Alles voor kerst bij Schmitz!

Alles voor kerst bij Schmitz!

Onze kerstshow is een heus begrip en dat is niet zonder reden! Elk jaar toveren wij ons tuincentrum om tot een fonkelend kerstparadijs waar menig kerstfan zijn hart kan ophalen. Van kekke kerstbomen tot schitterende kerstverlichting en van trendy kerstballen tot prachtig kerstgroen: wij hebben alles in huis om uw huis en tuin van een kerstig randje te voorzien. Waarschijnlijk worden eerste en tweede kerstdag van dit jaar wel nét even anders dan anders, maar dat betekent niet dat u kerst stilletjes voorbij mag laten gaan. Juist in 2020 mag uw huis op en top kerst ademen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die eerder hun kerstboom neerzetten gelukkiger richting het einde van jaar gaan. Waar wacht u op? Ook dit jaar bent u van harte welkom om de huidige kersttrends te ontdekken. Vergeet u niet een mondkapje op te doen? Geven wij u 3 redenen waarom u dit jaar mag uitpakken met kerst. Tuincentrum Schmitz helpt u graag!

1. Mooiste kerstbomen

Wij zijn groot in groen en daar zijn we trots op! Dat betekent ook dat we voor u de mooiste kerstbomen van de kweker hebben verzameld, gezaagd en met kluit. Zonder kerstboom is het immers geen kerst. Voor welke kerstboom kiest u? In principe zijn er maar twee verschillende soorten kerstbomen: de Picea en Abies kerstboom. In tegenstelling tot de Picea staan de naalden van een Abies kerstboom rechtop en zijn ze stomp. Bovendien voelen de takken ook zachter aan dan die van de Picea. Een voordeel van de Abies boom is dat deze zijn naalden niet verliest en een heerlijke geur heeft. Om die kenmerkende dennengeur is het velen te doen. Wij hebben een aantal verschillende bomen uit elke categorie. 

  • Servische spar (Picea Omorika): deze Picea zal absoluut bij u stralen vanwege de zilverachtige gloed die de boom heeft. De sierlijk en compacte Omorika heeft een volle, maar toch slanke groeiwijze, waardoor deze ook in de wat kleinere huishoudens perfect past.
  • Blauwspar (Picea Pungens): drie keer raden waarom deze boom ook als Blauwspar bekend staat... Juist, de prachtige blauwe gloed maakt deze boom een feestje om naar te kijken. De boom heeft stevige takken en kan dus heel wat versiering aan. Ook deze boom heeft weer die kenmerkende geur die zo bij kerst hoort. De naalden kunnen wel wat hebben en blijven lang zitten.
  • Fraserspar (Abies Fraseri): deze boom valt op door die echte kerstboomgroene kleur. Ook de naalden van deze zilverspar zijn zacht en zullen u niet prikken wanneer u met de kerstballen aan de slag gaat. Ook vallen ze niet gauw uit. Nog zo'n voordeel: hij ruikt heerlijk. Met deze boom haalt u die echte kerstbomengeur in huis.
  • Nordmann (Abies Nordmannia): de Nordmann is waarschijnlijk de meest bekende en populaire kerstboom. De boom blijft erg lang mooi en heeft zachte naalden die hij niet verliest. Dit maakt het ophangen van kerstdecoratie wel zo makkelijk! Deze boom hebben wij zowel gezaagd als op pot, tot wel 3,5 meter. Dat wordt nog eens een eyecatcher!
  • Dwergspar (Picea Conica): deze kleine rakker is perfect om op een tafel of krukje te zetten. Misschien zet u 'm wel in de hal of keuken, óf in de voortuin! Deze laagblijvende conifeer is namelijk winterhard en zal uw bezoekers dus de gehele maand verblijden.

Onze medewerkers zijn u graag behulpzaam bij vragen en het verpakken en inladen van uw kerstboom????.

Kersttrends 2020 | Tuincentrum Schmitz in Vlodrop

2. Trendy kerstversiering

Wij gaan met onze tijd mee! Hoe leuk is het om elk jaar een trendy toevoeging aan uw kerstverzameling te doen? Net als elk jaar zijn er ook deze kerst een aantal trends te ontdekken op het gebied van decoratie. Opmerkelijke trends van dit jaar zijn de gouden touch, de jungle vibes en de glamoureuze traditionele stijl. Goud is dit jaar de gemene deler! Gouden woonaccessoires zag u het hele jaar al veel in de interieurbladen terug, maar ook met kerst mag goud gezien worden. Goud is zo’n beetje synoniem voor feest en licht, en dus mogen goudkleurige decoraties en interieuraccessoires niet ontbreken. Denk ook aan warme, gloedvolle versieringen in kleurschakeringen als oker, oranje, amber en brons. Daarnaast mag u het beestachtig gezellig maken met kerstballen met dierenprints en kersthangers in de vorm van een giraf of ander dier. Palmbomen, droogbloemen en dieren...Deze kerst waant u zich als het ware in een jungle! Houdt u het liever tijdloos en simpel? Dan kunt u altijd voor de traditionele sfeer gaan: rood, wit en groen voeren de boventoon. Maak het dit jaar op en top Engels met notenkrakers, strikken en geruite patronen. Wij hebben voor ieder wat wils!

3. De spotlight staat op u!

Dit jaar bent u de kerstster van uw kerstverhaal! Zet uzelf dan ook eens goed in het zonnetje, dat heeft u immers verdiend. Laat u huis en uzelf stralen met de mooiste kerstverlichting. Een donker huis is immers minder gezellig dan een huis dat royaal is aangekleed met fonkelende kerstverlichting. Twinkly LED kerstverlichting tovert uw huiskamer om tot een ware interactieve attractie: bepaal zelf het ritme en kleur van de lampjes. En wat dacht u van de FairyBell vlaggenmast kerstbomen van 12 meter hoog? Ook voor traditionele kerstlampjes bent u bij ons aan het juiste adres, of u deze nu binnen of buiten op wilt hangen. Wij helpen u graag de juiste keuze te maken!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Zomer in de bol met zomerbollen!

Het is maar nauwelijks lente en nu al de zomer in de bol?! Ja zeker! Ons tuincentrum in Vlodrop geeft je de ins en outs over de verzorging van de meest bijzondere zomerbollen.

Lees meer...
15 tuintips voor april

Heb je ook lentekriebels? Leef je uit in de tuin, op het balkon en terras en ga aan de slag met onze 15 tips om het komende buitenseizoen volop te kunnen genieten van alles wat groeit en bloeit.

Lees meer...
WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.