Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Hoe verzorgt u rozen?

Prachtige roze, rode, witte en gele rozen in uw tuin, wie wilt dat nu niet? Een bloeiende tuin en rozen die ook nog eens heerlijk ruiken. Belangrijk bij de verzorging van uw rozen, is dat u deze op het juiste moment snoeit. Houd er ook rekening mee dat u de rozen moet bemesten om ziekten en plagen te voorkomen. Het klinkt wat ingewikkeld, maar eigenlijk valt dat allemaal heel erg mee. Wij helpen u graag op weg met enkele verzorgingstips voor uw rozen. Hierdoor geeft u uw rozen het allerbeste en daar krijgt een bloeiende tuin voor terug!

Verschillende soorten Rozen

Het grootste verschil bij rozen, is te vinden in de snijbloemen en de tuinplanten die u in uw tuin kunt gebruiken als tuinroos. Tuinrozen zijn weer onder te verdelen in: struikroos, stamroos en klimroos. 

Zo plant u rozen in de tuin

Het is eigenlijk heel simpel: u kunt het hele jaar door rozen planten. Tip: rozen staan graag op een windige plek, met veel zon en gezonde grond. Graaf een flink plantgat en vul deze met speciale rozengrond. Daarna kunt u de roos inclusief kluit in de grond zetten en het gat opvullen. Daarna is het belangrijk om de Roos te voorzien van genoeg water de aankomende weken. 

Plaats de Roos in kleigrond, daar is de tuinplant dol  op!

Rozen snoeien: zó doet u dat

Het snoeien van uw rozen is enorm belangrijk voor hun groei en bloei. Wij raden u aan om de roos twee keer per jaar te snoeien: in het voorjaar én in de zomermaanden. Alle verschillende soorten rozen worden in maart én april gesnoeid, omdat het dan overdag niet meer vriest en de sapstromen van de roos net op gang komen. Bovendien is er ook een zogeheten zomersnoei. De naam zegt het al: hier snoeit u de rozen in de zomer. Deze snoei is enkel bedoeld om de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dan zal de roos nieuwe bloemen ontwikkelen en hierdoor geniet u nóg langer van bloeiende rozen in uw tuin. Koop hiervoor altijd de juiste snoeischaar en goede handschoenen.  

Klimrozen

Klimrozen vloeiend vanaf de zomer tot aan het late najaar en zijn een pracht om naar te kijken. De klimroos is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren: wit, roze, geel, paars, blauw, roos en oranje en worden maar liefst 4 meter hoog. De klimroos staat het liefst in de zon en in een voedzame grond. Bij het planten van een Klimroos, moet u er rekening mee houden dat u zorgt voor een diep plantgat van ongeveer 0,5 meter. Bij het snoeien van de Klimroos, is het belangrijk om de hoofdtakken in tact te houden. 

Plantverzorging

 

Rozen bemesten

Zoals we net zeiden, is bemesting van de rozen enorm belangrijk. En om uit te groeien tot een echte blikvanger, is het belangrijk om de rozen te voorzien van een kalkrijke en vruchtbare grond. U kunt ze in het vroege voorjaar verschillende meststoffen geven zoals organische mest of speciale rozenmest. 

Bodembedekkende rozen

Op zoek naar rozen die laag blijven en groeiend spreiden? Dan zijn bodembedekkende rozen ideaal voor u. Bijkomend voordeel van deze tuinplanten, is dat deze rozen het onkruid tegenhouden. Belangrijk bij deze groep rozen, is dat u ze niet moet snoeien.

Welke producten zijn handig?

Toon flilter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 99 producten