Luchtzuiverende kamerplanten

Misschien heeft u al wel eens bij een plantenomschrijving zien staan dat de plant wordt bestempeld als 'luchtzuiverend'. Klinkt natuurlijk top, maar hoe zit dat precies? Eén ding is zeker: groen is niet alleen heel leuk om naar te kijken, maar ook nog eens heel gezond! Uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat kamerplanten zorgen voor een stressvrije omgeving. Ze maken creatiever en productiever, en geven het brein dus een boost. 

Wat wij u bieden:

✓ De mooiste kamerplanten, vers van de kweker ✓ Om de beste kwaliteit te garanderen, kunt u kamerplanten alleen afhalen

✓ Vandaag voor 12.00 uur besteld, dezelfde werkdag ophalen

Toon flilter Verberg filter

Filter

Hoogte van de plant in cm

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 16 van 16 producten

Mooi en gezond

Kamerplanten zijn echter niet alleen gezond voor de geest, maar ook voor het lijf. Alle kamerplanten produceren zuurstof, maar niet alle planten zuiveren ook de lucht. Luchtzuiverende planten wel! Ze verbeteren de luchtvochtigheid en breken schadelijke stoffen. Dat kan uw lijf zeker waarderen! In veel gevallen zijn ze ook nog eens hartstikke makkelijk te verzorgen. Luchtzuiverende planten zijn de ideale huisgenoten in bijvoorbeeld een thuiswerkomgeving of slaapkamer. De norm wordt dat we meer tijd thuis doorbrengen of misschien wel geheel vanuit huis werken. Dan is het wel zo fijn om uw thuisomgeving zo comfortabel en gezond mogelijk in te richten, met een aantal luchtzuiverende planten dus! De mooiste kamerplanten koopt u bij tuincentrum Schmitz!

Luchtzuiverende planten kopen | Tuincentrum Schmitz

Hoe het werkt

Luchtzuiverende planten neutraliseren giftige en chemische stoffen door ze in de huidmondjes van hun bladeren op te nemen, af te breken en om te zetten in goede stoffen. Nu denkt u misschien dat u geen schadelijke stoffen in huis heeft, maar niks is minder waar: de stoffen die voortkomen uit rook, schoonmaakmiddelen, verf, transpiratie of zelfs de lucht die we uitademen kunnen hoofdpijn, longklachten of slaapproblemen als gevolg hebben. Deze schadelijke stoffen kunnen geen kant op, omdat de meeste huizen tegenwoordig goed geisoleerd zijn. Nu is isolering natuurlijk heel fijn in de koudere maanden van het jaar: door goede isolering blijven we in de winter namelijk lekker warm. Het zorgt er echter ook voor dat we door het vele stoken omringd worden door droge lucht die nergens heen kan. Ventilatie is dus belangrijk, maar ook een aantal luchtzuiverende kamerplanten zorgen voor een gezonder binnenklimaat.

Luchtzuiverende plant kopen | Tuincentrum Schmitz

Populaire luchtzuiverende planten

Duidelijk is dat luchtzuiverende planten veel doen voor u en uw omgeving, maar uiteraard is het wel zo leuk als de plant ook leuk in uw omgeving stáát. Een plant moet er natuurlijk wel een beetje leuk uitzien, dus haal een aantal luchtzuiverende kamerplanten in huis die passen bij uw smaak en woonstijl. Werk bijvoorbeeld met hoogtes: zet een aantal planten in een groen hoekje van groot naar klein. U kunt de planten natuurlijk ook combineren met andere groene of bloeiende kamerplanten, of vetplanten en cactussen. Hoe meer, hoe beter en hoe speelser, hoe leuker! De volgende luchtzuiverende kamerplanten zijn momenteel erg populair:

 1. Calathea (Calathea)
  De Calathea houdt van een schaduwrijk plekje met een hoge luchtvochtigheid. Vergeet de plant dus niet goed vochtig te houden. In de nacht sluit de plant zijn bladeren om ze in de ochtend weer te openen. Van deze bijzondere kamerplant zijn er vele varianten, vaak met behoorlijk grote bladeren. Door de hoeveelheid en de grootte van deze bladeren is de plant heel goed in het zuiveren van de lucht.

 2. Gatenplant (Monstera)
  De Monstera heeft body vanwege de bijzondere bladeren. Hij groeit snel, is sterk en heeft weinig verzorging nodig. Een keer in de week een plens water is voldoende. De plant kan zowel op een donkere als een lichte plaats staan. Echter geldt wel: hoe vaker de plant in het donker staat, hoe langzamer hij groeit. Met zijn grote, groene bladeren produceert de plant extra zuurstof die goed van pas komt.

 3. Drakenbloedboom (Dracaena)
  Deze grote en groene kamerplant is veelzijdig: door de stam heeft 'ie een stoer uiterlijk, maar de bladeren maken 'm toch vrij elegant. Met de Drakenbloedboom haalt u in ieder geval body in huis, want deze jongen kan behoorlijk groot worden. Leuk naast de kledingkast, bureau of televisie te zetten! Hij houdt echter wel van een lichte standplaats en een flinke slok op z'n tijd.

 4. Lepelplant (Spathiphyllum)
  Deze luchtzuiveraar is eenvoudig te herkennen aan de ranke bladeren en even sierlijke witte bloemen die fier rechtop staan. Hij houdt van een plek met een beetje zon en een beetje schaduw, waar de luchtvochtigheid lekker hoog is. Een plekje in de badkamer vindt 'ie dus helemaal niet verkeerd. Geef 'm wekelijks water en de plant gaat erg lang mee. Hij is namelijk heel sterk en zal zelf aangeven wanneer hij wat tekort komt.

 5. Vioolbladplant (Ficus lyrata)
  Deze plant is wat minder makkelijk dan de rest, maar met een beetje liefde en aandacht heeft u er lang plezier van. De Ficus is een snelle groeier die houdt van een lichte plek en vochtige grond. Met de nadruk op vochtig, want van erg natte voeten houdt de plant niet. U herkent de Ficus aan de enorme grote, glanzende bladeren. Als deze een bruine rand krijgen, is dat een teken dat de luchtvochtigheid te laag is.

Ontdek onze kamerplanten!

Luchtzuiverende planten kopen | Tuincentrum Schmitz

Luchtzuiverende planten kopen | Tuincentrum Schmitz

Verzorging van luchtzuiverende kamerplanten

Het is wetenschappelijk bewezen dat luchtzuiverende kamerplanten bijdragen aan een betere nachtrust en minder ziekteverzuim. U moet echter wel wat terugdoen: verzorgen! Hoe? Dat verschilt natuurlijk per plant, maar over het algemeen zijn luchtzuiverende planten niet veeleisend. Het belangrijkste is dat ze regelmatig een slokje water nodig hebben om hun taak uit te voeren, omdat ze een hoge luchtvochtigheid gewend zijn. Ook geldt voor de meeste luchtzuiverende kamerplanten dat ze van een lichte standplaats houden, maar niet van direct zonlicht. Kom langs bij tuincentrum Schmitz om ons assortiment kamerplanten te ontdekken. We helpen u graag!

WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.