Vijverbak

Wilt u een vijver aanleggen? Maak gebruik van onze voorgevormde vijvers! Zo’n kunststof vijverbak kan u helpen een hoogwaardige vijver te creëren, zonder daar al te veel tijd en energie in te hoeven steken. Een voorgevormde vijver is bij tuincentrum Schmitz verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, dus er is altijd wel een vijver die past bij de beschikbare ruimte in uw tuin. Bestel uw favoriet in onze webshop of breng een bezoek aan ons tuincentrum in Vlodrop (Limburg). Hier kunnen onze vijverexperts u alles vertellen over de do’s and don’ts op het gebied van vijveraanleg.

Toon flilter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 4 van 4 producten

First things first: waarom een vijver aanleggen?

De voordelen van een vijver in de tuin zijn talrijk. Naast het feit dat het een mooie toevoeging is aan uw buitenruimte, biedt een vijver ook voordelen voor de biodiversiteit. Vijvers zijn namelijk een bron van voedsel en water voor allerlei dieren, zoals vogels, kikkers en libellen. En laten we eerlijk zijn, wat is er nou mooier dan het geluid van kabbelend water in uw eigen tuin? Een vijver geeft niet alleen rust en ontspanning, maar ook een gevoel van verbondenheid met de natuur. Waar wacht u nog op? Begin vandaag nog met het aanleggen van een vijver. Een voorgevormde vijver kan daarbij uitkomst bieden.

Vijverfilters

Vijver aanleggen | Tuincentrum Schmitz

De voordelen van een vijverbak

Een voorgevormde vijver is een kant-en-klare vijver die u gemakkelijk in de grond kunt plaatsen. Het grote voordeel hiervan is dat u zich niet druk hoeft te maken over grote graafwerkzaamheden, de juiste hoeveelheid vijverfolie of zelfs eventuele lekkages. Het aanleggen van een vijver is op deze manier ontzettend eenvoudig en vereist geen specialistische kennis. Het enige wat u nodig heeft, zijn een schop, waterpas, zand en eventueel wat extra handjes om de vijverbak op zijn plek te krijgen. Zorg er wel voor dat de grond waar u de vijver plaatst stabiel is, anders kan de vijver gaan verzakken.

Tip! Zorg ervoor dat de vijver niet in direct zonlicht staat, omdat dit de groei van algen kan stimuleren. Als u niet van bladeren ruimen houdt, is een plek uit de buurt van bomen ook een goed idee.

Vijverpompen

Fijne vijverbak

Naast het feit dat een voorgevormde vijver gemakkelijk aan te leggen is, biedt het ook esthetische voordelen. Omdat een vijverbak verkrijgbaar is in verschillende vormen, kunt u een vijver kiezen die past bij de stijl van uw tuin. Van strakke, rechthoekige vijvers tot organisch gevormde vijvers, er is altijd wel een vijver die past bij uw tuin. U kunt de plastic randen van de vijverbak eenvoudig afwerken met bijvoorbeeld grind of stenen om een vloeiende overgang naar de rest van de tuin te creëren.

Tip! Wilt u de vijver nog mooier maken? Dan kunt u deze na het vullen met water en vissen ook aankleden met waterplanten en decoratie, zoals beelden of een fontein. Waterplanten zorgen niet alleen voor een mooie look, maar ook voor een gezonde balans in de vijver. Ze zuiveren het water en bieden schuilplaatsen aan de vissen en andere waterdieren.

Waterplanten

Het plaatsen van de vijverbak

Hoe u de vijverbak precies plaatst? Volg de volgende stappen:

  1. Graaf een gat dat iets groter is dan de voorgevormde vijver. 

  2. Maak de bodem van het gat vlak en zorg ervoor dat deze stevig is.

  3. Plaats de voorgevormde vijver in het gat en controleer of deze waterpas staat. Als de vijver niet waterpas staat, gebruik dan zand of stenen om de ondergrond aan te passen totdat deze perfect waterpas is.

  4. Vul de vijver langzaam met water, terwijl u de vijver aan de randen vasthoudt om te voorkomen dat deze verschuift. Voeg water toe totdat de vijver volledig gevuld is.

Vijverdecoratie


 

Alles voor uw vijver koopt u bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop

Waar wacht u nog op? Leg ook een vijver aan! Door uw gewenste maat en vorm in de webshop te bestellen, hoeft u zelf geen rekening te houden met het vervoeren van de vijverbak. Heeft u een vraag over het aanleggen van uw vijver? Breng zeker een bezoek aan tuincentrum Schmitz in Vlodrop. Onze vijverexperts helpen u graag verder.

Openingstijden & contact

Vijverbak | Tuincentrum Schmitz

WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.