Gazon

Het gras is zeker niet altijd groener aan de overkant. Ook u kunt de eigenaar worden van een prachtige grasmat! Kies wel voor een grassoort dat bij u past. Wilt u een gazon waar de kinderen op kunnen ravotten? Ga dan voor een speelgazon. De fijnere en meer kwetsbare grassoorten hebben meer sierwaarde. Bekijk hieronder een greep uit ons assortiment of kom de sfeer proeven bij ons in Vlodrop. 
 

Toon flilter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 62 producten

Graszoden in de tuin

Voor vragen kunt u uiteraard altijd bij ons in Limburg langskomen of contact met ons opnemen. Wij vertellen u hieronder wat meer over de volgende onderwerpen:

 • Verzorging van graszoden
 • Aanleggen van graszoden

Verzorging graszoden

Graszoden onderhoud is een hot topic de laatste tijd. U dient het gazon regelmatig te mesten en in het voorjaar de mossen en onkruid te verwijderen. Een gazon kan worden ingezaaid, maar voor een snel resultaat bestelt u complete graszoden. Laat u ook goed informeren over de juiste grasmaaimachine die past bij uw tuin.

Overige producten voor uw gazon

In ons tuincentrum vindt u ook tal van gazon gerelateerde producten: grasmaaiers, handmatige grasscharen of grasscharen op accu, grastrimmers, verticuteermachines, strooiwagens en meer. Ook hebben wij graszodenmest voor u beschikbaar in het tuincentrum. 

Graszoden per m2

In onze webshop vindt u graszoden per vierkante meter

 • Bestel donderdag vóór 10:00 uur 's ochtends, dan ligt het de volgende dag vanaf 12:00 uur klaar om af te halen.

Veel mensen geven nu eenmaal de voorkeur aan het kopen van graszoden. Heeft u dus ook geen zin meer om te wachten tot een ingezaaid gazon is dichtgegroeid en gebruiksklaar is? Dan is het leggen van graszoden ideaal voor u én uw tuin. Grasmatten zijn namelijk na enkele weken al vastgegroeid en daarnaast heeft u geen last van vogels die graszaad op pikken en u heeft geen onkruiden. Na ongeveer een dagje is uw gazon of speelveld klaar en kunt u genieten van uw mooie tuin. 


Tuincentrum Paarlo, Rothenbach, Reutje, Wassenberg en Roerstreek

Wanneer graszoden leggen?

Eigenlijk kunt u het hele jaar door grasmatten leggen, mits de ondergrond niet bevroren is. Vanzelfsprekend zijn de maanden januari en februari dan vaak iets minder geschikt voor de aanleg van uw graszoden. Maar let op! Als wij geluk hebben met een zachte winter, dan kunt u uiteraard ook in deze maanden uw graszoden aanleggen. Onze werknemers kunnen u hierover adviseren. U kunt er rekening mee houden dat wanneer het kort na het aanleggen van de grasmat gaat vriezen, de graszoden niet zullen afsterven. Zodra het weer warmer wordt, gaan de graszoden verder wortelen.

Behandeling van de grasrollen

U kunt graszoden zien als levend materiaal en ze vragen daarom om de juiste verzorging. Wanneer u de graszoden koopt en in opgerolde toestand behoudt, blijven de rollen ongeveer 24 uur in goede conditie (bij kouder weer kunnen de graszoden iets langer opgerold goed blijven), maar opgerold gazon mag niet in de zon worden gelegd. Dit voorkomt uitdroging. Voor een optimaal resultaat dient u de graszoden op een goed voorbewerkte ondergrond te leggen, welke voldoende vocht en voedingsstoffen bevat.

Graszoden leggen stap voor stap

Gebruik bij het leggen van uw graszoden ons stappenplan. Leg graszoden altijd aan het begin van het groeiseizoen.

 • Stap 1 - Maak de ondergrond zo vlak mogelijk; zorg er voor dat u alle hobbels en bulten plat maakt. Staat er veel onkruid in de grond? Dan moet u dit eerst verwijderen. Daarna met een hark de aarde vlakstrijken en vervolgens met een roller de grond aandrukken.
   
 • Stap 2 - Nu is het tijd om de grond te bemesten. Gebruik hiervoor een evenredig mengsel van stikstof, fosfor en kali; ongeveer drie á vier kg per 100 vierkante meter. Hark de korrels een paar centimeter de grond in. Besproei de grond met wat water.
   
 • Stap 3 - Rol de graszoden uit en druk of rol ze stevig aan. Besproei goed voor een goede hechting. Strooi in de eerste twee weken geen kunstmest, maar blijf wel goed water geven.
   
 • Stap 4 - Bemest de grasmatten na de eerste twee weken wel met kunstmest en herhaal dit elke groeiperiode.

Kom snel eens langs bij Tuincentrum Schmitz en wij vertellen u alles over onze grasmatten! Dus woont in de buurt van Roermond, Vlodrop, Venlo, Herkenbosch of Maasbracht? Ook voor tuinplanten, tuinverlichting, tuinmeubelen en barbecues kunt u bij ons in Vlodrop terecht. Zien we u ook snel?

Aanleg graszoden

WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.