Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Hoe verzorgt u een Anthurium plant?

Heeft u een prachtige Anthurium in huis gehaald? Dan hebben wij genoeg tips&tricks voor u om nóg langer te genieten van uw bloeiende kamerplant. Deze kamerplant is naast haar prachtige uiterlijk, ook heel makkelijk te verzorgen en ze hebben erg weinig aandacht en liefde nodig. Ideaal toch? Is het winter? Dan kunt u het beste uw Anthurium één keer per week water geven en in de warme zomermaanden kunt u dit vermeerderen naar zo'n twee keer per week. Heeft u een plantenspuit in de buurt? Dan kunt u uw Anthurium af en toe besproeien met wat water.

De beste standplaats voor uw Anthurium

De Flamingoplant is een prachtige plant met rode bloemen. De Anthurium staat het liefst op een zo licht mogelijke plaats maar let wel op: de kamerplant houdt minder van direct zonlicht. Heeft u de Anthurium op een te donkere plaats gezet? Dan kan het zijn dat de kamerplant minder bloemen zal geven. De Anthurium is bovendien ook écht gek op de warmte dus houd hier ook rekening mee bij de standplaats van de plant. U kunt het beste een temperatuur tussen de 20°C en 22°C aanhouden. Is het bij u thuis altijd onder de 16°C dan zal de Anthurium niet zo blij zijn. Verder kan u rekening houden met de hoeveelheid tocht op de standplaats van de plant. Tocht is namelijk niet zo fijn voor deze plant. Het is bovendien ook een échte badkamerplant: de Anthurium is namelijk gek op een plaats waar een hoge luchtvochtigheid is. 

Het verpotten van de Anthurium: zó doet u dat

Het kan voorkomen dat uw bloempot net te klein wordt voor uw Anthurium: daarom kan u deze plant een keer in de twee jaar verpotten. U kunt dit het beste doen in de lentemaanden, aangezien de kamerplant zich dan een stuk sneller kan herstellen bij eventuele beschadigingen van de wortels. Ook kan u ervoor kiezen om uw kamerplant direct na aanschaf te verpotten. Wat heeft u nodig?

  • Een bloempot die minimaal 20% groter is dan de vorige
  • De juiste potgrond

De prachtige Anthurium is gek op een luchtige potgrond met een hoog turfgehalte zoals bijvoorbeeld speciale anthurium grond. U kunt er ook voor kiezen om hydrokorrels toe te voegen. Wij adviseren hierbij altijd om dit alleen te doen als er een plantenbak aanwezig is. Voordeel hiervan? Het overbodige water kan erg snel weglopen.

Verschillende soorten Anthuriums

Een Anthurium is uiteraard te herkennen een haar prachtige glimmende groene bladeren en mooie kolf. De bloemen van de Anthurium zijn er in enorm veel soorten kleuren: rood, roze, paars, wit, groen, geel of zelfs oranje. Combineer deze soorten met elkaar voor een éxtra speels effect. Wist u dat de Anthurium ook nog symbool staat voor ''exotische schoonheid''? De naam hiervan komt uit het oud Grieks. De Griekse woorden 'anthos' en 'oura' wat 'bloei' en 'staart' betekent. Ook krijgen wij veelal de vraag of de Anthurium giftig is voor mens en dier: het antwoord hierop is ja. Pas dus vooral op met jong blad en de bloemen van deze plant. 

De Anthurium: bladeren

Verkleurde bladeren op uw Anthurium? Die gele, bruine bladpunten en bladranden zijn het gevolg van teveel of te weinig water. Let daarom altijd op hoeveel water u uw Anthurium geeft. Ook kan uw Anthurium een gele gloed krijgen op het blad, dan moet u de standplaats van de bloeiende plant aanpassen. Dit duidt namelijk op een teveel aan zonlicht. Plaats uw Anthurium bijvoorbeeld wat verder van het raam om de bloei van de plant te bevorderen. Ook kan het zijn dat uw Anthurium een groene kleur blijven houden, dit is juist een teken van te weinig licht. Plaats in dit geval uw plantje juist dichterbij het raam.

 

Welke pot past bij mijn Anthurium?

Als u op zoek bent naar een unieke Anthurium, dan is een mooie bloempot natuurlijk onmisbaar. Op onze potterie-afdeling kunt u terecht voor allerlei soorten potterie: van plastic buitenpotten tot lichtgewicht buitenpotten.

Heeft mijn Anthurium voeding nodig?

Het is belangrijk om jouw Anthurium regelmatig te voeden met kamerplantenvoeding. Hierdoor blijft de plant mooi bloeien en groeien!
Bij de meeste planten zit er na de aanschaf voeding voor enkele weken of maanden. Is deze periode voorbij, dan is het tijd om jouw Anthurium nieuwe voeding te geven. Dit kun je op meerdere manieren toevoegen aan de plant, maar de meest voorkomende is de fles kamerplantenvoeding. Die meng je met water en iedere 2 weken geef je een beetje voeding tijdens het water geven. In ons tuincentrum in Vlodrop vind je meerdere soorten kamerplantenvoeding, maar de meest gekochte is de Ecostyle Kamerplantenvoeding 500ml.

Toon flilter Verberg filter

Filter

Kom langs in ons tuincentrum in Vlodrop (Limburg) voor ons complete assortiment en een goed advies. Tuincentrum Schmitz is 7 dagen per week geopend: Iedere zondag koopzondag! Voor vragen over onze producten kunt u terecht bij info@tuincentrumschmitz.nl of bel +31 (0)475 535 919. 

WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.