Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
 • Dutch (Netherlands)
 • German (Germany)

Actuele tuinplanten

Bestel nu uw eenjarige perkplanten online en kom deze voorjaarsbloeiers afhalen wanneer het u uitkomt. Met eenjarige perkplanten maakt u van de tuin een vrolijke boel. Kenmerkend zijn de lange bloeiperiode en het makkelijke onderhoud. Regelmatig water geven en iedere week wat extra voeding zorgt voor een uitbundige bloei! 

Toon flilter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 42 producten

Een zomer lang genieten

Klaar voor de zomer? Met de zomerbloeiers van tuincentrum Schmitz geeft u uw tuin, terras of balkon in een handomdraai een stuk meer sfeer! Wat is er nu leuker dan een tuin die volstaat met allerlei kleurrijke perkplanten? En dat een hele zomer lang! Zet er een paar in de border en creëer een kleurrijk tapijt of vul een groot aantal potten met pretty perkgoed. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ons assortiment is immers hartstikke groot en veelzijdig... Kom langs en ontdek het zelf!

Eenjarige zomerbloeiers verzorgen

Eenjarige perkplanten geven uw tuin de gehele zomerperiode kleur en geur. Vanaf medio mei breekt IJsheiligen aan. Dit houdt in dat het vanaf dat moment gedaan is met de kans op nachtvorst en het dus tijd is voor de niet winterharde planten om te shinen. U kunt vanaf half mei dan ook volop bloemenpracht bij tuincentrum Schmitz vinden. Een deel van ons assortiment vindt u online, maar in ons tuincentrum zelf vindt u tal van andere beplanting. Heeft u de smaak te pakken en wilt u al eerder dan IJsheiligen genieten van eenjarig perkgoed? Houd dan goed het weer in de gaten. Bij koude temperaturen kunt u perkgoed in potten beter een nachtje binnenshuis zetten. Planten in de volle grond kunt u het beste tijdelijk afdekken met een vliesdoek. Geef de planten op de warmste zomerdagen elke dag veel water. Zorg dan ook voor een goede afwatering. Perkplanten in pot moeten ook regelmatig mest krijgen. Verwijder ook uitgebloeide bloemen voor een optimale bloei.

Perkgoed kopen | Tuincentrum Schmitz

Waar plant ik mijn eenjarige zomerbloeiers?

Het zal u niet verbazen dat deze vrolijke zomerbloeiers veelal hun oorsprong vinden in het Zuiden. Een zonnetje op hun bolletje is dan ook zeer gewenst. Heeft u een meer schaduwrijk buitenplekje? Geen probleem. Er zijn ook genoeg schaduwliefhebbers! Wat dacht u van het vlijtig liesje (Impatiens), of de Fuchsia? Zet ze in voedzame potgrond voor een lange en gezonde bloei. Combineer ons perkgoed eens met vaste planten, heesters, bomen of kuipplanten voor een gevarieerd plaatje. Breng bijvoorbeeld diepte aan in de border door hoge en lage planten te mixen. Kom langs en ga aan de slag met onze veelzijdige beplanting!

Vaste planten
Populaire eenjarige planten

Omdat er zoveel verschillende soorten eenjarige planten zijn, kan het lastig zijn om een keuze te maken. Misschien zoekt u uw planten uit op kleur of wilt u juist van allerlei bloemsoorten genieten. Onze medewerkers kunnen u uiteraard uit de brand helpen en geven u graag passend advies. Om het u wat makkelijker te maken, hebben wij vast een aantal van onze favoriete zomerbloeiers verzameld:

 • Spaanse Margriet
 • Petunia
 • Begonia
 • Scaevola
 • Vlijtig liesje
 • Fuchsia
 • Bacopa
 • Pelargonium
 • Campanula
 • Solanum
 • Dahlia

Meer over de Fuchsia
Kom voor de mooiste perkplanten naar Tuincentrum Schmitz 

U weet het inmiddels, als u uw tuin wilt verrijken met de mooiste tuinplanten bent u bij Schmitz aan het juiste adres. Vanaf het voorjaar ziet u bij ons ook steeds meer zomerbloeiers en vanaf medio mei is ons tuincentrum één grote bloemenzee. Waar wacht u nog op!? Kom langs en bekijk ons brede aanbod. Ook hebben wij een veelzijdig online aanbod. Ontdek het in onze webshop en kom de planten gezellig afhalen in Vlodrop. Tot snel!