Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Luchtzuiverende kamerplanten

Misschien heeft u al wel eens bij een plantenomschrijving zien staan dat de plant wordt bestempeld als 'luchtzuiverend'. Klinkt natuurlijk top, maar hoe zit dat precies? Eén ding is zeker: groen is niet alleen heel leuk om naar te kijken, maar ook nog eens heel gezond! Uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat kamerplanten zorgen voor een stressvrije omgeving. Ze maken creatiever en productiever, en geven het brein dus een boost. Kom naar tuincentrum Schmitz om uw favoriete gezonde groeier en bloeier te scoren.

Toon flilter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Luchtzuiverend: mooi & gezond

Kamerplanten zijn niet alleen gezond voor de geest, maar ook voor het lijf. Alle kamerplanten produceren zuurstof, maar niet alle planten zuiveren ook de lucht. Luchtzuiverende planten wel! Ze verbeteren de luchtvochtigheid en breken schadelijke stoffen. Dat kan uw lijf zeker waarderen! In veel gevallen zijn ze ook nog eens hartstikke makkelijk te verzorgen. Luchtzuiverende planten zijn de ideale huisgenoten in bijvoorbeeld een thuiswerkomgeving of slaapkamer. U wilt toch ook leven in een omgeving die niet alleen mooi, maar ook gezond is? De mooiste kamerplanten koopt u bij tuincentrum Schmitz!

Groene kamerplanten

Kamerplanten kopen? U doet het bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop, nabij Roermond!

Hoe het werkt

Luchtzuiverende planten neutraliseren giftige en chemische stoffen door ze in de huidmondjes van hun bladeren op te nemen, af te breken en om te zetten in goede stoffen. Nu denkt u misschien dat u geen schadelijke stoffen in huis heeft, maar niks is minder waar: de stoffen die voortkomen uit rook, schoonmaakmiddelen, verf, transpiratie of zelfs de lucht die we uitademen kunnen hoofdpijn, longklachten of slaapproblemen als gevolg hebben. Deze schadelijke stoffen kunnen geen kant op, omdat de meeste huizen tegenwoordig goed geisoleerd zijn. Nu is isolering natuurlijk heel fijn in de koudere maanden van het jaar: door goede isolering blijven we in de winter namelijk lekker warm. Het zorgt er echter ook voor dat we door het vele stoken omringd worden door droge lucht die nergens heen kan. Ventilatie is dus belangrijk, maar ook een aantal luchtzuiverende kamerplanten zorgen voor een gezonder binnenklimaat.

Bloempotten

Kamerplanten kopen? U doet het bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop, nabij Roermond!

Populaire zuiveraar: lepelplant

Duidelijk is dat luchtzuiverende planten veel doen voor u en uw omgeving, maar uiteraard is het wel zo leuk als de plant ook leuk in uw omgeving stáát. Daarom zetten we graag één mooie luchtzuiverende topper in de spotlight: de Spathiphyllum (lepelplant). Deze luchtzuiveraar is eenvoudig te herkennen aan de ranke bladeren en even sierlijke witte bloemen die fier rechtop staan. Hij houdt van een plek met een beetje zon en een beetje schaduw, waar de luchtvochtigheid lekker hoog is. Een plekje in de badkamer vindt 'ie dus helemaal niet verkeerd. Geef 'm wekelijks water en de plant gaat erg lang mee. Hij is namelijk heel sterk en zal zelf aangeven wanneer hij wat tekort komt.

Kamerplant meststoffen

Kom voor luchtzuiveraars naar tuincentrum Schmitz in Vlodrop

Het is wetenschappelijk bewezen dat luchtzuiverende kamerplanten bijdragen aan een betere nachtrust en minder ziekteverzuim. U moet echter wel wat terugdoen: verzorgen! Hoe? Dat verschilt natuurlijk per plant, maar over het algemeen zijn luchtzuiverende planten niet veeleisend. Het belangrijkste is dat ze regelmatig een slokje water nodig hebben om hun taak uit te voeren, omdat ze een hoge luchtvochtigheid gewend zijn. Ook geldt voor de meeste luchtzuiverende kamerplanten dat ze van een lichte standplaats houden, maar niet van direct zonlicht. Kom langs bij tuincentrum Schmitz om ons assortiment kamerplanten te ontdekken. We helpen u graag!

Openingstijden & contact