Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
 • Dutch (Netherlands)
 • German (Germany)

Bomen, heesters en haagplanten

Bomen horen in grote tuinen of plantsoenen thuis. Toch zijn er een groot aantal kleinere soorten die bijzonder geschikt zijn voor de kleinere tuin. Vooral de bolboompjes en treurvormen zijn populair zoals de bolacasia, treurwilgje of krenteboompje. Shop het hier online!

Toon flilter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 39 producten

Bomen kopen: van fruitboom tot aan leiboom

Door een boom te kopen voor uw achtertuin of vooruit, creëert u sfeer en gezelligheid in de tuin. U koopt een boom namelijk niet als tijdelijke beplanting, maar het geeft u voor een lange tijd plezier. U kunt een boom gebruiken als decoratie, als afscheiding of gebruiken om schaduw te realiseren, aan u de keuze! Wij verkopen onder andere:

 • Haagplanten
 • Fruitbomen
 • Olijfbomen
 • Leibomen
 • Heesters
 • Rhododendron en Azalea's

Heester kopen in Vlodrop

Onder de categorie heesters vallen struiken die in vele gevallen in de herfst hun blad laten vallen, uitzonderingen daargelaten. Een heester kan heel bepalend zijn in de tuin. Er zijn vroegbloeiende heesters zoals de forsythia en ribes, heesters die vooral gekocht worden door mooie getinte en getekende bladeren en heesters die 's-winters groen blijven zoals de Laurier, Rhododendron en Buxus.

Groenblijvende heester kopen

Een groenblijvende heesters zorgt voor een kleurrijke wintertuin en in de zomer functioneren ze als een rustige achtergrond voor alle andere bloemenkleuren. Er zijn tal van verschillende groenblijvende heesters, zoals: De Buxus, Hulst en de Olijfwilg. Van klimop (Hedera) tot de Rododendron en de Laurierkers (Prunus laurocerasus) de keuze is enorm! Verder zijn groenblijvende heesters gek op een vochtige grond. 

bomen, heesters en coniferen naar Tuincentrum Schmitz

Winterbloeiende heester kopen

Als u wél wilt genieten van alle mooie kleuren in uw tuin dan kunt u het beste winterbloeiende heesters bij elkaar planten. Hierbij ook enkele suggesties:

 • Een winterjasmijn bloeit met zijn gele bloemen van circa december t/m maart. Dit type is een leiplant die u tegen een muur laat groeien.
 • De populaire Viburnum (sneeuwbal) is een bladverliezende heester die in de wintermaanden de show steelt met dichte trossen roze bloemen. Wist u dat ze ook een heerlijke geur verspreiden?  
 • Een kerstroos (ook wel Helleborus genoemd) is niet alleen leuk voor op de vensterbank. U kunt heel veel variëren ermee. Ze geven bovendien vanaf ongeveer december kleur aan uw tuin!

Coniferen

Conifeer is de verzamelnaam voor naaldbomen en -struiken. Ze blijven over het algemeen in de winter groen, alleen de Larix verliest z'n naalden. De Conifeer is een gemakkelijke "boom" die goed te snoeien is, zelfs in mooie vormen maar niet te veel op de wind moet staan. Houdt u daar rekening mee dan zult u veel plezier beleven aan deze altijd groene struiken. Er zijn tal van soorten coniferen verkrijgbaar. Vindt u het nu prettig als uw conifeer relatief laag blijft? Dan is een dwergconifeer een goede match voor u. Dwergconiferen groeien namelijk heel langzaam, blijven klein en compact. Zelfs als u deze conifeer niet snoeit, zal de dwergconifeer niet enorm de hoogte in groeien. Voorbeelden van deze conifeer zijn onder andere: de chamaecyparis pisiferaSungold en de chamaecyparis obtusa ‘Nana Gracilis’. Verder zijn er ook kegelvormige coniferen, zoals de thuja occidentalis ‘Holmstrup’. Wilt u liever een dichte haag realiseren? Ook dan hebben voor u de juiste conifeer. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een creatieve geelgroene haag of kiest u liever voor het blauwe loof?

bomen, heesters en coniferen naar Tuincentrum Schmitz

Kom voor bomen, heesters en coniferen naar Tuincentrum Schmitz