Vandaag open van 10:00 t/m 17:00 uur
 • Dutch (Netherlands)
 • German (Germany)

Orchidee oftewel: Phalaenopsis

Wist u dat de Orchidee behoort tot de grootste plantensoorten ter wereld? WOW! Deze bloeiende kamerplant is een tropische plant die bij veel mensen enorm populair is. Vooral in de woonkamer en de keuken komt de prachtige plant vaak terug. Ondanks zijn onweerstaanbare uiterlijk, is het wel een moeilijke kamerplant die graag vertroeteld wilt worden. Wij hebben vandaag voor u de belangrijkste verzorgingstips voor een Orchidee op een rijtje gezet.

De standplaats van een Orchidee

Zoals we net al zeiden, is een Orchidee een subtropische plant die gek is op een warme woonkamer. De perfecte kamertemperatuur ligt tussen de 20 ºC en 22 ºC. Houd hier dus rekening mee als u een Orchidee koopt. Verder is het belangrijk dat de standplaats een plek in huis is waar veel licht komt, maar pas wel op dat de plant nooit in de volle zon gezet wordt. Anders kan het voorkomen dat de bladeren van de plant verbranden. 

Een Orchidee verpotten? Dat kan zó

Is het tijd om uw Orchidee te verpotten? Dan hebben wij enkele tips voor u. Als eerste is het belangrijk om bij het verpotten speciale potgrond te gebruiken voor Orchideeën. Daarnaast is het van belang om slechte wortels te verwijderen vóórdat u de plant in een nieuwe bloempot plaatst. Bij het verpotten van een Orchidee moet u altijd een bloempot kopen die minstens 20% groter is dan de vorige pot. Wij geven u als advies mee om de Orchidee in de lentemaanden te verpotten omdat de bloeiende plant dan beter herstelt bij eventuele beschadigingen.

Bloeiende kamerplanten

Orchidee water geven? Dat doet u zó

De Orchidee is helemaal niet zo'n echte waterfan, maar het is altijd afhankelijk van het jaargetijde hoeveel water u de plant moet geven. In de warme zomermaanden kunt u dit één keer per week doen en in de wintermaanden moet u dit terugbrengen naar zo'n één keer per 10 dagen. Ook niet geheel onbelangrijk: schenk het water altijd op de grond van de Orchidee en nooit op de plant zelf. Dit bevordert namelijk de groei van de kamerplant. Een andere tip die we meegeven is dat het water op kamertemperatuur moet zijn om de bloei van de Orchidee te bevorderen.

Algemene tips voor de Orchidee

 • Voeg eens in de drie weken speciale planten of Orchideeënvoeding toe: dat helpt namelijk om alle knoppen open te maken.
   
 • Verpot de Orchidee iedere drie jaar of indien de plant zijn bloempot is ontgroeid.
   
 • Orchideeën zijn gevoelig voor wolluis. 
   
 • Zorg dat de temperatuur altijd boven de 15 °C blijft anders laat de plant zijn knoppen vallen.
   
 • Wij raden altijd aan om scherp gereedschap te gebruiken bij het snoeien van de Orchidee.

Orchidee: Pot Plant Combinaties

Als u op zoek bent naar een unieke Orchidee, dan is een mooie bloempot natuurlijk onmisbaar. Op onze potterie-afdeling kunt u terecht voor allerlei soorten potterie: van plastic buitenpotten tot lichtgewicht buitenpotten.

Toon flilter Verberg filter

Filter

Kom langs in ons tuincentrum in Vlodrop (Limburg) voor ons complete assortiment en een goed advies. Tuincentrum Schmitz is 7 dagen per week geopend: Iedere zondag koopzondag! Voor vragen over onze producten kunt u terecht bij info@tuincentrumschmitz.nl of bel +31 (0)475 535 919. 

WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.