Hoe verzorgt u een Conifeer?

Coniferen zijn prachtige tuinplanten om het in januari en februari in de tuin een stuk gezelliger te maken. bovendien zijn Coniferen een geweldige toevoeging in de tuin als u geen groene vingers heeft. Coniferen zijn namelijk planten voor buiten en ze zijn beresterk. Verzorging? Dat hebben ze nauwelijks nodig! Ze zorgen met gemak voor hunzelf. Wit u meer informatie hebben over het snoeien van coniferen, coniferen planten of bent u op zoek naar stylingtips voor deze unieke tuinplant? Wij helpen u vandaag met deze tips voor uw Conifeer.

zó stylt u uw Conifeer

Coniferen zijn prachtige tuinplanten. Onder de Coniferen soorten vallen sparren, cipressen en jeneverbessen. De éne Conifeer geeft u volop vruchtjes en de andere heeft weer diepgroene of blauwe naalden. Enkele stylingtips van onze tuinplanten experts:

  • Een Conifeer komt eigenlijk het beste tot zijn recht in een grijze of lichtblauwe kleur bloempot. 
     
  • Creëer een mini natuurbos met verschillende soorten Coniferen. Kiest u voor verschillende formaten? Dan creëert u namelijk veel afwisseling en diepte wat zorgt voor een speels effect.

Hoe de Conifeer snoeien?

''Wanneer de Conifeer snoeien?'' Het is vraag die we veelal krijgen te horen. Als u besluit de coniferenhaag te snoeien, dan raden wij u aan om dit eind mei en begin juni op te pakken. Doe dit in ieder geval vóór de langste dag van het jaar. Voor het beste resultaat moet u de Coniferenhaag twee keer per jaar snoeien, de eerstvolgende keer doet u dit voor de winter, rond augustus. Doe dit dus niet na september meer, want dan is de kans op schade wegens vorst groter. Heeft u de Conifeer in een bloempot staan? Dat kan natuurlijk ook, dan moet u er wél voor zorgen dat er een gat in de bodem zit zodat overtallig regenwater kan wegvloeien. Voor het beste advies, kunt u altijd langskomen bij ons in Vlodrop.

Zó bemest u uw Conifeer het beste

Natuurlijk mogen we het bemesten van de Conifeer niet vergeten. Wij tippen: meststof waarin magnesium zit! Zo blijft de groene kleur van de plant het mooist. Het bemesten van de Conifeer doet u het beste tweemaal per jaar:

  • Strooi bij de voet van de Conifeer het mest
  • Hark de mest in de grond
  • Geef vervolgens water, zodat de meststof beter opgenomen wordt in de grond. 

Plantverzorging

De Conifeer bewateren?

Coniferen zijn een van de makkelijkste tuinplanten die u gaat vinden in ons tuincentrum. Zo is een standplaats zowel in de zon als schaduw prima geschikt voor uw Conifeer. Het enige wat u kan doen, is de grond van de Conifeer testen om te kijken of de tuinplant wat water kan gebruiken. Geef het water in mate en liever meerdere keren een beetje dan in één keer teveel. Geef uw Coniferen bovendien zo dicht mogelijk bij de wortel water. Waarom? Dan wordt het water het beste opgenomen.

Potgrond

Welke pot past bij mijn Conifeer?

Als u op zoek bent naar een unieke Conifeer, dan is een mooie bloempot natuurlijk onmisbaar. Op onze potterie-afdeling kunt u terecht voor allerlei soorten potterie: van plastic buitenpotten tot lichtgewicht buitenpotten.

Toon flilter Verberg filter

Filter

Kom langs in ons tuincentrum in Vlodrop (Limburg) voor ons complete assortiment en een goed advies. Tuincentrum Schmitz is 7 dagen per week geopend: Iedere zondag koopzondag! Voor vragen over onze producten kunt u terecht bij info@tuincentrumschmitz.nl of bel +31 (0)475 535 919. 

Contact

Tuincentrum Schmitz
Herkenbosserweg 2
6063 NL Vlodrop

0475-535919

info@tuincentrumschmitz.nl

Openingstijden