Vaste planten

De naam zegt het al: vaste planten zijn planten die ieder jaar weer terug komen. Nadat ze in de herfst afsterven en er eigenlijk niets meer te zien is, komen ze in het voorjaar weer vrolijk op. Als de planten te groot worden, kunt u ze in het najaar "scheuren", met een scherpe spade snijdt u er een stuk af; bij oudere planten wordt het vooral gedaan om de plant te verjongen, de oude kern wordt dan weggegooid. Het assortiment in vaste planten is groot. In de zomer worden vaak grotere planten aangeboden, een lege plek in de tuin is dan snel opgevuld.

Kom voor vaste planten naar Tuincentrum Schmitz

Ieder jaar verrassen de vaste planten ons opnieuw met hun bloemen en bladeren en daarom zijn ze eigenlijk onmisbaar in iedere tuin. Vaste planten vormen bovendien vaak de groene basis in een border. Ze laten zich makkelijk combineren door de diverse kleuren, vormen, groeihoogtes en bloeitijden. Verder doen de plantjes het ook in bloempotten en bakken enorm goed. Wist u dat u ook enorm mooie boeketten kunt maken van meerjarige planten? 

Koop vaste planten bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop

Populaire vaste planten soorten

Vaste planten zijn verkrijgbaar in ons tuincentrum in veel verschillende kleuren, geuren, soorten & maten. Dus kom gezellig langs in Vlodrop en we weten zeker dat er een tuinplant bij zit die bij u past! U kunt u altijd goed laten adviseren door een van onze werknemers, want een plant moet uiteraard wel geschikt zijn voor de plek in de tuin die u in gedachten heeft. Om u alvast een eindje op weg te helpen, hebben we een top 3 vaste planten voor u samen gesteld.

  • Ecinacea: de Echinacea, die ook wel zonnehoed wordt genoemd. Deze vaste plant heeft een groen of oranje bloemhoofdje omringd door afhangende bloemblaadjes. De bladeren van deze plant hebben unieke kleuren zoals: donkerrood, wit, diep paars, okergeel of zelfs zalmroze. Ook kunt u de keuze maken voor de dubbel bloemige variatie.
     
  • Phlox: deze vaste plant kent u misschien wel als vlambloem vanwege zijn oorspronkelijke purperrode kleur. Wist u dat de Phlox ook nog eens erg lekker ruikt? Verder zijn er opgaande soorten zoals de P. Paniculata Grp en bodembedekkende soorten zoals de p. Subulata Grp. Door verdeling is de plant inmiddels te koop bij ons tuincentrum in het wit, dieppaars, blauw en roze met een rood oog. Er zijn zelfs bloemen met gestreepte bloemblaadjes. 
     
  • Delphinium: deze vaste plantsoort wordt ook wel ridderspoor genoemd. Dit komt omdat wanneer u goed kijkt naar de bloemetjes langs de aren, er ‘sporen’ van een ridder te paard te zien zijn. De plant is te koop in prachtige pasteltinten en in het wit. De plant heeft statige, langgerekte bloemen!

Kom eens gezellig langs in ons tuincentrum in Vlodrop om de vaste planten te bewonderen. Daarnaast bieden wij ook meer kamerplanten en tuinplanten zoals bloembollen, heesters, eenjarige planten en rozen

Wintergroene vaste planten kopen in Vlodrop

Wintergroene struiken, groenblijvende struiken of groenblijvende planten met witte bloemen zijn enorm gewild! Dat komt omdat wintergroene bladhoudende of groenblijvende vaste planten hun blad in de wintermaanden behouden en bovendien ook nog heel mooi bloeien. U kunt aanhouden dat deze vaste planten ongeveer zo'n drie weken bloeien en de rest van de tijd moeten ze het hebben van hun blad. Er komen steeds meer mooie, vaste plantsoorten in Nederland, maar welke zijn nu eigenlijk mooi? Er is bijvoorbeeld de mooie aronskelken (Arum). Deze plant is te herkennen aan zijn pijlvormige bladeren en oranje bloeikolven die in het najaar langzaam verschijnen. Deze plant bloeit in de maanden mei-juni. Ook is er het glanzende mansoor (Asarum), het kruipend zenegroen (Ajuga) met z’n intens blauwe bloemen en de schoenlappersplanten (Bergenia) met ’s winters vaak roodpaars verkleurend blad en prachtige bloemen in de lente.

Koop lavendel, tuinplant in vlodrop

Vaste planten kopen in tuincentrum Schmitz, Vlodrop

Naast onze vaste planten, kunt u ook bij ons terecht voor barbecues, tuinmeubelen, tuinartikelen, graszoden en dieren producten! Dus woont u nabij Wassenberg, Posterholt, Zittard, Rothenbach of Herkenbosch, kom dan naar tuincentrum Schmitz.

Bekijk eenjarige planten

Toon flilter Verberg filter

Filter

Kom langs in ons tuincentrum in Vlodrop (Limburg) voor ons complete assortiment en een goed advies. Tuincentrum Schmitz is 7 dagen per week geopend: Iedere zondag koopzondag! Voor vragen over onze producten kunt u terecht bij info@tuincentrumschmitz.nl of bel +31 (0)475 535 919. 

Contact

Tuincentrum Schmitz
Herkenbosserweg 2
6063 NL Vlodrop

0475-535919

info@tuincentrumschmitz.nl

Openingstijden