Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Gazon onderhoud

In deze categorie vindt u producten die helpen bij het onderhouden van uw gazon. Tuincentrum Schmitz is immers hét tuincentrum waar u terecht kunt voor alles wat u nodig heeft om het gazon in topconditie te brengen en houden! Of u nu een beginnende tuinder bent of een doorgewinterde groenliefhebber, wij hebben alle producten die u nodig heeft om uw grasveld het hele jaar door mooi en gezond te houden. Bestel uw benodigde producten in onze webshop of kom langs bij het gezelligste tuincentrum van Limburg!

Toon flilter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 30 van 30 producten

Onderhoud van het gazon in de lente

In de lente begint het gras weer te groeien en is het tijd om het gazon weer in vorm te krijgen. Om te beginnen is het belangrijk om het gazon te verticuteren, hiermee haalt u dode grassen en mos weg. Daarna kunt u het gazon bemesten, bijvoorbeeld met de producten van DCM en ECOstyle die wij in ons assortiment hebben. Het bemesten van het gazon zorgt ervoor dat het gras de voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft om goed te groeien. Vergeet ook niet om kale plekken in het gazon op te vullen met graszaad. Onze medewerkers adviseren u graag over welk graszaad het beste bij uw gras past. Er zijn immers meerdere soorten, zoals:

  • Speelgazon
  • Schaduwgazon
  • Sportgazon
  • Siergazon

Graszoden bestellen

ECOstyle gazon grond kopen | Tuincentrum Schmitz

Wat doen in de zomer?

In de zomer is het belangrijk om het gazon goed te blijven onderhouden. Het regelmatig maaien van het gras is essentieel, maar let erop dat u niet te kort maait. Er zou dan immers verbranding op kunnen treden. Als het erg warm en droog is, is het belangrijk om het gazon voldoende water te geven. Dat kan met een gieter, maar een tuinslang of sproeier maken het u helemaal makkelijk. Ook kunt u het gazon bemesten met organische meststoffen, deze zijn beter voor het milieu dan kunstmest. Topmerken DCM en ECOstyle hebben hiervoor verschillende duurzame producten in hun assortiment die wij u uiteraard kunnen adviseren. 

Graszaad

Groen gazon plezier in de herfst

In de herfst is het tijd om het gazon voor te bereiden op de winter. Om te voorkomen dat er teveel bladeren op het gazon blijven liggen, is het goed om deze regelmatig weg te harken. Als er te veel bladeren op het gazon blijven liggen in de herfst, kan dit leiden tot een aantal problemen. Ten eerste kunnen de bladeren het gras verstikken en de groei ervan belemmeren. Daarnaast kunnen de bladeren een broedplaats worden voor schimmels en ziektes, die het gazon kunnen aantasten. Ook kunnen bladeren in combinatie met vochtige omstandigheden gladheid veroorzaken. Daarnaast is het belangrijk om het gazon nog een laatste keer te bemesten voordat de winter begint. Zo kan het gazon de winter goed en sterk doorkomen.

Grond- en meststoffen

Gras in de winter

In de winter is het belangrijk om het gazon met rust te laten. Het gras groeit nauwelijks en heeft weinig verzorging nodig. Het is wel belangrijk om, net als in de herfst, het gazon vrij te houden van bladeren en takken. Uiteraard kunt u voor een hark en andere tuingereedschappen ook bij ons terecht. We verkopen gereedschap van onder andere:

  • Gardena
  • Fiskars
  • Talen Tools
  • EGO

Alles voor uw gazon koopt u bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop

Bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop kunt u terecht voor alle producten die u nodig heeft om het gazon in goede conditie te brengen en houden. Wij verkopen onder andere de producten van DCM en ECOstyle, twee merken die bekend staan om hun brede, milieuvriendelijke assortiment. Onze medewerkers staan 7 dagen per week voor u klaar om u te adviseren over welke producten het beste bij uw gazon passen. Kom gerust eens langs in ons tuincentrum en laat u verrassen door ons uitgebreide assortiment! Online bestellen kan natuurlijk ook! Dan hoeft u ook niet met die zware zakken te slepen... 

Openingstijden & contact

Gazon | Tuincentrum Schmitz