes van Lemax zijn stuk voor stuk cruciale kerstelementen die uw kerst écht af maken. Een kerststal onder uw kerstboom of kerstdorp in de vensterbank maken uw huis erg gezellig. Een krans aan de deur en guirlande of kerstsok aan de openhaard zijn ook van die warme elementen. Een kerststukje op tafel, kerstkussens op de bank, wat decoratiesneeuw hier en daar en een kersttrein op de achtergrond... Voelt u die kerstkriebels al? Alle kerstspullen voor het complete kerstfeest vindt u bij ons tuincentrum in Limburg. Kom gezellig langs onze kerstshow en kom al het moois bij ons bekijken. Bekijk hieronder de route naar ons tuincentrum.

Contact

Tuincentrum Schmitz
Herkenbosserweg 2
6063 NL Vlodrop

0475-535919

info@tuincentrumschmitz.nl

Openingstijden