Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
 • Dutch (Netherlands)
 • German (Germany)

Hangende kamerplanten

Studies hebben aangetoond dat planten kunnen helpen stress en luchtverontreinigende stoffen binnenshuis te verminderen. Daarnaast zullen ze uw ruimte, ongeacht de grootte of stijl, gezelliger, hipper en gastvrijer maken. Heeft u weinig ruimte? Kijk eens omhoog! Vul uw leven met een stel hangende kamerplanten en profiteer van de vrije ruimte. Om nog maar te zwijgen over het feit dat deze mooie hangers een handige optie zijn als u huisdieren heeft die graag aan kamerplanten knabbelen, of jonge kinderen die alles oppikken wat in zicht is. Bestel uw favoriete hangplant nu ook online en haal deze af bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop.

Wat wij u bieden:

✓ De mooiste kamerplanten, vers van de kweker ✓ Om de beste kwaliteit te garanderen, kunt u kamerplanten alleen afhalen

✓ Vandaag voor 12.00 uur besteld, dezelfde werkdag ophalen

Toon flilter Verberg filter

Filter

Kom langs in ons tuincentrum in Vlodrop (Limburg) voor ons complete assortiment en een goed advies. Tuincentrum Schmitz is 7 dagen per week geopend: Iedere zondag koopzondag! Voor vragen over onze producten kunt u terecht bij info@tuincentrumschmitz.nl of bel +31 (0)475 535 919. 

De comeback van de hangplant

Hangplanten zijn er in allerlei soorten, kleuren en maten. In principe is elke kamerplant die in een hanging basket hangt te shinen een hangplant te noemen. Wij hebben het in deze categorie echter over de kamerplanten die hangend zijn gekweekt en/of opvallen door de bladeren die neerwaarts groeien. Jaren terug waren de hangplanten enorm populair. Ze hingen aan haken in elke hoek van de huiskamer. Dit type plant maakt anno nu echter een heuse comeback! Ze worden veelal op hoge kasten gezet, waarna hun lange, ranke bladeren prachtig richting de grond groeien.

Trendy planten van nu

Een unieke uitstraling

Een bloeiende, groene of vettige hangplant is altijd een goed idee! Ga aan de slag met touw en macramé een fantastische hanger of koop een hangende bloempot waar uw nieuwe aanwinst prachtig in kan stralen. We noemden het al kort, maar een hangplant is ideaal voor iedereen met een ietwat compacte ruimte - of een huis waar alle tafels of planken gewoonweg al bezet zijn. Met een hangende kamerplant voegt u nét dat beetje extra toe aan uw woonruimte. Een hangplant heeft immers een unieke uitstraling waar u al uw bezoek mee zal verrassen. 

Hangplanten verzorgen

U wilt uiteraard het beste uit uw planten halen. Daarom is de juiste verzorging essentieel. Hang uw planten op een plek waar ze voldoende licht krijgen - al is het altijd aan te raden de behoeften van de specifieke plant goed te bestuderen. Planten die niet genoeg licht krijgen, kunnen in veel gevallen een slechte groei, kleine bladeren, lange en dunne stengels of een bleke kleur vertonen. Aan de andere kant zullen sommige planten verschroeien in fel, direct zonlicht. Te veel licht wordt over het algemeen weergegeven in de vorm van lichtgroene of witte bladeren, bladeren met bruine of gele randen, of verwelking door overmatige hitte en droge grond.

Hangplanten water geven

Het water geven van hangende kamerplanten is het moeilijkste onderdeel. Investeer in een gieter met lange hals en houd een krukje of trapladder bij de hand. U kunt de plant ook naar beneden halen en water geven in de gootsteen of onder de douche. Houd er rekening mee dat planten in hanging baskets sneller uitdrogen omdat de lucht bij het plafond warmer en droger is. Geef water als de potgrond droog aanvoelt. Bemest hangplanten regelmatig, maar alleen als de grond vochtig is.

Kamerplanten verzorgen

Onze favoriete hangplanten

Bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop vindt u een uitgebreide collectie hangplanten. Welke uw voorkeur heeft, hangt uiteraard samen met uw smaak. Wel willen we u graag wat inspiratie bieden met een lijstje van onze favoriete hangers:

 • Peperomia
 • Scindapsus
 • Hedera
 • Senecio
 • Columnea
 • Hoya
 • Cissus
 • Aeschynanthus
 • Tradescantia

Hangplant kopen | Tuincentrum Schmitz

Het ophangen van je hanging basket

Tip! Een hanging basket kan zwaar zijn. Voordat u iets aan uw muur of plafond hangt, moet u ervoor zorgen dat de structuur het gewicht kan dragen. Draai een haak bijvoorbeeld niet rechtstreeks in gips, maar zorg ervoor dat deze stevig verankerd is. Doe altijd even een kleine test of vraag een handig familielid om hulp.

Hangplanten kopen in Vlodrop (Limburg)

Wilt u uw leven verrijken met een flinke dosis groen? Kies eens voor een hangplant of twee! Hiermee brengt u uw interieur letterlijk naar een hoger niveau. Het is bewezen dat kamerplanten de creativiteit en productiviteit verhogen. Klik uw winkelmandje dan ook lekker vol met groene koopjes! U kunt de planten veelal op de volgende werkdag ophalen in ons tuincentrum. Voor welke planten kiest u?

Contact