Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Vijverfilters

Een vijverfilter is een onmisbaar onderdeel van een mooie, heldere en gezonde vijver. Zo’n filter helpt namelijk bij het reinigen van het water, wat op zijn beurt de gezondheid van de vissen en planten in de vijver bevordert. Tuincentrum Schmitz staat al jaren bekend om haar expertise op het gebied van vijvertechniek. We bieden dan ook  verschillende soorten filters aan, bijvoorbeeld van gerenommeerde merken als Oase, Pontec, Velda en Superfish. Zo kunt u altijd een filter vinden dat past bij de grootte en de specifieke behoeften van uw vijver.

Toon flilter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 74 producten

Wat doet een vijverfilter?

First things first: wat doet een vijverfilter precies? Het doel van een vijverfilter is om verschillende onzuiverheden uit het water te filteren. Dit omvat organische afvalstoffen, zoals uitwerpselen van vissen, overtollig voedsel en bladeren die in de vijver vallen. Daarnaast helpt een vijverfilter ook om de pH-waarde van het water te stabiliseren en de hoeveelheid giftige stoffen (zoals ammoniak en nitrieten) te verminderen. Dit is belangrijk omdat vissen en planten in de vijver afhankelijk zijn van een stabiele en gezonde omgeving om te overleven.

Vijverbak

Vijverfilter | Tuincentrum Schmitz

Welke vijverfilters zijn er?

Er bestaan verschillende soorten vijverfilters, elk zo met zijn eigen specificaties.

  • Het meest voorkomende type is het drukfilter. Dit type filter werkt door water door een vat te laten stromen dat gevuld is met filtermateriaal, zoals schuim en bioballen. Het water wordt onder druk door het filter gestuurd, wat de efficiëntie van het filteren verhoogt.
  • Een ander type filter is het zwaartekrachtfilter, dat werkt door zwaardere deeltjes naar de bodem van de filterkamer te laten zakken terwijl het water door het filtermateriaal stroomt. 
  • Daarnaast zijn er ook biologische filters beschikbaar, die werken door de groei van goede bacteriën te bevorderen die schadelijke stoffen in het water afbreken.

Vijverpompen

Welk filter past bij mijn vijver?

Bij het kiezen van een vijverfilter zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Ten eerste is de grootte van uw vijver een belangrijke factor bij het bepalen van het type filter dat u nodig heeft. Over het algemeen geldt dat hoe groter uw vijver is, hoe groter het filter moet zijn. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het type vissen en planten dat u in uw vijver heeft. Sommige vissen produceren meer afvalstoffen dan andere soorten. Zo is een vijver met koi karpers wel even wat anders dan een kleine vijver met een aantal goudvissen.

Tip! Een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden is de efficiëntie van het filter. Sommige filters zijn beter geschikt voor het verwijderen van bepaalde soorten verontreinigingen dan andere. Het is daarom belangrijk om te weten welke soorten onzuiverheden in uw vijver aanwezig zijn, zodat u een filter kunt kiezen dat effectief is in het verwijderen ervan.

Waterplanten

Vijverfilter kopen? U doet het bij tuincentrum Schmitz

Naast vijverfilters bieden we ook andere vijverbenodigdheden aan, zoals vijverpompen, vijververlichting en vijverdecoratie. Zo kunt u bij tuincentrum Schmitz alles vinden wat u nodig heeft om uw vijver gezond én mooi te houden. Onze experts staan klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste producten voor uw vijver en we bieden een breed scala aan producten van de beste merken op de markt. Onze producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en we bieden onze klanten altijd de best mogelijke prijzen. Bestel vandaag nog online of kom langs in onze winkel in Vlodrop (Limburg) en ontdek ons assortiment.

Openingstijden & contact

Vijverfilter | Tuincentrum Schmitz