Bloembollen en zaden

Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober / november en de zomerbollen in april / mei, na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elke plekje in de tuin of in een bak. Een van de bekendste voorjaarsbollen zijn Narcissen. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven, zodat ze volgend jaar weer een in grotere getalen terug kunnen komen. Tulpen en hyacinten zijn maar eenjarig. Wel zijn er zogenaamde verwilderingspakketten, dat zijn botanische soorten die zichzelf vermeerderen zoals blauwe druifjes, narcissen tête-a-tête en minitulpjes.

Bloembollen & zaden kopen in Vlodrop

Zomerbollen en najaarsbollen soorten 

De zomerbollen, anemonen, dahlia's, gladiolen zijn ook éénjarig, de bollen kunnen droog bewaard worden voor het volgende seizoen. Aan u de keuze! U kunt voorjaarsbollen in het najaar kopen en ze zelf planten, zodat u in de vroege lente kunt genieten van de uitgekomen Narcissen en blauwe druifjes. Het is ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar het tuincentrum te komen waar wij al bollen op pot verkopen. Onze top 3 zomerbollen zijn:

 1. Dahlia
  De Dahlia is winterhard en enkelbloemig. Deze zomerbol vindt zijn oorsprong in Mexico en is een van de populairste geplante zomerbollen in ons tuincentrum. En dat is helemaal niet zo gek, want de meeste Dahlia's zijn voorzien van prachtige bolvormige bloemen, verkrijgbaar in verschillende bijzondere kleuren en bloemvormen. Deze zomerbol is geschikt voor iedere tuin, groot of klein! Dahlia's verschillen nogal per groeihoogte en bloemvormen, waardoor er altijd wel een Dahlia bij zit die u zal aanspreken.
   
 2. Lelie
  De lelie is een échte zomerbloem! Vanaf begin juni tot ongeveer september zullen ze stralen in uw eigen tuin. Dit komt mede doordat de verschillende soorten lelies elkaar opvolgen met bloeien. Lelies kunnen vrijwel probleemloos overwinteren en hoeven dus niet uit de grond worden gehaald. Als er één bloembol staat van de symboliek, dan is het uiteraard de lelie. Beminnelijkheid, zuiverheid, liefde, vruchtbaarheid, vrouwelijkheid, eenheid en vergankelijkheid; de Lelie vertegenwoordigt het allemaal. 
   
 3. Anemone
  Vrolijk en lief.. De Anemoon De Caen is een aanwinst van kleur in uw tuin. Deze is geschikt om voorin de bloemborder te planten en aan de rand van paden. Geplant in grote aantallen, komt de Anemone bijzonder mooi tot haar recht. Anemoon De Caen is een van de best verkochte bloembol in Nederland en daarom ziet u ze ook veelal terugkomen in ons tuincentrum te Vlodrop. Wist u dat deze soort kan uitgroeien tot 30-40 cm en kan variëren in de kleuren van wit tot donkerrood en blauw? De meeste bloemen hebben een witte rand om het schitterende zwarte hart heen. En iedere bol bloeit gegarandeerd na het planten. De soort kan jaarrond geplant worden, maar is niet winterhard!

Ook voor heesters, coniferen, rozen, eenjarige planten, vaste planten, kruiden en klimplanten bent u bij ons aan het juiste adres.

Najaarsbollen kopen in Vlodrop (Limburg)

Ook zijn er najaarsbollen. Deze najaarsbloembollen zoals tulpen, narcissen, crocussen en hyacinthen zijn leverbaar vanaf begin september tot ver in de maand november. Deze bollen zijn bloembollen die in de zomermaanden gaan bloeien. Bij bloembollen denkt men eerder aan bollen die in het voorjaar bloeien, maar er kan gelukkig ook volop in het voorjaar getuinierd worden. U kunt deze bloembollen in het voorjaar planten nadat de vorst voorbij is. Dan zullen deze bollen uitbloeien tot beeldige bloemen!

Bloembollen voorjaar en najaar kopen in Vlodrop, tuincentrum Schmitz

Zaden kopen in Vlodrop bij tuincentrum Schmitz

In ons tuincentrum hebben wij een ruim assortiment zaden zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin, diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels(een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die uw voortuin een fleurige aanblik geven. Naast ons aanbod tuinplanten, hoeft u ook niet verder te zoeken voor kamerplanten, barbecues, tuinmeubelen, graszoden, bloempotten en tuingereedschap

Kom voor bloembollen en zaden naar Tuincentrum Schmitz

Toon flilter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten
Contact

Tuincentrum Schmitz
Herkenbosserweg 2
6063 NL Vlodrop

0475-535919

info@tuincentrumschmitz.nl

Openingstijden