Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
 • Dutch (Netherlands)
 • German (Germany)

Kerstboom eruit... Jawel, kamerplant erin!

Kerstboom eruit... Jawel, kamerplant erin!

De feestdagen zitten er bijna op! We starten januari 2021 ondanks alles met een frisse start, een positief gevoel en een aantal goeie voornemens. We helpen u vast bij één goed voornemen: het is namelijk een bijzonder goed idee om in 2021 meer groen in huis te halen! Zeker nu we helaas weer afscheid moeten nemen van de kerstboom is het wel zo leuk om die kale hoek op te vrolijken met een aantal groene kamerplanten. Hoe u dat doet? Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet. Ontdek onze webshop voor ons kamerplanten- en potten- aanbod of kom na de lockdown de mooiste planten uitzoeken bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop. Onze medewerkers koppelen u graag aan uw nieuwe groene huisgenoten. Als dat geen oase van groen wordt...

Bestel kamerplanten online 

Speels groepje

Waarom het zo'n goed idee is om meer kamerplanten in huis te halen? Ze staan mooi, zijn helemaal trendy, maar ze zijn ook stressverlagend en in sommige gevallen zelfs luchtzuiverend. Het is dus altijd een goed idee om een kamerplantencollectie te starten. Hoe meer hoe beter! Tover het lege hoekje dat de kerstboom heeft achtergelaten om tot een plantenmuseum. Zet een laag kastje, een trolley of allerlei tafeltjes en krukjes van verschillende materialen en hoogtes op een speelse wijze bij elkaar. Kies voor elke plek een bijpassende kamerplant uit. Let daarbij op de diameter, bladgrootte, maar ook op de hoogte van plant. Hoe natuurlijker en speelser het hoekje oogt, hoe grootser het effect. Juist door dit natuurlijke effect voelt het helemaal niet druk, maar eerder super sfeervol aan! Zet de planten in een opvallende pot en zorg dat de plant vanuit elke hoek van de kamer bekeken kan worden. Mix and match bijvoorbeeld een grote cactus met een luchtzuiverende Lepelplant of een trendy Monstera met een bloeiende Anthurium.

Ga voor groot

Houd de eer van de kerstboom hoog en vervang de dennenboom met een plant met dezelfde allure. We geven eerlijk toe dat er niet enorm veel planten zijn die precies dezelfde hoogte als een Nordmann kunnen bereiken, maar toch hebben we ook een aantal grote planten in ons assortiment die in de buurt komen. Er zijn ook genoeg planten die alleen al met hun uitstraling in de buurt komen van de kerstboom, bijvoorbeeld door hun grote bladeren, opvallende bladtekening of bijzondere steel. Maak dus met één grote kamerplant een statement door 'm solo te laten shinen. Denk bijvoorbeeld aan deze grote jongens:

 • Ficus Lyrata (Vioolbladplant)
 • Philodendron (Philodendron)
 • Monstera (Gatenplant)
 • Musa (Bananenplant)
 • Strelitzia Nicolai (Paradijsvogelplant)

Kerstboom eruit, kamerplant erin | Tuincentrum Schmitz

Hangende beauties

De wereld voelde de afgelopen tijd een beetje op z'n kop. Doe daar uw voordeel mee en maak iets bijzonders van uw woning: kijk niet naar beneden, maar naar boven! Er zijn namelijk tal van hangplanten die de plek van de kerstboom prima in kunnen nemen. Bevestig een haak aan het plafond, kies een toffe plantenhanger en hang er een mooie plant in. Mix and match met meerdere planten op verschillende hoogtes voor een speels effect. Zet bijvoorbeeld ook een hanger of klimmer op een kastje of in de vensterbank. Denk eens aan deze hangplanten:

 • Senecio (Erwtenplantje)
 • Hedera (Klimop)
 • Scindapsus (Scindapsus)
 • Hoya (Wasbloem)
 • Rhipsalis (Koraalcactus)

Kunt u ook niet wachten tot u meer groen in huis kunt halen? Bestel een mooie kamerplant in onze webshop of kom (na de lockdown) langs bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop! Bij ons tuincentrum helpen we u graag aan een nieuwe groene huisgenoot. Onze medewerkers staan klaar om u van passend advies te voorzien.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Groene Vaderdag cadeaus

Geen inspiratie voor een mooi cadeau voor Vaderdag? Wel klaar met de sokken, stropdassen en aftershave? In ons tuincentrum in Vlodrop vind je gegarandeerd iets van zijn gading, of hij nu groene vingers heeft of niet!

Lees meer...
Creëer schaduw in een 'coole' tuin

Zie je er ook zo tegenop dat de temperaturen deze zomer mogelijk opeens weer tropisch worden? Geen paniek! Ons tuincentrum heeft allerlei slimme oplossingen en alle benodigdheden om het hoofd (én lichaam) koel te houden.

Lees meer...
15 tuintips voor juni

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft 15 handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...
Zon op je bol: planten die tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zonnige (en dus ook droge) omstandigheden kunnen!

Lees meer...