Wanneer kerstversiering weghalen en ophangen?

Wanneer kerstversiering weghalen en ophangen?

Wanneer kerstversiering weghalen en ophangen? Ja tot wanneer mag u de kerstversiering laten hangen en wanneer mag u de kerstdecoratie ophangen? Kerst decoratie en andere kerstspullen zijn gekoppeld aan enkele data, wij hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet:

 • Eind november - kerstverlichting ophangen
 • Vanaf 6 december -  de kerstboom of kunstkerstboom opzetten
 • Vanaf 6 december - de kerstkaarten versturen
 • Vóór 6 januari - haal de kerstversiering weg 

Kerstartikelen online

 


Hoe wordt kerstversiering gemaakt?

Een kerstbal wordt van binnenuit met een zogeheten spiegelverf geverfd, wij leggen je per stap uit hoe een kerstbal gemaakt wordt:

 • Kerstballen blazen - Voor een gewone kerstbal wordt een glasblazer gebruikt om de vorm van de kerstbal aan te nemen.
   
 • Kerstbal vullen met verf - Vervolgens moet de kerstbal gevuld worden met zilveren verf wat zorgt voor een prachtige spiegellaag. De verf wordt vervolgens in de bal gedruppeld en onder water gehouden. Dit laatste zorgt voor een mooie spiegelende glans.
   
 • Kerstornament schilderen - Nu wordt de kerstbal aan de buitenkant geverfd. Vaak wordt dit gedaan door de kerstballen in verf te dippen.
   
 • Kroontje bevestigen - Als laatste stap wordt het kroontje aan de kerstbal bevestigt.

Kerstversiering buiten

Kerstversiering buiten

Wat extra kerstverlichting en kerstdecoratie buiten kan ieder huishouden rondom de kerstperiode wel gebruiken. Meestal liggen onze huizen en tuinen er maar wat treurig bij rond december, dat maakt het nog leuker om tijdens de donkere maanden de tuin in het licht te zetten. Dit doet u gemakkelijk met kerstverlichting-buiten voor in de tuin of op uw balkon. U kunt een leuke buxus of boom in de tuin gezellig aankleden met buxus kerstverlichting of kerstboomverlichting. Of ga eens aan de slag met mooie sfeerverlichting zoals een windlicht met verlichting. Ook kunt u wat leuke kerstfiguren in de tuin zetten voor een gezellige en warme sfeer. 

Kerstversiering 2019

Uiteraard zijn er net als vorig jaar, nieuwe trends op het gebied van kerstversiering en kerstverlichting. Wij hebben enkele trends voor u op een rijtje gezet:

 • Embrace nature: groen in een nieuw jasje - In deze groene trend rondom kerstversiering komen allerlei natuurtrends samen. Denk aan mooie winterse vogels, gouden bladeren en bronzen kerstballen.
   
 • Red velvet - fluweel, zijden bloemen en dierenprints -  Dit thema is heel erg floraal en dat zien we in de kerstdecoratie terug. Denk aan volop glitter, luxueus en fluweel.
   
 • Country Christmas: terug naar toen - Denk aan mooie schilderijen, de Britse cultuur en veel kransen. Hier en daar wat tinten goud gecombineerd met mooie rode en groene kerstballen.
   
 • Ice adventure: Arctische thema - Dit is hét winterse thema, dus denk aan veel wit-blauw tinten kerstdecoratie.

Kerstversiering 2019

Gezellig decoreren van huis en boom

Wie wordt er niet vrolijk van twinkly kerstverlichting, shiny kerstballen in de kerstboom en gezellige kaarsen op de vensterbank en de tuin in kerstsfeer? U kunt helemaal losgaan met het uitgebreide kerstspullen assortiment van ons tuincentrum. Match de kerstversiering met uw interieur of kies bewust voor decoratie dat opvalt. Ook uw Lemax kersthuisje mag niet vergeten in de vensterbank of onder de kerstboom: haal alles uit de kast dit jaar en ga voor het ultieme kerstgevoel. Goedkope kerstversiering of antieke kopen? Kom het aanbod in Vlodrop, nabij Roermond bekijken.

Leuke kerstversiering voor het raam vindt u ook bij ons tuincentrum in Vlodrop. Of kom een mistletoe kopen en creëer een écht romantisch effect. Of koop mooie kerstkransen voor aan de voordeur, een leuke kerststrik voor een kerstkado of ga aan de slag met kerststukjes. Wees creatief dit jaar en maak uw buurt jaloers!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Zomer in de bol met zomerbollen!

Het is maar nauwelijks lente en nu al de zomer in de bol?! Ja zeker! Ons tuincentrum in Vlodrop geeft je de ins en outs over de verzorging van de meest bijzondere zomerbollen.

Lees meer...
15 tuintips voor april

Heb je ook lentekriebels? Leef je uit in de tuin, op het balkon en terras en ga aan de slag met onze 15 tips om het komende buitenseizoen volop te kunnen genieten van alles wat groeit en bloeit.

Lees meer...
WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.