Hoe verzorgt u een Kalanchoë plant?

Heeft u geen groene vingers of bent u simpelweg helemaal niet weg in de wereld van bloemen en planten? Dan is de Kalanchoë de perfecte bloeiende kamerplant voor u. De kamerplant is een sterke plant die tegen een stootje kan en gemakkelijk is in onderhoud. Daar tegenover staat ook nog eens een echte eye-catcher die te koop is in verschillende kleuren en vormen. Zo zijn er bijvoorbeeld Kalanchoës (Kalanchoë thyrsiflora of Kalanchoë beharensis) die bekend staan om hun mooie getekende bladeren, maar een echte populaire variant is de Kalanchoë blossfeldiana die bekend staat om zijn enkele én dubbele bloemen. Eigenlijk creëert u met de Kalanchoë het gehele plaatje, en dat terwijl u er amper omkijken naar heeft!

De beste standplaats voor uw Kalanchoë

Deze makkelijke kamerplant is een populaire keuze bij ons tuincentrum in Vlodrop, maar wat is nu eigenlijk de beste plaats voor deze topper? Eigenlijk maakt het niet zo heel veel uit: op een plaats in de volle zon of juist een plekje die donker is. Houd ongeveer een temperatuur aan tussen de 15 ℃ en 20 ℃ voor optimale bloei van de Kalanchoë. Heel soms komt het voor dat de bladeren van de plant een rode gloed krijgen, omdat de plant te veel in het donker staat. Schuif 'm dan een beetje op richting het zonlicht en Voilà hij doet het weer als vanouds! 

Bloeiende kamerplanten

De Kalanchoë water geven: zó doet u dat

De mooie kamerplant heeft van zichzelf sappige bladeren waardoor de Kalanchoë weinig extra water nodig heeft. Voelt de potkluit echt enorm droog aan? Dan pas hoeft u de kamerplant wat extra water toe te dienen. Echter, is het wel belangrijk om nooit de Kalanchoë in een te natte grond te plaatsen. Doet u dit wel? Dan gaan de bladeren sponzig worden en daaraan kan de Kalanchoë afsterven.

De Kalanchoë onderhouden

Zo even samengevat is de verzorging van een Kalanchoë appeltje, eitje! Wil het nu voorkomen dat de bladeren van uw Kalanchoë bruine of gele randen/vlekken krijgen of zelfs gaan uitvallen? Dan geeft u de kamerplant hoogstwaarschijnlijk teveel water. Verder is het handig om te weten dat deze kamerplant niet gesnoeid hoeft te worden, máár als u de plant echt mooi wilt houden dan raden wij u wel aan om dode bladeren en verdorde bloemen te verwijderen.

Plantverzorging

De Kalanchoë verpotten?

Soms kan het nodig zijn om de Kalanchoë te verpotten, wij adviseren hierbij om dit te doen direct na het kopen van de Kalanchoë. Wilt u dit liever niet? Dan kan u dit ook in het voorjaar doen omdat de plant dan in ontwikkeling is wat eventuele beschadigingen aan de wortels sneller zal herstellen. Wij geven altijd als tip mee om bij het verpotten van de plant een bloempot te gebruiken die minstens 20% groter is dan de huidige pot. Verder kan u het beste universele potgrond of speciale cactus potgrond gebruiken voor het beste resultaat.

Welke pot past bij mijn Kalanchoë?

Als u op zoek bent naar een unieke Kalanchoë, dan is een mooie bloempot natuurlijk onmisbaar. Op onze potterie-afdeling kunt u terecht voor allerlei soorten potterie: van plastic buitenpotten tot lichtgewicht buitenpotten.

Toon flilter Verberg filter

Filter

Kom langs in ons tuincentrum in Vlodrop (Limburg) voor ons complete assortiment en een goed advies. Tuincentrum Schmitz is 7 dagen per week geopend: Iedere zondag koopzondag! Voor vragen over onze producten kunt u terecht bij info@tuincentrumschmitz.nl of bel +31 (0)475 535 919. 

Contact

Tuincentrum Schmitz
Herkenbosserweg 2
6063 NL Vlodrop

0475-535919

info@tuincentrumschmitz.nl

Openingstijden