Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Tuinplanten Limburg

Zoekt u tuinplanten in Limburg om uw tuin om te kunnen toveren tot een waar paradijs? Tuincentrum Schmitz biedt u een enorme keuze uit allerlei tuinplanten waarmee u uw tuin kunt verrijken. In ons assortiment vindt u tuinplanten in de volgende categorieën:

Tuinplanten: Vaste tuinplanten

Voor allerlei mooie tuinplanten bent u bij ons tuincentrum in Limburg aan het juiste adres. Wij proberen het voor u als consument zo gemakkelijk mogelijk te maken door de vaste planten onder te verdelen in verschillende segmenten. Zo zijn er schaduwplanten, water- en moerasplanten en planten die graag in de volle zon staan. Let bij een plant kopen ook op het plantetiket. Daar staat vaak de hoogte aangegeven, hoewel dat ook afhangt van de grondsoort waarin de plant geplant wordt en de plek die de plant in de tuin krijgt. Kies uit een ruim aanbod van vaste tuinplanten bij tuincentrum Schmitz in Limburg!

tuinplanten limburg

Tuinplanten: Eénjarige tuinplanten, kuipplanten en kruiden

Eénjarige perkplanten zijn zoals de naam al doet vermoeden planten die éénjarig bloeien. Deze planten zijn goed te combineren met vaste planten. Kuipplanten mogen in de tuin ook niet ontbreken en maken het af! Let wel op, kuipplanten zoals tibouchina, hibiscus, fuchsia, abutilon en lantana zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Een vorstvrije ruimte is vaak al voldoende. Er zijn verschillende kruidensoorten die het als tuinplant erg goed doen, bijvoorbeeld rozemarijn. Deze kruiden staan mooi, geven een heerlijke geur af in de tuin én u kunt deze verse kruiden gebruiken om mee te koken. In ons tuincentrum in Limburg vindt u zowel éénjarige tuinplanten, kuipplanten en kruiden. Kom vooral eens langs en laat u adviseren welke tuinplanten voor uw tuin geschikt zijn! 

tuinplanten limburg

Tuinplanten: Bloembollen en zaden

Bloembollen zijn er zowel als zomer bloembollen als voorjaar bloembollen. De zomer bollen plant je in het voorjaar, richting de zomer komen deze uit en staan de meest prachtige bloemen in uw tuin. Voorjaar bloembollen plant je in de winter en komen uit in het voorjaar, een goed idee wanneer u vanaf het voorjaar al wilt genieten van mooie bloemen in de tuin. Bloembollen in allerlei soorten vindt u vol op bij ons tuincentrum in Limburg. Een andere manier om bloemen te planten is door middel van zaden, zo ziet u de bloemen vanaf zaadjes helemaal opkomen. Prachtig om te zien! In ons tuincentrum vindt u ook zaden voor siergrassen, wat zeer mooie tuinplanten zijn. Daarnaast vindt u natuurlijk ook alles om zelf groente en fruit te kweken doormiddel van het planten van zaden. In ons tuincentrum in Limburg vindt u tevens ook alle overige benodigdheden om een moestuin op te zetten. 

tuinplanten limburg

Tuinplanten: Rozen en klimplanten

Rozen zijn er in vele verschillende soorten. Zo zijn er klimrozen, heesterrozen, miniatuurrozen, grootbloemige rozen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Van al die soorten zijn er ook nog eens opties in verschillende kleuren. Oftewel er is altijd wel een soort rozenplant die u aanspreekt te vinden! Kom langs in ons tuincentrum om uw rozen uit te zoeken. Op zoek naar klimplanten? Ook die soort tuinplanten hebben wij in verschillende soorten in ons tuincentrum in Limburg. Zowel rankende als zelfhechtende klimplanten, maar ook klimplanten als bodembedekkers en wintergroene klimplanten.

tuinplanten limburg

Tuinplanten: Bomen, heesters en coniferen 

In ons tuincentrum in Limburg vindt u zowel bomen voor in een grote tuin als wat kleinere bomen. Zoals bijvoorbeeld een fruitboom. Bomen zijn dus zeker niet alleen geschikt voor grote tuinen. Heesters zijn het soort tuinplanten die in bijna iedere tuin thuishoren. Er zijn zowel bladverliezende als wintergroene sierheesters te vinden. De stengels van heesters zijn altijd verhout en kunnen bovengronds overwinteren. Doordat de bloeiperiodes van heesters zeer verschillend zijn, kunt u er met heesters voor zorgen dat er altijd wel een tuinplant in bloei staat. Coniferen zijn houtige tuinplanten, meestal bomen met naaldvormige bladeren. De meeste coniferen zijn altijd groen. Maar er bestaan ook coniferen die in de winter naalden verliezen. Coniferen zijn goed geschikt om een heg mee te vormen. Kom voor bomen, heesters of coniferen óf advies over deze soort tuinplanten naar ons tuincentrum in Limburg. We adviseren u graag! 

tuinplanten limburg

Kom voor tuinplanten naar tuincentrum Schmitz in Limburg

Kom voor prachtige tuinplanten naar Tuincentrum Schmitz in Limburg. Voor advies over welke planten bij uw tuin passen kunt u een van onze personeelsleden vragen om hulp. Neem gerust contact met ons op als u vragen hebt.