Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Waterplanten

Denkt u aan waterplanten, dan denkt u al snel aan een vijver. Maar waterplanten zijn ook heel leuk te gebruiken in kleine waterpartijen op het terras of balkon. Wij hebben een ruim assortiment aan waterplanten op voorraad geschikt voor vijver of voor waterpartijen. Ook niet te vergeten zijn de zuurstofplanten, deze zorgen voor een optimale waterkwaliteit doordat zij afvalstoffen opnemen uit het water en zuurstof afgeven. 

 

Toon flilter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 12 producten

Populaire waterplanten voor de vijver

Er zijn talloze prachtige waterplanten om uw vijver gezellig te maken. Bovendien zorgen de juiste vijverplanten voor een betere zuurstofgraad in de vijver. Daar worden uw vijvervissen blij van! Wij hebben enkele waterplanten die enorm populair zijn:

  1. Waterlelie
  2. Aarvederkruid
  3. Waterpest

Waterlelie

Denkt u aan waterplanten? Dan is de Waterlelie vaak de eerste plant waar u aan denkt én dat is natuurlijk niet zonder reden. U ziet de Waterlelie enorm vaak terugkomen in vijvers en andere waterplassen. In het voorjaar komen er gekleurde bloemen tevoorschijn, wat een pracht is om naar te kijken! De Waterlelie is in verschillende varianten, kleuren en maten te koop. Van roze waterlelies tot aan gele en rode varianten: er is voor ieder wat wils! Bijkomend voordeel? De bladeren van de waterlelie zorgen ook nog eens voor schaduw in de vijver. Op die manier krijgen Algen minder kans om hun slag te slaan. 

Waterlelie kopen

Aarvederkruid

Een andere topper onder de vijverplanten is de Aarvederkruid. Hoewel deze misschien iets minder mooi is om naar te kijken, is deze plant héél belangrijk voor uw vijver. De Aarvederkruid is namelijk een zuurstofplant en blijft onder water om de voedingsstoffen om te zetten in zuurstof. Zuurstof is namelijk erg belangrijk om afvalresten af te brengen en uiteraard hebben uw vijvervissen er baat bij! Door aarvederkruid te kopen, zorgt u dus voor een mooie, heldere en gezonde vijver. Houd er rekening mee dat u per 1000 liter water, ongeveer 5 bosjes zuurstofplanten, zoals bijvoorbeeld aarvederkruid, nodig heeft.

Aarvederkruid

Waterpest

Op nummer drie vindt u onze bekende zuurstofplant: de Waterpest. Net zoals Aarvederkruid, koopt u de Waterpest in bosjes. Deze kunt u het beste in een vijvermand op de bodem van uw vijver plaatsen. Pas wel op met deze plant, want de Waterpest staat erom bekend dat het een enorm snelle groeier is! Dun daarom regelmatig uw plant uit, om de groei in toom te houden.

Elodea