Lemax kerstdorp

In ons (online) tuincentrum vindt u de leukste Lemax kersthuisjes om een prachtig kerstdorp te maken. Lemax is al jarenlang koploper op het gebied van kersthuisjes, kerstdorpen en kerstaccessoires. Dit topmerk biedt enkel de beste kwaliteit en service. Mix & match erop los met de speelse figuren, taferelen, huisjes en andere creaties. Een onvergetelijke kerst gegarandeerd! Bestel de producten eenvoudig online of kom langs in onze winkel nabij Roermond. Ons kerstdorp is één van de mooiste van Limburg!

Bestel eenvoudig in onze webshop!

Gratis afhalen in ons tuincentrum ✓ Vanaf €6,95 bij u thuisbezorgd ✓ Vandaag voor 14 uur besteld, vandaag op de post

 

Toon flilter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 467 producten

Een uniek kerstdorp met de Lemax Village Collection

De schattige taferelen in zo'n realistisch kerstdorp zijn leuk voor jong en oud! Ga aan de slag met de kinderen of maak het bouwen van een kerstdorp tot een nieuwe hobby met uw vrienden. Het leuke is dat u helemaal zelf bepaalt hoe groot uw dorp wordt en welke elementen u wilt benadrukken. Gaat u een Victoriaans stadje, een griezelige spookstad, een mierzoet suikerdorpje of het klassieke winterwonderland? Lemax heeft zijn kersthuisjes onderverdeeld in verschillende dorpen, waaronder deze leuke series:

  • Spooky Town
  • Caddington Village
  • Harvest Crossing
  • Vail Village
  • Carnival Village
  • Plymouth Corners
  • Santa's Wonderland
  • Sugar 'N Spice

U kunt een compleet dorp bouwen of de artikelen juist mix and matchen. Zo maakt u er een uniek kerstdorp van!  Bekijk snel of er een kersthuisje voor u tussen staat. 

Kersthuisjes Lemax online kopen | Tuincentrum Schmitz

Meer over Lemax

Wilt u uw kerstdorp compleet maken met een schattig tafereel, een leuk figuur of sfeervolle lampjes voor de Lemax huisjes? We hebben het allemaal voor u! Wist u dat de kerstminiaturen oorspronkelijk ontstaan zijn bij de immigranten in Duitsland en Tsjechië? Deze immigranten knutselden zelf allerlei kleine dorpjes in elkaar en pas aan het eind van de negentiende eeuw kwam deze trend overwaaien naar Duitsland. Amerika heeft de productie inmiddels ook overgenomen, dat begon wel pas in de jaren veertig. Departement 56 was één van de eerste bedrijven die porseleinen huisjes produceerde en op de markt bracht. In 1976 ontstond pas het eerste volledige dorp. Twee grote concurrenten Dickensville en Lemax kwamen er aan het einde van de twintigste eeuw pas bij. Deze bedrijven produceerden niet enkel kersthuisjes, maar juist ook kerstaccessoires, kerstfiguren en landschapsarchitectuur. Hiermee konden consumenten een volledig kerstdorp inrichten!

Hoe worden Lemax huisjes gemaakt?

Creatieve ontwerpers van Lemax gaan aan de slag met het bedenken van allerlei dorpsthema's met een unieke verhaallijn en bewoners. Vervolgens gaan ontwerpers hiermee aan de slag. Na het tekenen gaan diverse beeldhouwers aan de slag en maken ze de Lemax figuurtjes driedimensionaal. Hier wordt uiteindelijk een 'mal' van gemaakt en in deze zogeheten mal wordt het porselein langdurig gebakken op ongeveer 600 graden. Na het (voor)bakken worden alle ramen, deuren en openingen voor verlichting er met de hand uitgesneden. Daarna wordt elk item van Lemax geschilderd en nogmaals afgebakken zodat ze hardheid én kwaliteit optimaal is. 

Kerstdecoratie

Kersthuisjes online kopen | Tuincentrum Schmitz

Lemax Village Collection kerstdorp kopen bij tuincentrum Schmitz

Een kerstdorp bouwen is niet 1,2,3 gedaan, maar het levert u wel een hoop voldoening op. Hoe leuk is het om straks te genieten van uw zelf ontworpen dorpje? Kom zeker bij ons langs om inspiratie op te doen. In ons assortiment vindt u oude klassiekers om uw dorp van vorig jaar mee uit te breiden, maar ook kerstfiguren, kersthuisjes en bewegende kersttaferelen die gloednieuw zijn. Er is voor ieder kerstdorp en voor iedere portemonnee wat wils! Wij helpen u graag bij het samenstellen van een perfect kerstdorp.

Openingstijden & contact

WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.