Groene kamerplanten

Met groene kamerplanten bedoelen we kamerplanten die niet bloeien, die hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of kleur. De meeste "groene" kamerplanten zijn niet erg kieskeurig met hun standplaats als ze maar niet de volle zon krijgen. De bonte kamerplant soorten hebben iets meer licht nodig en is een standplaats op het Oosten prima. Wij hebben bij ons tuincentrum in Vlodrop enorm veel keuze voor deze groene planten. 

Wat wij u bieden:

✓ De mooiste kamerplanten, vers van de kweker ✓ Om de beste kwaliteit te garanderen, kunt u kamerplanten alleen afhalen

✓ Vandaag voor 12.00 uur besteld, dezelfde werkdag ophalen

Toon flilter Verberg filter

Filter

Hoogte van de plant in cm

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 137 producten

POPULAIRE GROENE PLANTEN

Soms is het moeilijk om de juiste keuze te maken voor een groene kamerplant. Daarom hebben wij voor u een top vijf groene kamerplanten gemaakt:

  1. Bananenplant
  2. Areca Palm (goudpalm)
  3. Dracaena Green medium
  4. Aloë Vera 
  5. Gatenplant (Monstera deliciosa)

U heeft de keuze uit veel soorten groene kamerplanten. Bij ons in Vlodrop zijn er veel verschillende planten qua kleur, afmetingen en patronen. Ze verschillen enorm van elkaar, wat juist zorgt voor een prachtig groen kleurenpallet wanneer u deze planten bij elkaar plaatst. Een groene binnenplant die veel te vinden is bij huishoudens is de Anthurium. De Anthurium is bekend vanwege zijn prachtige bloemen. De Anthurium, ook wel Flamingoplant genoemd, is familie van de kamerplant Aracea en de aronskelkachtigen. De Flamingoplant vindt zijn oorsprong in Zuid-Amerika en bestaat uit zo'n 600 soorten. Een andere populaire groene kamerplant is de Ficus Lyrata. Ook wel tabaksboom genoemd. 

GROENE KAMERPLANT KOPEN

Bent u op zoek naar een hoge boom die de ruimte thuis moet opvullen? Dan is een Kentia Palm een goede keuze voor u. Dit is een sierlijke pal die wel 2.5 meter hoog kan worden. Net als bij mensen kunnen planten ziek worden, een belangrijk reden is vaak dat er teveel water gegeven wordt, dus u kunt het beste niet klakkeloos iedere plant dezelfde hoeveelheid water toedienen. Als bonte bladeren groen worden van de plant, is de standplaats toch te donker, spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten. In ons tuincentrum in Vlodrop zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen te koop om dit ongedierte te bestrijden.

Geef uw groene kamerplant matig water en in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding. Het zal duidelijk zijn dat niet al uw groene kamerplanten dezelfde vochtopname hebben. U hoeft nooit water te geven indien de grond nog nat is. Er is ook speciale plantenvoeding te koop voor groene planten; met bladspray krijgen de bladeren extra glans, uiteraard is deze spray niet geschikt voor "behaarde" bladeren maar bijv. wel voor ficussoorten. Verwen de kamerplanten eens met een lekkere sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje buiten.

POPULAIRE GROENE KAMERPLANT

Een andere unieke kamerplant is de Calathea. Deze plant is erg bijzonder, omdat de plant 's avonds zijn bladeren sluit en in de ochtend deze weer opnieuw opent. Deze plant heeft geregeld water nodig als u deze zo lang mogelijk mooi wilt houden. Naast deze voorbeelden van kamerplanten bestaat ons assortiment aan tal van andere prachtige en bijzondere groene kamerplanten. De meeste groene kamerplanten kenmerken zich doordat ze weinig aandacht en verzorging nodig hebben. Bent u dus niet een pro in het verzorgen van planten? Dan zijn groene kamerplanten een goede oplossing voor u. Een hele populaire en makkelijke groene kamerplant is de Yucca, ook wel Palmlelie genoemd.

Naast groene kamerplanten hebben wij ook genoeg bloeiende kamerplantencalathea's & arrangementen. Wij hopen u snel te zien bij ons in Vlodrop te Limburg. 

 

WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.