Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Kerstkransen

Kerstmis nadert met rasse schreden, en dat betekent dat het tijd is om uw huis om te toveren tot een betoverende kerstbestemming! Hoe? In ieder geval door een kerstkrans op te hangen, bijvoorbeeld aan de muur, voordeur of kast! Decoreer 'm met ballen, linten en andere ornamenten voor dat echte kerstgevoel. Bestel uw favoriete krans in onze webshop en wij zorgen dat u 'm binnen no-time aan de muur of deur kunt hangen. Langskomen bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop kan natuurlijk ook!

Toon flilter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 10 van 10 producten

De magie van de kerstkrans

Kerstmis is een tijd van samenzijn en betovering. Het is het moment waarop we de magie van het seizoen omarmen en onze huizen omtoveren tot warme, uitnodigende toevluchtsoorden voor onszelf en onze geliefden. Het is ook het moment waarop we onze dankbaarheid en genegenheid voor anderen uiten. Het versieren van ons huis speelt een centrale rol in deze viering, en kerstkransen zijn daarbij onmisbaar. Kransen zijn niet zomaar decoraties; ze zijn een symbool van het seizoen zelf. Hun ronde vorm vertegenwoordigt oneindigheid en hun groene bladeren symboliseren hoop, leven en de terugkeer van de lente. Bovendien creëren ze een bijzonder warme en gastvrije sfeer.

Kunstkerstbomen

Tuincentrum Schmitz heeft een geweldig aanbod kerstkransen!

De symboliek achter de kerstkrans

De traditie van het ophangen van kransen tijdens kerst heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oude Romeinen. Zij hingen tijdens Saturnalia, een festival ter ere van de god Saturnus, kransen van groenblijvende planten boven hun deuren. Deze kransen symboliseerden hoop, welvaart en geluk voor het komende jaar. In de christelijke traditie kreeg de krans later een symbolische betekenis. De ronde vorm vertegenwoordigt Gods eeuwigheid en de nooit eindigende liefde, terwijl de groene takken de blijvende hoop en het eeuwige leven in Christus symboliseren. Tegenwoordig is de kerstkrans een universeel symbool van welkom, vreugde en verbondenheid. Het is een teken van gastvrijheid en een warm onthaal voor gasten tijdens de feestdagen.

Kerstverlichting

Waarom een kerstkrans ophangen?

Waarom zou u een kerstkrans overwegen als toevoeging aan uw kerstdecoratie? Er zijn redenen genoeg! Een kerstkrans brengt direct een feestelijke sfeer in uw huis. Het is de perfecte manier om de magie van kerst te omarmen en te delen met uw dierbaren. Ze zijn ongelooflijk veelzijdig en passen bij elke decoratiestijl. Of u nu van traditioneel, modern, of vintage houdt, er is een kerstkrans die bij uw smaak past. Ze zijn een fantastische manier om uw voordeur te decoreren en gasten warm welkom te heten. Voeg een lint of kerstornamenten toe voor extra charme. Of u nu uw woonkamer, eetkamer, of voorgevel wilt versieren, kerstkransen zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik. Ze zijn bestand tegen de elementen en behouden hun schoonheid.

Guirlandes

Creatieve Toepassingen van kerstkransen

Kerstkransen kunnen op verschillende plaatsen in uw huis worden gebruikt. Hang ze boven de open haard, in de eetkamer, of in de woonkamer. Voeg kerstverlichting toe voor een extra sprankeling.

  • Tafelcentrumstuk: Plaats een kerstkrans in het midden van uw eettafel en versier deze met kaarsen, kerstballen en dennenappels voor een prachtig tafelcentrumstuk.
  • Raamdecoratie: Hang kerstkransen aan ramen met zuignappen of linten voor een vrolijke uitstraling zowel binnen als buiten.
  • Kerstboomversiering: U kunt zelfs een kleinere kerstkrans in uw kerstboom hangen als een extra decoratief accent.

Kerstversiering

Kerstkrans kopen? U doet het bij tuincentrum Schmitz

Bij tuincentrum Schmitz bieden we een uitgebreid assortiment kerstkransen in diverse stijlen en maten. Of u nu de voorkeur geeft aan traditionele groene kransen, glinsterende gouden kransen of vrolijk gedecoreerde kransen, u vindt het allemaal in onze collectie. Onze kerstkransen zijn met zorg geselecteerd en vervaardigd uit hoogwaardige materialen, zodat ze jarenlang meegaan en u elk jaar weer van hun prachtige uitstraling kunt genieten. Onze deskundige medewerkers staan altijd klaar om u te helpen bij het kiezen van de perfecte kerstkrans voor uw woning.

Openingstijden & contact

Ook kerstkransen koopt u (online) bij tuincentrum Schmitz!

Doen! Kerstboom en kerstgroen recyclen

De feestdagen zijn weer achter de rug, grote kans dat de kerstboom al behoorlijk begint uit te vallen. Tijd om de kerstboom en kerstgroen te recyclen!

Lees meer...
Groene decoratie voor de kersttafel

Hier zijn enkele inspirerende ideeën voor groene decoratie die jouw kersttafel omtoveren tot een visueel feest.

Lees meer...
Tips voor een langdurig mooie kerstboom

Ontdek de ultieme tips om je kerstboom langdurig mooi te houden en de feestelijke geest levendig te houden.

Lees meer...