Wanneer kerstversiering weghalen en ophangen?

Wanneer kerstversiering weghalen en ophangen?

Wanneer kerstversiering weghalen en ophangen? Ja tot wanneer mag u de kerstversiering laten hangen en wanneer mag u de kerstdecoratie ophangen? Kerst decoratie en andere kerstspullen zijn gekoppeld aan enkele data, wij hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet:

 • Eind november - kerstverlichting ophangen
 • Vanaf 6 december -  de kerstboom of kunstkerstboom opzetten
 • Vanaf 6 december - de kerstkaarten versturen
 • Vóór 6 januari - haal de kerstversiering weg 

Kerstartikelen online

 


Hoe wordt kerstversiering gemaakt?

Een kerstbal wordt van binnenuit met een zogeheten spiegelverf geverfd, wij leggen je per stap uit hoe een kerstbal gemaakt wordt:

 • Kerstballen blazen - Voor een gewone kerstbal wordt een glasblazer gebruikt om de vorm van de kerstbal aan te nemen.
   
 • Kerstbal vullen met verf - Vervolgens moet de kerstbal gevuld worden met zilveren verf wat zorgt voor een prachtige spiegellaag. De verf wordt vervolgens in de bal gedruppeld en onder water gehouden. Dit laatste zorgt voor een mooie spiegelende glans.
   
 • Kerstornament schilderen - Nu wordt de kerstbal aan de buitenkant geverfd. Vaak wordt dit gedaan door de kerstballen in verf te dippen.
   
 • Kroontje bevestigen - Als laatste stap wordt het kroontje aan de kerstbal bevestigt.

Kerstversiering buiten

Kerstversiering buiten

Wat extra kerstverlichting en kerstdecoratie buiten kan ieder huishouden rondom de kerstperiode wel gebruiken. Meestal liggen onze huizen en tuinen er maar wat treurig bij rond december, dat maakt het nog leuker om tijdens de donkere maanden de tuin in het licht te zetten. Dit doet u gemakkelijk met kerstverlichting-buiten voor in de tuin of op uw balkon. U kunt een leuke buxus of boom in de tuin gezellig aankleden met buxus kerstverlichting of kerstboomverlichting. Of ga eens aan de slag met mooie sfeerverlichting zoals een windlicht met verlichting. Ook kunt u wat leuke kerstfiguren in de tuin zetten voor een gezellige en warme sfeer. 

Kerstversiering 2019

Uiteraard zijn er net als vorig jaar, nieuwe trends op het gebied van kerstversiering en kerstverlichting. Wij hebben enkele trends voor u op een rijtje gezet:

 • Embrace nature: groen in een nieuw jasje - In deze groene trend rondom kerstversiering komen allerlei natuurtrends samen. Denk aan mooie winterse vogels, gouden bladeren en bronzen kerstballen.
   
 • Red velvet - fluweel, zijden bloemen en dierenprints -  Dit thema is heel erg floraal en dat zien we in de kerstdecoratie terug. Denk aan volop glitter, luxueus en fluweel.
   
 • Country Christmas: terug naar toen - Denk aan mooie schilderijen, de Britse cultuur en veel kransen. Hier en daar wat tinten goud gecombineerd met mooie rode en groene kerstballen.
   
 • Ice adventure: Arctische thema - Dit is hét winterse thema, dus denk aan veel wit-blauw tinten kerstdecoratie.

Kerstversiering 2019

Gezellig decoreren van huis en boom

Wie wordt er niet vrolijk van twinkly kerstverlichting, shiny kerstballen in de kerstboom en gezellige kaarsen op de vensterbank en de tuin in kerstsfeer? U kunt helemaal losgaan met het uitgebreide kerstspullen assortiment van ons tuincentrum. Match de kerstversiering met uw interieur of kies bewust voor decoratie dat opvalt. Ook uw Lemax kersthuisje mag niet vergeten in de vensterbank of onder de kerstboom: haal alles uit de kast dit jaar en ga voor het ultieme kerstgevoel. Goedkope kerstversiering of antieke kopen? Kom het aanbod in Vlodrop, nabij Roermond bekijken.

Leuke kerstversiering voor het raam vindt u ook bij ons tuincentrum in Vlodrop. Of kom een mistletoe kopen en creëer een écht romantisch effect. Of koop mooie kerstkransen voor aan de voordeur, een leuke kerststrik voor een kerstkado of ga aan de slag met kerststukjes. Wees creatief dit jaar en maak uw buurt jaloers!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Moestuinieren in mei en juni

Het wordt steeds warmer en nog even en het is alweer zomer. Een heerlijke periode, zeker in de moestuin, want alles groeit als kool.

Lees meer...
Top 5 zomerbollen

Nu de IJsheiligen vertrokken zijn is de grootste kans op nachtvorst verdwenen. Tijd om zomerbollen te planten of bloeiend en al in te slaan!

Lees meer...
Hemelvaartsdag: tuinplanten met een hemelse symboliek

Veertig dagen na Pasen en tien dagen vóór Pinksteren is het Hemelvaartsdag, volgens de Bijbel de dag waarop Jezus achter de wolken verdween en in de hemel naast zijn vader plaatsnam.

Lees meer...
Vogelvriendelijk tuinieren

Wie wordt er nu niet blij van vogels in de tuin of op het balkon? Die vrolijk gekleurde kool- en pimpelmeesjes, het schitterende gezang van de merel en de kleine winterkoning.

Lees meer...
Contact

Tuincentrum Schmitz
Herkenbosserweg 2
6063 NL Vlodrop

0475-535919

info@tuincentrumschmitz.nl

Openingstijden