Kleine kerstboom: dé groene kersttrend

Kleine kerstboom: dé groene kersttrend

Het is nog heel even wachten voordat de eerste kerstbomen bij ons worden geleverd. Toch is het al best een idee u vast te oriënteren op dit gebied. Want waar wilt u begin december zo’n groene kersttopper neerzetten? Misschien gaat u dit jaar wel voor een alternatief, zoals een houten kerstboom, een kant-en-klare kunstkerstboom met verlichting of een eigentijdse LED kerstboom. In dit blogartikel willen we u graag inspireren met één van onze favoriete bomen voor dit jaar: de kleine kerstboom! Zo’n kleine kerstboom is immers ontzettend veelzijdig en, ondanks zijn formaat, een echte blikvanger. We vertellen u graag waarom!

Kerstbomen

 

 

Een kleine kerstboom is flexibel

Waarom gaat u dit jaar niet voor één of meerdere mini kerstbomen? Met een klein kerstboompje kunt u zowel letterlijk als figuurlijk alle kanten op. Met een grote spar of Nordmann kerstboom is het logisch dat u kiest voor een plek waar de boom niet in de weg staat. U moet er niet tegen aan kunnen lopen, terwijl u er toch mooi naar kunt staren vanaf de bank of eethoek. Vaak vallen er dan al heel wat opties af. Ook de locatie van het stopcontact is zo’n praktisch iets waar u wel rekening mee dient te houden. Een kleine kerstboom laat u heel anders naar het interieur kijken, omdat u veel flexibeler bent. Zet een kerstboompje op de salontafel, naast de televisie of op het aanrecht. U bepaalt!

Kunstkerstbomen

 

 

Tip! Een grote boom zonder kerstdecoratie laten, is niet iets wat u snel zou doen. Een kleine boom zonder kerstverlichting of ballen is echter helemaal niet gek. Als u een statement wilt maken zonder de boom volledig te versieren, bijvoorbeeld omdat u houdt van een minimalistische inrichting, kunt u de kleinere boom gewoon laten zien zoals hij is. De mini boom maakt impact genoeg!

Kleine kerstboom kopen | Tuincentrum Schmitz

Mini kerstboom voor binnen en buiten

Met een kleine spar in een pot kunt u binnen no-time een feestelijke sfeer creëren. Dit kan, zoals we al noemden, op elke plek in huis, maar ook zeker in de voor- of achtertuin. Zet bijvoorbeeld twee boompjes bij de voordeur en u zorgt direct voor een sprankelende entree. Ook op een compact balkon is de kleine kerstboom hét perfecte kerstelement. Zo’n kleinerd tilt u gemakkelijk naar flat of appartement, zelfs als u op de fiets een bezoek aan ons tuincentrum brengt.

Een kerstboompje voor de kids

Ook kinderen zijn dol op de gezelligheid die kerst ademt. Verblijd ze dit jaar eens met hun eigen kerstboom! Deze kunnen ze zelf uitkiezen en op hun eigen kamertje zetten. Misschien geeft u ze wel de kans om een bijpassende pot, leuke kerstballen en andere decoratie uit te zoeken. We hebben tevens gezellige kerstlampjes op batterij die geschikt zijn voor zo’n kleine boom. Helemaal gezellig! Begin een kersttraditie om elk jaar naar uit te kijken!

Kerstverlichting

 

 

De verzorging van een kleine kerstboom

Als het gaat om het in leven houden van een kerstboom, zijn het de minivariëteiten die meestal langer meegaan dan hun grote broers.  Zet ze echter niet op een te warme stek, want ze laten hun naalden vallen als ze te dicht bij een radiator of open haard staan. Een ander groot voordeel is dat ze gewoonweg een stuk goedkoper zijn dan een grote kerstboom. Het effect is even groots, maar uw portemonnee wordt er een stuk blijer van.

Mini kerstboom kopen bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop

Vanaf begin december vindt u in ons tuincentrum weer de allermooiste kerstbomen in allerlei soorten en maten. Wilt u vroeg pieken? U vindt in ons (online) assortiment wel al de nodige kunstkerstbomen. U kunt ‘m maar vast in huis hebben! Houd onze socials in de gaten voor de officiële datum waarop de kerstbomenverkoop van start gaat. Bij vragen weet u ons te vinden, dus we hopen u snel te zien bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop (Limburg).

Openingstijden & contact

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Zomer in de bol met zomerbollen!

Het is maar nauwelijks lente en nu al de zomer in de bol?! Ja zeker! Ons tuincentrum in Vlodrop geeft je de ins en outs over de verzorging van de meest bijzondere zomerbollen.

Lees meer...
15 tuintips voor april

Heb je ook lentekriebels? Leef je uit in de tuin, op het balkon en terras en ga aan de slag met onze 15 tips om het komende buitenseizoen volop te kunnen genieten van alles wat groeit en bloeit.

Lees meer...
WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.