Dé tuin(meubel)trends van 2023

Dé tuin(meubel)trends van 2023

De winter nadert zijn einde en met een beetje geluk kunnen we binnenkort genieten van de eerste warme lentedagen. We popelen om weer heerlijk buiten te kunnen genieten van tuin en terras, het zonnetje, de bloemen en de bijtjes. Dan is het fijn als je daarvoor de meest praktische en comfortabele tuinstoelen, loungebanken, tuintafels, bijzettafels en bijpassende accessoires hebt. Ons tuincentrum in Vlodrop speelt natuurlijk in op de belangrijkste tuinmeubeltrends voor dit jaar. En die sluiten natuurlijk aan op de belangrijkste tuintrends. Volg daarbij vooral je smaak en laat je inspireren. Op onze site en in ons tuincentrum!

Wild, natuurlijk én duurzaam; dat is de tuin van 2023!

Het zal je niet verbazen in het kader van de toenemende zorgen over de klimaatverandering en biodiversiteit. Het belangrijkste topic voor de tuin dit jaar is om de natuur meer ruimte en vrij spel te geven. Daar pluk je zelf ook de vruchten van, want een wat lossere, wildere tuin vraagt minder onderhoud, voorkomt natte voeten, werkt verkoelend en rustgevend. Denk aan kronkelende paadjes en heel veel verschillende planten in combinatie met groenten, kruiden, (bessen)struiken en (fruit)boompjes.

Tuinmeubeltrends voor 2023!

Op een balkon of patio kies je voor klimplanten, verticale tuintjes, hanging baskets en (kweek)bakken. In de tuin geen tegels of bestrating, maar 'halfverharding' (materialen die het mogelijk maken dat regenwater in de grond en bij de plantenwortels terecht komt), zoals houtsnippers, grind, split of speciale waterdoorlatende tegels. En vooral duurzame, gerecyclede en recyclebare producten, zoals buitenkleden gemaakt van petflessen. Dat zie je zeker terug in de tuinmeubeltrends:

Transparant met rope en rotan

De nieuwste loungesets voor buiten zijn opvallend vaak gemaakt van 'rope'; een oersterk en dus duurzaam soort touw, dat ook in de scheepvaart wordt gebruikt. Verkrijgbaar in allerlei kleuren en mooi en stijlvol in combinatie met (teak)hout. Ook rotan is al een tijdje aan een opmars bezig. Veel transparante, opengewerkte of gevlochten tuinmeubelen zijn gemaakt van dit natuurlijke, duurzame materiaal. Rotan roept de sfeer op van exotische oorden en past ook bij de 'boho' (bohemien)-trend, die al een tijdje helemaal hip is in de interieurwereld.

Rond en rustgevend

Als contrast tegen de harde buitenwereld en helemaal in harmonie met een weelderige, bloemrijke en groene tuin zien we heel veel ronde vormen. Deze ogen zacht en uitnodigend en zijn bovendien kindvriendelijk, omdat ze geen harde, scherpe hoeken hebben. Een duurzaam en natuurlijk materiaal dat zich bij uitstek leent voor deze meubeltrend is bamboe. Dit sterke, buigzame natuurproduct sluit ook aan bij de nog altijd populaire 'Ibiza'-look en feel voor terras en balkon. Goed voor een relaxed vakantieparadijsje aan huis.

Natuurlijke en warme kleuren

Hoe meer groen, hoe beter. Dat is het tuinmotto van dit jaar. En het geldt ook letterlijk voor de tuinmeubels en accessoires. Die zijn er in wel vijftig tinten groen. Daarnaast zien we veel zandkleurig beige en warm terracotta. Voor een natuurlijk, harmonieus en rustgevend plaatje. Je kunt de warme sfeer nog verhogen met tuinverlichting met een gele of amberkleurige gloed.

Tuinmeubeltrends voor 2023!

Multifunctioneel gemak

En dan zijn er steeds meer slimme, multifunctionele tuinmeubels en losse elementen die de tuinmarkt veroveren. Denk aan uitschuifbare eettafels, tafels die in hoogte te verstellen zijn, tafels met een geïntegreerd vuurelement, makkelijk verplaatsbare barsetjes, modulaire loungesets die je naar wens in een 'eiland' of juist in vrijstaande zitmeubels kunt veranderen...

Heb je geen nieuwe tuinmeubels nodig? Geef je terras of balkon dan een trendy opfrisbeurt met wat nieuwe kussens, plaids, een buitenkleed, een draagbare ledlamp, romantische lantaarn, fleurige parasol, hangmat of tuinposter. Kom kijken naar de inspirerende nieuwe collectie tuinmeubels en accessoires in ons tuincentrum in Vlodrop.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Creëer schaduw in een 'coole' tuin

Zie je er ook zo tegenop dat de temperaturen deze zomer mogelijk opeens weer tropisch worden? Geen paniek! Ons tuincentrum heeft allerlei slimme oplossingen en alle benodigdheden om het hoofd (én lichaam) koel te houden.

Lees meer...
15 tuintips voor juni

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft 15 handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...
Zon op je bol: planten die tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zonnige (en dus ook droge) omstandigheden kunnen!

Lees meer...
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.