Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Siergrassen

Helemaal van deze tijd zijn de vele soorten siergrassen die bij ons verkrijgbaar zijn. Of u deze nu als solitair of in grotere groepen verwerkt in potten of in perken, ze brengen vaak het gehele jaar kleur in de tuin. Vele soorten zijn wintergroen, andere hebben een mooie bruine winterkleur of sterven af om in het voorjaar weer mooi uit te lopen. Ontdek uw favoriet in de webshop! We kiezen de mooiste voor u uit en verpakken deze zeer goed. Langskomen bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop kan natuurlijk ook.

Toon flilter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 15 van 15 producten

De kracht van (wintergroene) siergrassen

Siergrassen zijn de perfecte metgezel voor uw tuin en zijn tegenwoordig helemaal in de mode. Ze voegen een vleugje elegantie, textuur en kleur toe aan elke buitenruimte, of u nu een bescheiden stadstuin of een uitgestrekte landgoed bezit. Bij tuincentrum Schmitz begrijpen we de kracht van deze prachtige planten en bieden we een breed scala aan soorten om aan al uw tuinwensen te voldoen. Een van de grootste voordelen van siergrassen is hun vermogen om het hele jaar door visuele aantrekkingskracht te bieden. Onze selectie omvat talloze wintergroene siergrassen die zelfs in de koudste maanden leven en kleur aan uw tuin geven. Terwijl andere planten hun bladeren verliezen, blijven deze siergrassen hun charme behouden.

Tip! Denk aan de betoverende Carex oshimensis 'Evergold' met zijn levendige gele strepen, die zelfs in de diepste winter uw tuin opfleurt.

Al onze tuinplanten

Ook siergrassen koopt u (online) bij tuincentrum Schmitz!

Verzorging van Siergrassen

Een van de beste dingen aan siergrassen is dat ze over het algemeen gemakkelijk te verzorgen zijn, perfect voor zowel beginnende tuiniers als doorgewinterde groene vingers.

  1. Siergrassen gedijen meestal goed met regelmatig, maar niet overdreven water geven. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt.
  2. De meeste siergrassen houden van de volle zon, hoewel sommige ook deelschaduw kunnen verdragen. Zorg ervoor dat u de juiste locatie kiest op basis van de specifieke eisen van het siergras dat u kiest.
  3. In het voorjaar kunt u dode bladeren en stengels terugsnoeien om ruimte te maken voor nieuwe groei. Sommige siergrassen moeten mogelijk vaker worden geknipt.
  4. Geef uw siergrassen in het voorjaar een milde meststof om hun groei te stimuleren.

Bij tuincentrum Schmitz voorzien we u graag van deskundig advies over de verzorging van uw siergrassen.

Meststoffen

In de Spotlight: Festuca glauca

Een van de siergrassen die momenteel in de schijnwerpers staat, is de prachtige Festuca glauca, ook wel bekend als het blauwe schapengras of zwenkgras. Deze opvallende plant heeft een unieke blauwgroene kleur die direct de aandacht trekt. Hij is perfect als 'opvulplant' in de border of in een pot. Festuca glauca is niet alleen een lust voor het oog, maar ook zeer winterhard, waardoor het een uitstekende keuze is voor Nederlandse tuinen. Dit siergras gedijt het beste in de volle zon en gedraagt zich goed in zowel droge als goed doorlatende grond. 

Bloempotten

Leuk voor u én de natuur

Siergrassen zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ze kunnen ook bijdragen aan de biodiversiteit in uw tuin. Ze bieden beschutting en voedsel voor vogels en insecten. Bovendien kunnen sommige soorten een heerlijke geur verspreiden die bijen en vlinders aantrekt. Het toevoegen van siergrassen aan uw tuin kan dus bijdragen aan een gezondere en meer diverse ecologische omgeving.

Bodembedekkers

Siergrassen kopen? U doet het bij tuincentrum Schmitz

Nu u meer weet over de magie van siergrassen, nodigen we u van harte uit om onze webshop te verkennen. Ons assortiment omvat een breed scala aan siergrassen. We hebben zorgvuldig de mooiste siergrassen voor u geselecteerd en verpakken ze met de grootste zorg. Als u de siergrassen liever persoonlijk wilt bekijken voordat u ze koopt, nodigen we u graag uit om langs te komen bij ons tuincentrum in Vlodrop. Onze vriendelijke medewerkers staan ​​altijd voor u klaar om advies te geven, uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het selecteren van de perfecte siergrassen voor uw tuin. Tot snel!

Tip! Ontdek ook zeker onder andere tuinplanten. Grassen zijn vaak geweldig mooi te combineren met bladplanten en bloeiers.

Openingstijden & contact

Tuincentrum Schmitz heeft een geweldig aanbod siergrassen!

5 makkelijke en mooie siergrassen die je nu kunt planten

Sla nu je slag in ons tuincentrum voor de mooiste siergrassen. Wij lichten onze 5 favoriete siergrassen van het moment voor je uit.

Lees meer...
Siergrassen sieren de herfst

In ons tuincentrum vind je siergrassen voor elke soort tuin, inclusief soorten die je ook in een pot op je balkon of (dak)terras plaatst.

Lees meer...
Siergrassen planten

Plant in het najaar eens wat siergrassen, want deze zijn juist in de herfst en de winter aangename verschijningen in de tuin.

Lees meer...