Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Ontdek de verzorgingstips van uw Calathea

De Calathea is een kamerplant die veel tropische sferen met zich meebrengt en ook nog eens een erg unieke uitstraling heeft. Zo komt de kamerplant uit Zuid-Amerika en het Amazone gebied en heeft de plant de meest bijzondere bladeren met groene en roze strepen. We delen graag wat verzorgingstips met jullie over deze kamerplant, want het is niet een van de makkelijkste kamerplanten die u in ons tuincentrum zal vinden. 

Wat wij u bieden:

✓ De mooiste kamerplanten, vers van de kweker ✓ Om de beste kwaliteit te garanderen, kunt u kamerplanten alleen afhalen

✓ Vandaag voor 12.00 uur besteld, dezelfde werkdag ophalen

Toon flilter Verberg filter

Filter

Kom langs in ons tuincentrum in Vlodrop (Limburg) voor ons complete assortiment en een goed advies. Tuincentrum Schmitz is 7 dagen per week geopend: Iedere zondag koopzondag! Voor vragen over onze producten kunt u terecht bij info@tuincentrumschmitz.nl of bel +31 (0)475 535 919. 

Hoe vaak de Calathea water geven?

Dit is gelijk een van de moeilijkste dingen als het gaat om de verzorging van de Calathea. Laten we beginnen met het belangrijkste: zorg ervoor dat de grond van de Calathea altijd licht vochtig is. De bladeren van de Calathea gaan namelijk hangen als er te weinig water in de grond zit en hierdoor kan de plant verdrogen. Geeft u uw plant juist teveel water? Dan is de kans groot dat wortelrot ontstaat. Belangrijk is dat u zo'n twee keer per week in de gaten houdt of de grond van de groene kamerplant wat extra water nodig heeft.

Onthoud altijd: ''Beter twee keer per week een kleine hoeveelheid water, dan één keer in de week teveel.''

Is de Calathea giftig?

Wist u dat sommige planten giftig zijn voor huisdieren? Deze planten moet u natuurlijk nooit kopen als u een lieve kat of hond thuis heeft zitten. Wij krijgen in ons tuincentrum vaak de vraag of de Calathea giftig is voor katten, vogels of konijnen. Bij de Calathea hoeft u zich geen zorgen te maken, want deze prachtige kamerplant is niet giftig en kunt u dus met alle liefde in huis halen. 

Het verpotten van de Calathea

De Calathea groeit niet erg snel waardoor u niet vaak uw kamerplant hoeft te verpotten. Dit hoeft slechts twee á drie keer per jaar of wanneer u echt merkt dat de bloempot te klein aan het worden is. U merkt dit vooral als de wortels uit de pot beginnen te groeien. Wij geven u als tip mee om na het kopen van een Calathea kamerplant, deze direct te verpotten. Waarom? Zo voorkomt u dat de kamerplant uitdroogt. Ook is het belangrijk om de juiste potgrond te gebruiken zodat de Calathea gezond blijft en groeit. Wist u dat u deze kamerplant het beste in de lente kunt verpotten? Met het warme weer kan de plant namelijk sneller herstellen van eventuele beschadigingen. Ook kunt u een bloempot met afwateringsgaten kopen zodat de hoeveelheid water altijd net genoeg is. 

De beste kamertemperatuur voor de Calathea

De Calathea is een tropische kamerplant die dol is op de warmte binnenshuis. Vochtigheid en warmte? Daar is deze kamerplant niet vies van. Bij ons thuis is de luchtvochtigheid erg laag wat kan zorgen voor bruine bladeren en dat is natuurlijk zonde. We geven altijd als advies mee om de Calathea ver van kachels te plaatsen en zorg ook direct voor een standplaats op het noorden waar geen tocht staat. Ook kunt u eens kijken naar een goede luchtbevochtiger om de meest ideale plek voor de kamerplant te creëren. 

  • 15°C is de minimale temperatuur
  • 20°C is de maximale temperatuur

 

Welke pot past bij mijn Calathea?

Als u op zoek bent naar een unieke Calathea, dan is een mooie bloempot natuurlijk onmisbaar. Op onze potterie-afdeling kunt u terecht voor allerlei soorten potterie: van plastic buitenpotten tot lichtgewicht buitenpotten.

WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.