Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Kerststukjes

Kerstkrans tuincentrum Schmitz LimburgKerststukjes zijn échte sfeermakers in huis rond de koude wintermaanden. Kerststukjes, zoals kransen, kunt u bijvoorbeeld aan uw voordeur of raam hangen. Er zijn natuurlijk ook kerststukjes die u op de koffie- of salontafel zet. Sommige mensen vinden het ook leuk om rond de kerstperiode hun creatieve groene vingers te laten zien en maken zelf een kerststukje. Het is relatief simpel, maar met een groots resultaat. Het is ook leuk om samen met vriendinnen of kinderen te doen. Bij ons tuincentrum in Limburg heeft u de keuze uit bijvoorbeeld hulstbladeren, dennenappels, glitters en andere decoratieve kerstartikelen. Bent u niet zo creatief, maar wilt u wel een gezellige sfeer in huis creëren? Dan raden wij u aan om voor onze kant-en-klare kerststukjes te kiezen. Zo hebben we kransen met glitters, bijzondere decoratie en theelichthouders. Dan wordt het absoluut een fonkelende kerst.  

Kerststukje maken

Heeft u na het lezen van bovenstaande zin om uw groene vingers aan het werk te zetten? Het maken van een kerststukje kan compleet naar eigen inzicht. Wel zijn er een aantal zaken waar u eventueel op kunt letten. We hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

  1. De basis van een kerststukje is meestal oase of steekschuim. U kunt deze in verschillende vormen kopen, maar het is belangrijk om het uzelf zo makkelijk mogelijk te maken. Zorg bij vierkante of rechthoekige stukken schuim dat de 'scherpe' hoeken worden vervangen door rondingen zodat de vorm ontstaat die u wilt zien.
  2. Start vervolgens met het groen. Steek de hoogste en breedste takken aan de uiterste zijden alsook aan de bovenkant. U krijgt op deze manier al een idee van uw uiteindelijke kunstwerk. Als u deze vorm aan blijft houden, blijft uw kerststuk in verhouding.
  3. Leuke toevoegingen aan uw kerststukje zijn stukjes conifeer, hulst, skimmia, taxus, mos of dennentak. Uiteraard mogen kleine kerstversieringen niet ontbreken.
  4. Kijk uit met vuur! Dit is een korte, maar krachtige tip: blijf altijd in de gaten houden of er geen brandbare onderdelen in de buurt van de vlam komen. 
  5. Draai regelmatig uw werk. Zo voorkomt u dat u zich teveel richt op één bepaald gedeelte en uw werk uit proportie raakt.

Kerststukje kopen

Kerststukjes zijn er in veel verschillende vormen maten en soorten. Wij hebben bijvoorbeeld rode kerststukjes, maar ook echte kerstkleuren zoals zilver en goud komen terug in ons kerstassortiment kerststukjes. Kom langs in ons tuincentrum in Vlodrop te Limburg. Maak uw kerst ook leuker, knusser en gezelliger met wat kerstdecoratie. Wilt u kerststukjes kopen? Kijkt u dan gerust eens bij ons rond. Wij hebben keuze uit bijvoorbeeld erg klassieke of juist meer moderne kerststukjes, zodat er altijd een kerststukje bij zit die bij uw interieur en smaak past.

Kerstshow sfeervol beleven

Naast kerststukjes zijn er ook allerlei andere kerstartikelen verkrijgbaar in ons tuincentrum. Kerst wordt leuker met gezellige, authentieke Lemax kersthuisjes. Deze kersthuisjes zorgen voor een knusse sfeer in uw woonkamer. Deze kersthuisjes zijn nu te bewonderen op de kerstafdeling in ons tuincentrum. Hier vindt u bovendien een prachtige kerstshow. De kerstshow bij tuincentrum Schmitz in 2022 groter dan ooit voorheen! Dit betekent dat de Lemax kersthuisjes uitgebreid voor u staan gepresenteerd. Hierdoor wordt het kopen van Lemax kersthuisjes een unieke ervaring. Daarnaast is er op een veilige manier genoeg te zien en beleven voor jong en oud!     

Openingstijden & contact

Toon flilter Verberg filter

Filter

Kom langs in ons tuincentrum in Vlodrop (Limburg) voor ons complete assortiment en een goed advies. Tuincentrum Schmitz is 7 dagen per week geopend: Iedere zondag koopzondag! Voor vragen over onze producten kunt u terecht bij info@tuincentrumschmitz.nl of bel +31 (0)475 535 919.