Vandaag open van 10:00 t/m 17:00 uur
 • Dutch (Netherlands)
 • German (Germany)

Hoe een Sansevieria verzorgen?

Bent u op zoek naar een prachtige kamerplant, die ook nog eens gemakkelijk is om te verzorgen en ijzersterk is? Dan past de Sansevieria perfect bij u en mag de kamerplant ook zeker niet ontbreken in uw groene collectie. De Sansevieria wordt ook wel Vrouwentong genoemd en is ideaal voor mensen die geen groene vingers hebben. Een erg makkelijke kamerplant waar u jaren van kan genieten. Bent u student? Dan is dit dé ideale kamerplant voor u aangezien u nergens naar om hoeft te kijken bij deze prachtige kamerplant soort.

Wat wij u bieden:

✓ De mooiste kamerplanten, vers van de kweker ✓ Om de beste kwaliteit te garanderen, kunt u kamerplanten alleen afhalen

✓ Vandaag voor 12.00 uur besteld, dezelfde werkdag ophalen

Toon flilter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Hoe een Sansevieria water geven?

Zoals we net al zeiden, is een Sansevieria een erg makkelijke kamerplant en ze gebruiken ook nog eens erg weinig water. Wilt u uw Sansevieria echt dood krijgen? Dat lukt als je 'm veel te veel water heeft, dus bij twijfel raden wij altijd aan om geen water te geven. Houd er ook altijd rekening mee dat de potgrond goed is opgedroogd voordat u besluit om opnieuw water te geven aan de kamerplant. We willen natuurlijk geen wortelrot veroorzaken. Is het winter? Dan kan de plant gemakkelijk een aantal weken zonder water. In de zomermaanden kunt u dit vaker doen, zo'n één keer per twee weken. Ook goed om te weten is zodra uw Sansevieria op het zuiden staat op bijvoorbeeld de vensterbank, dan heeft de plant meer water nodig dan een Sansevieria op het noorden. 

De Sansevieria verpotten

Net zoals een Calathea en veel andere groene kamerplanten kunt u direct na aanschaf uw Sansevieria verpotten. Daarna hoeft u dit pas een jaar of drie later te doen want een paar beschadigde wortels is helemaal niet zo erg bij deze kamerplanten. Wij raden onze klanten meestal aan om een mooie bloempot te gebruiken waarbij de afmetingen zo'n 15% breder zijn dan de vorige bloempot. Welke potgrond voor uw Sansevieria gebruiken? U kunt het beste cactusgrond gebruiken of een andere universele potgrond soort. Wilt u graag hydrokorrels toevoegen? Dan heeft u een bloempot nodig met drainage gaten. 

Is de Sansevieria giftig?

Deze mooie, groene kamerplant is licht giftig wat kan leiden tot maag- en darmklachten bij onder andere:

 • Katten
 • Honden
 • Konijnen
 • Kleine kinderen

Hoe de Sansevieria vermeerderen?

Bent u van plan om uw Sansevieria te vermeerderen en te genieten van meerdere van deze kamerplanten? Dan kunt u dit het beste doen door te scheuren. Wat eigenlijk heel leuk is om te doen met één van uw kinderen in het voorjaar, dan begint namelijk het groeiseizoen. 

 1. Scheur een deel van uw Sansevieria af of snij een deel met een scherp mes af.
 2. Let erop dat onderaan het deel ook wortels zitten, zodat de nieuwe plant uit zichzelf kan groeien.
 3. Pot vervolgens deze losse delen op in niet al te grote potten.
 4. Begin met een klein laagje potgrond en zet de stekken hierin. 
 5. Nu kunt u beginnen met het vullen van de bloempot met de overige potgrond. 

Pot Plant Combinaties

Als u op zoek bent naar een unieke Sansevieria, dan is een mooie bloempot natuurlijk onmisbaar. Op onze potterie-afdeling kunt u terecht voor allerlei soorten potterie: van plastic buitenpotten tot lichtgewicht buitenpotten. Voor welke bloempot kiest u?

WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.