Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Kerstversiering

Onze kerstshow is geopend!

In ons tuincentrum vindt u de leukste en mooiste Lemax kersthuisjes om een prachtig kerstdorp te maken. Lemax is al jarenlang koploper in kersthuisjes, kerstdorpen en kerstaccessoires en bieden enkel de beste kwaliteit en service. Mix & match erop los met de speelse figuren, taferelen, huisjes en andere creaties. Een onvergetelijke kerst gegarandeerd! Bestel de producten van Lemax eenvoudig online of kom langs in onze winkel nabij Roermond. Ons kerstdorp is één van de mooiste van Limburg! Ontdek ook onze spaaractie... Klik op de afbeelding voor meer info!

Lemax actie | Tuincentrum Schmitz

Bestel eenvoudig in onze webshop!

Gratis afhalen in ons tuincentrum ✓ Voor €6,95 bij u thuisbezorgd.
Vandaag besteld, vandaag op de post
✓ Bezoek nu onze kerstshow 'Samen Genieten'

 

Toon flilter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 384 producten

De kerstdorpen van Lemax

Benieuwd naar de verhouding tussen het originele object en de afbeelding ervan of het model? Dit noemen we de schaal, oftewel een vergroting- of verkleiningsfactor. Wij geven dit aan in een breuk, dus stel het model is 10x kleiner dan het origineel dan is de schaal: 1:10. De kersthuisjes van Lemax schommelen ergens tussen de schaal: 1:58 en 1:64. Lemax heeft zijn kersthuisjes onderverdeeld in verschillende dorpen: 

  • Lemax spooky town
  • Caddington Village
  • Harvest Crossing
  • Vail Village
  • Plymouth Corners
  • Jukebox Junction
  • Sugar 'N Spice

U kunt een compleet dorp bouwen of de artikelen juist mix and matchen. Zo maakt u er een uniek kerstdorp van! Op zoek naar een heel traditioneel Lemax kersthuisje of juist een heel zoet huisje? Een huisje dat perfect past in een skidorp of juist een plat Lemax huisje, omdat u niet heel veel ruimte meer over heeft in het kerstdorp? Alle Lemax kersthuisjes zijn goed te combineren en maken uw kerstdorp helemaal af. Bekijk snel of er een kersthuisje voor u tussen staat. 

Kersthuisjes Lemax online kopen | Tuincentrum Schmitz

Meer over Lemax

Wilt u uw kerstdorp compleet maken met een schattig tafereel, een leuk figuur of sfeervolle lampjes voor de Lemax huisjes? We hebben het allemaal voor u! Wist u dat de kerstminiaturen oorspronkelijk ontstaan zijn bij de immigranten in Duitsland en Tsjechië? Deze immigranten knutselden zelf allerlei kleine dorpjes in elkaar en pas aan het eind van de negentiende eeuw kwam deze trend overwaaien naar Duitsland. Amerika heeft de productie inmiddels ook overgenomen, dat begon wel pas in de jaren veertig. Departement 56 was één van de eerste bedrijven die porseleinen huisjes produceerde en op de markt bracht. In 1976 ontstond pas het eerste volledige dorp. Twee grote concurrenten Dickensville en Lemax kwamen er aan het einde van de twintigste eeuw pas bij. Deze bedrijven produceerden niet enkel kersthuisjes, maar juist ook kerstaccessoires, kerstfiguren en landschapsarchitectuur. Hiermee konden consumenten een volledig kerstdorp inrichten!

Kom langs!

Hoe worden Lemax huisjes gemaakt?

Creatieve ontwerpers van Lemax gaan aan de slag met het bedenken van allerlei dorpsthema's met een unieke verhaallijn en bewoners. Vervolgens gaan ontwerpers hiermee aan de slag. Na het tekenen gaan diverse beeldhouwers zich bezig houden om de Lemax figuurtjes driedimensionaal te maken. Hier wordt uiteindelijk een ''mal'' van gemaakt: in deze zogeheten mal wordt het porselein langdurig gebakken op ongeveer 600 graden en na het (voor)bakken worden alle ramen, deuren en opening voor de verlichting er met de hand uitgesneden. Daarna wordt elk item van Lemax geschilderd en nogmaals afgebakken zodat ze hardheid én kwaliteit optimaal is.

Fotoalbum: kerstshow 2021

Kersthuisjes online kopen | Tuincentrum Schmitz

Lemax kerstdorp kopen bij tuincentrum Schmitz

Een kerstdorp wordt niet zomaar gebouwd: er moet de nodige tijd en energie in worden gestopt om een compleet plan te maken. Maar met de Lemax kerstfiguren en kerstattributen heeft u een erg leuke bezigheid gevonden. Lemax heeft een ongelofelijke inspiratiebron waarbij ieder jaar weer nieuwe kerstfiguren, kersthuisjes en bewegende kersttaferelen op de markt worden gebracht. Voor ieder kerstdorp wat wils en nog in verschillende thema's ook. Mist u inspiratie? Neem contact met ons op of bezoek ons eigen kerstdorp! Wij helpen u graag bij het samenstellen van een perfect Lemax kerstdorp.

Kerstbomen en kunstkerstbomen voor kerst

Kerstbomen zijn natuurlijk niet te missen wanneer het om kerst gaat. Misschien wilt u uw Lemax kerstdorp wel onder de boom bouwen. Super gezellig uiteraard! Een kerstboom kopen zorgt voor een kerstsfeer waar geen ander element tegen op kan. In ons tuincentrum in Limburg kunt u terecht voor allerlei soorten bomen. Kleine kerstbomen, grote kerstbomen, witte kerstbomen, houten kerstbomen? Wij hebben het! Geeft u de voorkeur aan een kerstboom met of zonder kluit, een Fijnspar of een Nordmann-spar? Als u meer geïnteresseerd bent in kunstkerstbomen, dan bent u in ons tuincentrum op de juiste plek. Wij beschikken over een ruim assortiment aan kunstkerstbomen die uitgebreid gepresenteerd staan op onze kerstafdeling. De medewerkers van ons tuincentrum helpen u graag om de perfecte boom uit te zoeken.

Sfeervolle kerstverlichting

Uw kerst is natuurlijk niet compleet zonder sfeervolle kerstverlichting. Zo zet uw immers uw kerstdorp goed in de spotlights. Kerstverlichting zorgt voor een aangenaam gevoel, zowel binnen als buiten. In ons tuincentrum in Vlodrop, nabij Roermond, vindt u verschillende soorten en kleuren kerstverlichting. LED verlichting zorgt voor een helder licht en verbruik tevens weinig stroom, ideaal voor in en rondom uw huis. Bezoek onze kerstafdeling in ons tuincentrum en neem een kijkje naar ons uitgebreide assortiment kerstverlichting. Wilt u kerstverlichting liever op uw gemak bekijken, bekijk dan nu ons assortiment kerstverlichting in onze webshop. 

Kerstverlichting

Kersthuisjes van Lemax online kopen | Tuincentrum Schmitz

WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.