Vandaag open van 10:00 t/m 17:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Tuinverlichting

Om uw tuin, balkon of terras écht tot leven te brengen, hebben wij een groot assortiment tuinverlichting. Tuinverlichting is meer dan alleen functioneel; de strategisch geplaatste lichtaccenten onthullen de verborgen schoonheid van je planten, bomen, bloemen en andere tuinelementen. De contouren van je tuin krijgen een nieuw leven, terwijl paden en hoekjes uitnodigend oplichten. Veilig én esthetisch dus! Er is keuze in kunststof, aluminium en RVS buitenlampen, maar ook in solar of zwakstroom, en lampen met bewegingsmelder of in te stellen lichtinval. Kortom, keuze genoeg! Bestel uw favoriete tuinlampen van bijvoorbeeld Luxform of Lumiz eenvoudig online óf bezoek ons Limburgse tuincentrum.

Toon flilter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 77 producten

Tuinverlichting: mooi én veilig!

Tuinverlichting is een echte sfeermaker! In de zomer kunt u langer van uw buitenplek genieten en in de winter ziet de verlichting er vanuit uw woonkamer prachtig uit. Door verschillende soorten verlichting slim te combineren, kunt u zones creëren die perfect geschikt zijn voor verschillende activiteiten, van lezen en kletsen tot het bewonderen van de nachtelijke natuur. Naast de esthetische voordelen, biedt tuinverlichting ook diverse praktische voordelen. Het vergroot de veiligheid en beveiliging rondom je woning door donkere plekken te verlichten en potentieel gevaarlijke situaties te voorkomen. Goed geplaatste verlichting bij trappen, paden en deuren voorkomt struikelen en vallen, wat vooral belangrijk is tijdens de avonduren. Ook schrikt het boeven af.

Solar tuinverlichting

Tuincentrum Schmitz heeft een geweldig aanbod solar tuinlampen!

Maak een verlichtingsplan

Wilt u uw tuin in de spotlights zetten? Als eerste is het belangrijk om een lichtplan te maken voor de functionele verlichting. Deze verlichting zorgt ervoor dat alle noodzakelijke gebieden in de tuin zijn verlicht. U kunt hierbij denken aan licht bij deuren of langs tuinpaden. Sfeervolle verlichting kunt u het beste toevoegen nadat u de functionele verlichting heeft geplaatst. Een goed doordacht tuinverlichtingsplan kan een unieke sfeer en gezelligheid toevoegen aan je buitenruimte. Denk aan zachte sfeerverlichting rondom een zithoek of de subtiele gloed van lantaarns die een romantische ambiance creëren. Met de juiste keuze van lichtintensiteit, kleur en plaatsing kunt u de gewenste stemming oproepen, of dat nu ontspannen, feestelijk of intiem is.

Al onze tuinverlichting

Tuinverlichting installeren

Zwakstroom LED tuinverlichting is een populaire keuze vanwege de veiligheid, energie-efficiëntie en flexibiliteit die het biedt. Het installeren van dit type verlichting vereist echter enige planning en aandacht voor detail. Hier zijn enkele belangrijke punten waar je op moet letten bij het installeren van 12V tuinverlichting met kabels.

  1. Voordat u begint met de installatie, is het essentieel om een gedetailleerd plan te maken voor de lay-out van je verlichting. Markeer de gebieden die u wilt verlichten en bepaal waar de verlichtingsarmaturen moeten worden geplaatst. Dit helpt u bij het berekenen van de benodigde kabellengtes en zorgt ervoor dat u een evenwichtige en aantrekkelijke verlichting krijgt.
  2. Meet nauwkeurig de afstanden tussen de verlichtingspunten en het stroompunt (bijvoorbeeld een transformator of stroombron). Voeg enkele extra centimeters toe aan deze metingen om flexibiliteit te bieden bij het installeren en aanpassen van de kabels.
  3. Een transformator is nodig om de standaard 230V netspanning om te zetten naar de veilige 12V spanning voor tuinverlichting. Kies een transformator die geschikt is voor het totale wattage van alle aangesloten lampen. Zorg ervoor dat de transformator geschikt is voor buitengebruik en bescherm hem tegen weersinvloeden.
  4. Begraaf de kabels op een diepte van minimaal 30 centimeter onder de grond om beschadiging te voorkomen. Gebruik een schep met een scherpe rand om een geul te graven en leg de kabels in de geul. Vul de geul vervolgens op met aarde.

Tip! Voordat u de kabels volledig begraaft en alles definitief installeert, test u het systeem. Sluit de verlichtingsarmaturen aan op de kabels en de transformator, en controleer of alles correct werkt. Dit voorkomt onnodig graafwerk als er problemen zijn.

Tuinhaarden & vuurkorven

Kies voor solar!

Heeft u geen zin in gedoe met kabels? Kies dan voor solar! In een wereld waar duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, is solar tuinverlichting een aantrekkelijke en verstandige keuze. Deze innovatieve verlichtingsoplossing maakt gebruik van zonne-energie om de tuin te verlichten, en biedt een scala aan voordelen die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee en gebruiksgemak. Zonne-energie is een hernieuwbare bron die onuitputtelijk is, in tegenstelling tot fossiele brandstoffen die eindig zijn en schadelijk voor het milieu. Omdat solar tuinverlichting niet afhankelijk is van een stopcontact, kunt u de verlichting vrijwel overal plaatsen waar voldoende zonlicht is. Dit geeft u de vrijheid om de tuin op een creatieve manier te verlichten zonder beperkt te worden door de beschikbaarheid van elektrische aansluitingen.

Meer over Luxform

Tuinverlichting kopen? U doet het bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop

Tuinverlichting is veel meer dan alleen een praktische toevoeging aan uw buitenruimte. Het heeft het vermogen om een betoverende sfeer te creëren, de veiligheid te vergroten en de bruikbare tijd van de tuin te verlengen. Door te kiezen uit een breed scala aan verlichtingsopties, zoals snoerverlichting, spots, schijnwerpers, sfeerverlichting en solar, kunt u uw buitenruimte transformeren in een oase van schoonheid en functionaliteit. Dus waar wacht u nog op? Laat u tuin stralen als nooit tevoren met de magie van tuinverlichting! Bestel uw favoriete tuinlampen in onze webshop of breng een bezoek aan onze Limburgse winkel. Tot snel!

Tip! We hebben geregeld een leuke tuinverlichting aanbieding. Houd onze webshop en winkel dus zeker in de gaten...

Openingstijden & contact

Tuincentrum Schmitz heeft een geweldig aanbod solar tuinlampen!

WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.