Trendy kamerplanten voor 2021

Er misschien geen woonaccessoire zó populair als een grote, groene, luchtzuiverende, bloeiende, stekelige of vette plant. Met een kamerplant fleurt u immers binnen no-time elke ruimte in huis op. Het feit dat er bijna geen Nederlands huishouden bestaat waar geen enkele groene toevoeging te vinden is, zegt waarschijnlijk al genoeg. Groen is hip! Dat kamerplanten een positief effect op u en uw huis hebben is inmiddels wel bekend. Nu we ook in 2021 veel tijd thuis doorbrengen, is het wel zo fijn om die positieve kracht van groen in huis te halen. Maak dan ook van uw woonkamer, slaapkamer, maar ook badkamer en werkplek een groene oase. Groen fleurt het huis op en een beetje vrolijkheid is in deze tijden meer dan welkom!

Wat zijn de trends?

U weet het, de mooiste kamerplanten koopt u bij tuincentrum Schmitz! We zijn groot in groen en zorgen voor een gevarieerd aanbod. Elk seizoen zijn ook bij ons weer tal van plantentrends te ontdekken. De woonbladen, interieurprogramma's en Instagram feeds staan vol met de mooiste groene toppers. Waar het een tijd geleden hip was om vooral de vensterbank vol te zetten met groen is de aandacht nu verschoven naar de gehele woning. Het huis mag compleet worden omgetoverd tot urban jungle, van slaapkamer tot toilet en van keuken tot hal. Er zijn echter nog een aantal specifiekere kamerplanten trends te ontdekken die u in 2021 veel gaat zien:

  1. Grote kamerplanten
  2. Opvallende eigenschappen
  3. Hangplanten

Trendy planten kopen | Tuincentrum Schmitz

1. Grote kamerplanten

Groot, groter, grootst! Anno 2021 hoeven kamerplanten niet meer in een hoekje te worden weggestopt. Ze mogen, knallen, shinen en opvallen! Tuurlijk zijn een paar plantjes in de vensterbank leuk, maar het mag echt een stuk spannender. Geef ze dan ook een groot podium. Kamerplanten maken tegenwoordig namelijk echt onderdeel uit van het interieur. Waar vroeger de appeltaart zorgde voor een warm welkom zijn dat tegenwoordig de grote kamerplanten. Zorg dan ook dat ze vanuit elke hoek van de kamer gezien worden. Er zijn een groot aantal planten die door hun grootte extra opvallen. 

2. Opvallende eigenschappen

We zeiden het al: een plant mag anno 2021 behoorlijk de show stelen! Dat kan dus onder andere door de grootte van de plant, maar ook door andere opvallende eigenschappen. Zo zijn er planten met bijzondere uiterlijkheden die haast een kunstobject lijken. Misschien omdat er een kleurrijke bloem tevoorschijn piept of omdat de bladeren een bijzondere vorm of rand hebben. Ook kan de tekening van het blad in het oog springen of de steel juist de aandacht trekken. Bladeren met 'verfstrepen', een bijzondere kleur of grappige stippen geven bijvoorbeeld een extra dimensie aan het groen in de woonkamer. Denk eens aan de volgende planten.

Trendy planten kopen | Tuincentrum Schmitz

Trendy planten kopen | Tuincentrum Schmitz

3. Hangplanten

Weet u nog hoe in de jaren '70 menig huis omgetoverd was tot een oerwoud vol bungelende bladeren? Ook de hangplanten hebben een comeback gemaakt! Een hangplant is namelijk geschikt voor zowel grote als kleine ruimtes. Zet bijvoorbeeld een plant op een hoge kast, in de vensterbank of hang ‘m aan het plafond met behulp van een haak. Hangplanten hebben daarnaast een akoestische werking. Ideaal! Een aantal populaire hangplanten zijn:

Voor deze en andere kamerplanten bent u uiteraard aan het juiste adres bij tuincentrum Schmitz! Kom langs en laat u verrassen door ons veelzijdige aanbod. Onze medewerkers matchen u graag met de mooiste plant. Ook voor bijpassende potterie bent u aan het juiste adres in Vlodrop!

WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen, wij helpen u graag via deze WhatsApp button met berichtenservice of beeldbellen !

 

of bel naar 0475-535919, een mail versturen kan ook naar info@tuincentrumschmitz.nl.