Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
 • Dutch (Netherlands)
 • German (Germany)

Cactus: de ideale huisgenoot!

Wilt u meer groen in huis halen, maar zijn uw vingers nog niet zo groen als u zou willen? Denk dan eens aan een cactus of vetplant! Deze exoten hebben weinig verzorging nodig en zijn zeer geschikt voor een binnenklimaat. Het zijn dus dé perfecte kamerplanten voor mensen met een volle agenda. Een warm en droog huis met een vensterbank is vaak al genoeg voor deze stekelige en vette planten. Dit succulenten tot de ideale huisgenoten!

Wat wij u bieden:

✓ De mooiste kamerplanten, vers van de kweker ✓ Om de beste kwaliteit te garanderen, kunt u kamerplanten alleen afhalen

✓ Vandaag voor 12.00 uur besteld, dezelfde werkdag ophalen

Toon flilter Verberg filter

Filter

Kom langs in ons tuincentrum in Vlodrop (Limburg) voor ons complete assortiment en een goed advies. Tuincentrum Schmitz is 7 dagen per week geopend: Iedere zondag koopzondag! Voor vragen over onze producten kunt u terecht bij info@tuincentrumschmitz.nl of bel +31 (0)475 535 919. 

Waar zet ik mijn cactus of vetplant?

Cactussen en vetplanten zijn leuk zijn om naar te kijken, maar in de praktijk heeft u er eigenlijk geen omkijken naar. Sterker nog, ze hebben vaak liever minder dan meer aandacht. U mag een cactus of vetplant dus best eens vergeten. Zet de plant bij voorkeur op een lichte en zonnige plek. De meeste succulenten zijn gewend aan die warmte. Zet ze dus het liefst bij een raam. Dan merkt u vanzelf dat uw cactus of vetplant gaat groeien.

Tip! Heeft uw een vrij donker huis zonder zonlicht? Een goede keuze is een Aloë Vera. Deze plant kan ook met wat schaduw prima overleven.

Hoe vaak geef ik water?

 • Wissel een natte periode af met een droge periode: geef in de zomer af en toe een goede scheut water en laat de grond vervolgens bijna volledig uitdrogen
 • Doe dat ongeveer één keer per maand. Met een echte hittegolf mag het net iets vaker.
 • In de winter hoeven cactussen eigenlijk geen water. Ze gebruiken dan hun reserves. Jongere cactussen zijn de uitzondering: die mogen maandelijks nog wel een slokje water.
 • Geef pas water als de grond goed droog is. Anders bestaat de kans dat de plant gaat rotten.

Cactus en vetplant kopen | Tuincentrum Schmitz

Herkomst van de cactus

De cactus en vetplant maken wederom een comeback. Aan het eind van de 15e eeuw werden succulenten ontdekt en genoten ze veel populariteit. Ze vinden hun herkomst voornamelijk in de de tropen en ontstonden ooit in droge gebieden. Aan het begin van de 20eeuw fleurden ze wederom menig huiskamer op en deden opnieuw in de jaren '60 en '70. Momenteel zijn cactussen voornamelijk populair door hun stoere uiterlijk en makkelijke verzorging. Het leven vraagt al genoeg aandacht en dus is zo'n plant die veel plezier brengt, maar weinig vraagt erg interessant. Omdat ze bijna niet kapot te krijgen zijn, zijn ze daarnaast een duurzame toevoeging aan het interieur. Ook dat spreekt in de huidige samenleving veel mensen aan. De succulenten passen tevens goed in de algemene trend om het interieur lekker groen aan te kleden.

Ontdek onze kamerplanten!

Populaire cactussen en vetplanten

 • Wolfsmelkcactus (Cactus Euphorbia)

 • Bolcactus (Echinocactus Grusonii)

 • Schijfcactus (Opuntia)

 • Zebraplant (Haworthia Fasciata)

 • Aloë vera

 • Kalanchoë

 • Sansevieria

Mix and match

Dé plantentrend van het moment is het mixen & matchen van allerlei bloeiende en groene kamerplanten. Less is more gaat zeker niet op voor planten. Denk aan grootbladerige eyecatchers in combinatie met subtiele vetplanten en elegante bloeiers in combinatie met stoere cactussen. Alles mag! Op onze kamerplanten afdeling kunt u terecht voor allerlei soorten binnenplanten. Ontdek het assortiment en laat u in ons tuincentrum in Vlodrop, nabij Roermond, adviseren door onze medewerkers.