Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
 • Dutch (Netherlands)
 • German (Germany)

Vijverartikelen

Tuincentrum Schmitz staat in de verre omgeving bekend om het assortiment vijverartikelen en kennis op het gebied van vijvers. Of u nu een gewone gemengde vijver heeft, of een vijver met prachtige koi, op onze afdeling zult u altijd slagen en deskundig advies krijgen van onze gespecialiseerde medewerkers.

Toon flilter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 374 producten

Vijver als sieraad van uw tuin!

Een vijver is een sieraad in uw tuin waarvan u elke dag kunt genieten. U kunt kiezen uit voorgevormde kunststofvijvers en vijvers die u bekleedt met vijverfolie. De folie is in diverse breedtes verkrijgbaar. Voor uitgebreide informatie kunt u bij ons terecht evenals informatie over pompen en filters. Ook over welke vissen in welke vijver gehouden kunnen worden geven wij u graag advies. Een Koikarper hoort niet thuis in een kleine vijver, een Goudwinde zwemt graag aan de oppervlakte terwijl de goudvis graag de bodem opzoekt. Ook vindt u bij ons een groot assortiment zuurstof- en waterplanten.

Soorten vijverartikelen

Wij bieden namelijk een ruim assortiment aan vijver producten. Zowel voor vijveraanleg, vijveronderhoud, beluchting, vijverdecoratie, vijverfilters, vijvervissen, vijverpompen, visvoer en waterplanten. Goede materialen voor uw vijver zijn belangrijk om een mooie vijver te kunnen creëren en te onderhouden. Zowel beginnende vijverhouders als ervaren vijverhouders kunnen bij ons tuincentrum terecht voor producten en advies!

vijverartikelen kopen

Merken vijverproducten

Bij ons tuincentrum verkopen wij producten voor uw vijver van verschillende kwalitatieve merken waaronder:

 • Aqua arte
 • Auga
 • Hozelock
 • Oase
 • Pontec
 • Superfish
 • Takazumi
 • UniqKoi
 • Vivaria

Vijverpompen en vijverfilters

Voor een goede balans van het water in de vijver, is het aan te raden een vijverfilter te installeren. Een goed geïnstalleerde filter zorgt ervoor dat uw water helder wordt en blijft. En een vijverpomp zorgt voor meer zuurstof in het water, wat goed is voor de vissen en planten die in de vijver leven. Tussen vijverfilters kan het verschillen op welke manier deze het water in de vijver filteren. Zo zijn er vijverfilters die schadelijke stoffen omzetten in minder schadelijke stoffen, maar ook filters die de schadelijke stoffen vasthouden.

Waterplanten voor in de vijver

Waterplanten zorgen voor leven in de vijver. Bij Tuincentrum Schmitz in Vlodrop nabij Roermond vindt u een ruim assortiment aan waterplanten en adviseren we u ook graag over welke planten geschikt zijn voor uw vijver en hoe u de planten in de vijver plaatst.

waterplanten voor de vijver kopen

Decoratie in de vijver

Decoratie in de vijver maakt de vijver helemaal af. En ook daarvoor kunt u bij ons terecht, u vindt vijverdecoratie van drijvende bloemen tot aan ornamenten in ons assortiment.

Het onderhoud van uw vijver

Het onderhoud van uw vijver is belangrijk om zo lang mogelijk te kunnen genieten van de vijver. En wat houdt dat vijveronderhoud dan in? Planten moeten worden uitgedund, filters worden schoongemaakt en algen verwijderd. Voor alles omtrent vijver verzorging komt u naar ons tuincentrum!

Het beschermen van uw vijver

Het beschermen van de vijver is essentieel zodat de waterplanten en vissen in leven blijven in de vijver. U kunt uw vijver beschermen met verschillende middelen. Heeft u vragen over hoe u het beste uw vijver beschemt? Kom langs in ons tuincentrum in Vlodrop nabij Roermond!

Visvoer voor de vissen in de vijver

Natuurlijk vindt u ook visvoer voor de vissen in uw vijver bij ons. U vindt bij ons verschillende soorten visvoer omdat het kan verschillen welk voer het meest geschikt is per soort vis.

Het aanleggen van een vijver

Tuinliefhebbers willen graag water in hun tuin, daarom is het populair om een vijver aan te leggen in uw tuin en daarvan te genieten. Maar een vijver aanleggen is een hele klus, dus lees je hierover in voordat je er aan begint. Start daarvoor met een goed ontwerp en leg de vijver het liefste aan in het voorjaar en anders in het najaar. Maak de keuze tussen een folievijver of voorgevormde vijver en maak uw tuin klaar voor de vijver. De volgende stap is om te beslissen hoe u de vijver gaat afwerken en daarvoor alle materialen aanschaffen. Zodra u de vijver heeft aangelegd, kun u deze vullen met water. Behandel het water zodat het geschikt is voor de vijver. Anders wordt het heel snel troebel. Als bovenstaande stappen zijn uitgevoerd kunt u beginnen aan de vijverbeplanting, waar u ook het beste eerst een plan voor kunt maken.

Kom voor vijver producten naar Tuincentrum Schmitz

Wanneer u dus op zoek bent naar vijverproducten bent u bij Tuincentrum Schmitz in Vlodrop nabij Roermond helemaal op de juiste plek. Bekijk of u online de producten kunt vinden die u zoekt. Deze kunt u ook bestellen en de dag erna bij ons ophalen. U kunt natuurlijk ook langskomen bij ons tuincentrum of even contact opnemen wanneer u vragen heeft. Hier vindt u onze contactgegevens en openingstijden. Onze medewerkers helpen u graag!  

WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.