Kerstboom eruit... Jawel, kamerplant erin!

Kerstboom eruit... Jawel, kamerplant erin!

De feestdagen zitten er bijna op! We starten januari 2021 ondanks alles met een frisse start, een positief gevoel en een aantal goeie voornemens. We helpen u vast bij één goed voornemen: het is namelijk een bijzonder goed idee om in 2021 meer groen in huis te halen! Zeker nu we helaas weer afscheid moeten nemen van de kerstboom is het wel zo leuk om die kale hoek op te vrolijken met een aantal groene kamerplanten. Hoe u dat doet? Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet. Ontdek onze webshop voor ons kamerplanten- en potten- aanbod of kom na de lockdown de mooiste planten uitzoeken bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop. Onze medewerkers koppelen u graag aan uw nieuwe groene huisgenoten. Als dat geen oase van groen wordt...

Bestel kamerplanten online 

Speels groepje

Waarom het zo'n goed idee is om meer kamerplanten in huis te halen? Ze staan mooi, zijn helemaal trendy, maar ze zijn ook stressverlagend en in sommige gevallen zelfs luchtzuiverend. Het is dus altijd een goed idee om een kamerplantencollectie te starten. Hoe meer hoe beter! Tover het lege hoekje dat de kerstboom heeft achtergelaten om tot een plantenmuseum. Zet een laag kastje, een trolley of allerlei tafeltjes en krukjes van verschillende materialen en hoogtes op een speelse wijze bij elkaar. Kies voor elke plek een bijpassende kamerplant uit. Let daarbij op de diameter, bladgrootte, maar ook op de hoogte van plant. Hoe natuurlijker en speelser het hoekje oogt, hoe grootser het effect. Juist door dit natuurlijke effect voelt het helemaal niet druk, maar eerder super sfeervol aan! Zet de planten in een opvallende pot en zorg dat de plant vanuit elke hoek van de kamer bekeken kan worden. Mix and match bijvoorbeeld een grote cactus met een luchtzuiverende Lepelplant of een trendy Monstera met een bloeiende Anthurium.

Ga voor groot

Houd de eer van de kerstboom hoog en vervang de dennenboom met een plant met dezelfde allure. We geven eerlijk toe dat er niet enorm veel planten zijn die precies dezelfde hoogte als een Nordmann kunnen bereiken, maar toch hebben we ook een aantal grote planten in ons assortiment die in de buurt komen. Er zijn ook genoeg planten die alleen al met hun uitstraling in de buurt komen van de kerstboom, bijvoorbeeld door hun grote bladeren, opvallende bladtekening of bijzondere steel. Maak dus met één grote kamerplant een statement door 'm solo te laten shinen. Denk bijvoorbeeld aan deze grote jongens:

  • Ficus Lyrata (Vioolbladplant)
  • Philodendron (Philodendron)
  • Monstera (Gatenplant)
  • Musa (Bananenplant)
  • Strelitzia Nicolai (Paradijsvogelplant)

Kerstboom eruit, kamerplant erin | Tuincentrum Schmitz

Hangende beauties

De wereld voelde de afgelopen tijd een beetje op z'n kop. Doe daar uw voordeel mee en maak iets bijzonders van uw woning: kijk niet naar beneden, maar naar boven! Er zijn namelijk tal van hangplanten die de plek van de kerstboom prima in kunnen nemen. Bevestig een haak aan het plafond, kies een toffe plantenhanger en hang er een mooie plant in. Mix and match met meerdere planten op verschillende hoogtes voor een speels effect. Zet bijvoorbeeld ook een hanger of klimmer op een kastje of in de vensterbank. Denk eens aan deze hangplanten:

  • Senecio (Erwtenplantje)
  • Hedera (Klimop)
  • Scindapsus (Scindapsus)
  • Hoya (Wasbloem)
  • Rhipsalis (Koraalcactus)

Kunt u ook niet wachten tot u meer groen in huis kunt halen? Bestel een mooie kamerplant in onze webshop of kom (na de lockdown) langs bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop! Bij ons tuincentrum helpen we u graag aan een nieuwe groene huisgenoot. Onze medewerkers staan klaar om u van passend advies te voorzien.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Toffe tulpen

Ook zo dol op tulpen? Ons tuincentrum in Vlodrop vertelt je er meer over en geeft handige tulpentips!

Lees meer...
Kuip- en potplanten verzorgen

Heb je vorstgevoelige kuip- of potplanten in de schuur, garage, kas of een onverwarmde zolderkamer staan? Ons tuincentrum heeft praktische tips en info over de verzorging van je planten in de winterberging.

Lees meer...
Fleurige huis- en tuintips voor februari

Lees onze fleurige huis- en tuintips voor de maand februari.

Lees meer...
Verrassen met Valentijn

Anthuriums zijn een perfecte keuze voor Valentijnsdag en bieden een frisse, opvallende aanvulling op de traditionele rode rozen.

Lees meer...
WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.