Cactussen en vetplanten

Om te kunnen overleven onder droge omstandigheden slaan vetplanten en cactussen hun vocht op in bladeren, stengels en wortels. De meeste vetplanten hebben dan ook vlezige bladeren. Wanneer ze te droog staan kunt u de bladeren ook zien verschrompelen. Een scheut water doet dan wonderen. Het is dan ook overbodig om te vertellen dat deze planten zich prima thuis voelen op een warme plek op de vensterbank maar let op want de kans op verbranding achter glas is groot. Bekijk hieronder ons aanbod van cactussen en vetplanten. 

Toon flilter Verberg filter

Filter

Kom langs in ons tuincentrum in Vlodrop (Limburg) voor ons complete assortiment en een goed advies. Tuincentrum Schmitz is 7 dagen per week geopend: Iedere zondag koopzondag! Voor vragen over onze producten kunt u terecht bij info@tuincentrumschmitz.nl of bel +31 (0)475 535 919. 

Cactus of vetplant kopen cactus of vetplant kopen

Geef cactussen en vetplanten in de groeiperiode matig water, één keer in de week is meer dan voldoende. In de zomer kunt u ze met pot en al ingraven in de tuin. Gebruik bij het verpotten altijd speciale cactusgrond, deze grond voldoet aan de specifieke eisen van deze planten, ze groeien het best in voedselarme, goed gedraineerde grond anders is de kans op rotvorming groot. In de winterperiode wanneer de groei stilstaat, moet u het water geven terugbrengen naar eenmaal in de 2 weken anders is de kans op verrotting groot.

Wij geven u wat meer inzicht in de volgende onderwerpen:

  • Voeding
  • Overwinteren
  • Verpotten

Voeding

Een cactus of vetplant stelt zijn eigen eisen aan de voedingsbodem. Daarom vindt u bij ons tuincentrum Schmitz Vlodrop speciale potgrond voor vetplanten en cactussen en speciale cactusmest. Bemest de planten alleen tijdens het groeiseizoen en nooit als ze in rust zijn. Op de verpakking vindt u uiteraard alle noodzakelijke aanwijzingen.

Overwinteren

Voor succulenten is het erg belangrijk om een jaarlijkse rustperiode te houden. Een koele overwintering zorgt er namelijk voor dat de cactus of vetplant gaat bloeien. Het is om die reden belangrijk dat u cactussen en vetplanten (na de groeiperiode) op een lichte, droge en koele plaats neerzet. Denk maar eens aan een niet-verwarmde kamer. Hierbij is het ook belangrijk dat u de planten niet in het donker plaatst. In de wintermaanden hoeft u ook bijna niets tot geen water aan uw cactus/vetplant te geven. 

Verpotten

Wanneer de omgevingstemperatuur stijgt, begint een vetplant of cactus aan hun nieuwe groeiperiode. Wanneer u dan na hun winterrust ze plantjes weer naar binnen brengt, geef de plantjes hier dan ook goed de ruimte voor. Een ruimere pot is hierbij bijvoorbeeld een goede optie. Belangrijk is wel dat u de plantjes dan niet al te diep plant. Gebruik enkel specifieke cactuspotgrond en geef na het verpotten voor één keer flink water.

Kom eens langs Tuincentrum Schmitz in Vlodrop en bekijk al onze planten. Denk aan groene kamerplanten, bloeiende kamerplanten en andere kamerplanten. 

Contact

Tuincentrum Schmitz
Herkenbosserweg 2
6063 NL Vlodrop

0475-535919

info@tuincentrumschmitz.nl

Openingstijden