5 voordelen van een kamado barbecue

5 voordelen van een kamado barbecue

Koop bij tuincentrum Schmitz een kamado en u geeft uzelf een fantastisch cadeau. U bent immers verzekerd van een ijzersterke barbecue die heel uw leven mee zal gaan. Daarnaast is de barbecue geschikt om vrijwel alle mogelijke gerechten mee te maken. Stomen, bakken, grillen... De kamado kan het allemaal. In ons assortiment vindt u onder andere de keramische houtskool BBQ's van Barbecook (Kamal). Klik uw digitale winkelwagentje vol en u gaat een zomer vol heerlijkheid te gemoed. Langskomen om de sfeer te proeven kan uiteraard ook. We zien u graag in Vlodrop!

Wat is een kamado nou eigenlijk?

Hotdogs, hamburgers, vis, groenten, pizza en zelfs brood – u kunt het zo gek niet bedenken of u kunt het op een kamado bereiden. De veelzijdigheid van deze keramische barbecue spreekt dan ook heel wat semi-professionele barbecuers aan! Het knappe en stoere uiterlijk maakt de kamado daarnaast een graag geziene gast in menig tuin. Maar first things first: wat is een kamado eigenlijk? Een kamado is een eivormige keramische barbecue van Japanse oorsprong die bekend staat om zijn veelzijdigheid en gebruiksgemak. 'Keramisch?', horen we u denken. Jazeker, deze houtskoolbarbecue is gemaakt van vuurvast keramiek. Dit helpt om vocht en warmte binnen de grill te houden, wat veel doet voor de kwaliteit van het voedsel. De plaatsing van de ventilatieopeningen aan de onder- en bovenkant, gecombineerd met de zeer dikke keramische wanden, zorgen voor een fantastische temperatuurbeheersing. 

Kamado online kopen
 

Is de kamado de investering waard?

We overdrijven niet als we zeggen dat u een kamado in principe voor het leven heeft. "Kies een kamado uit die de kinderen leuk vinden, want hij zal er nog steeds zijn als zij oud genoeg zijn om zelf te barbecueën", wordt vaak gezegd onder kamadofans. Kamado's vereisen ook minimaal onderhoud. In principe zijn het namelijk zelfreinigende grills. Het keramiek is immers makkelijk af te nemen. Gebruik alleen geen chemicaliën of houtskool met chemische toevoegingen, omdat deze in het keramiek trekken en het eten een vreemde smaak kunnen geven.

Een goedkope kamado koopt u bij... | Tuincentrum Schmitz in Vlodrop!

Voor wie is een kamado?

Het investeren in een kamado-grill is het meer dan waard voor mensen die écht van grillen houden en het dan ook zeer regelmatig doen. Kamado's zijn tenslotte relatief duur, gewoonweg omdat ze echt heel goed zijn in wat ze doen. Grillen, bakken, koken, roken, stomen en roerbakken is geen enkel probleem. Met de juiste accessoires kunt u in uw kamado bijna alles maken. Met de deksel dicht kookt u urenlang op één lading houtskool. Aangezien een kamado van binnen bijna luchtdicht is, verliest bijvoorbeeld het vlees geen vocht. U zult smullen van het meest sappige vlees dat u ooit heeft geproefd!

Al onze BBQ's


 

Een kamado kopen bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop!

Loop het water u in de mond? Dat kunnen we ons goed voorstellen! Een kamado is een goede, maar vooral heel lekkere investering! We zetten graag nog even de voordelen op een rij. Een kamado...:

  • geeft u de vrijheid te bereiden waar u zin in heeft: de mogelijkheden zijn eindeloos.
  • is zeer prettig voor het oog. Wat een knapperd!
  • is makkelijk schoon te maken en houden.
  • kan hitte goed reguleren en vasthouden. Dit maakt uw gerechten subliemer dan die van een restaurant.
  • is gemaakt van hoogwaardige materialen en gaat zeer lang mee.

Kom langs bij ons tuincentrum in Vlodrop om onze kamado's in het echt te bewonderen. We geven graag antwoord op al uw vragen! Online uw aankoop doen kan uiteraard ook. In onze webshop vindt u ook allerlei accessoires die uw barbecue-avontuur compleet maken. Tot snel bij Schmitz, dé Limburgse specialist op het gebied van BBQ's!

Openingstijden & contact

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Zomer in de bol met zomerbollen!

Het is maar nauwelijks lente en nu al de zomer in de bol?! Ja zeker! Ons tuincentrum in Vlodrop geeft je de ins en outs over de verzorging van de meest bijzondere zomerbollen.

Lees meer...
15 tuintips voor april

Heb je ook lentekriebels? Leef je uit in de tuin, op het balkon en terras en ga aan de slag met onze 15 tips om het komende buitenseizoen volop te kunnen genieten van alles wat groeit en bloeit.

Lees meer...
WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.