Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Kleine kerstboom: dé groene kersttrend

Kleine kerstboom: dé groene kersttrend

Het is nog heel even wachten voordat de eerste kerstbomen bij ons worden geleverd. Toch is het al best een idee u vast te oriënteren op dit gebied. Want waar wilt u begin december zo’n groene kersttopper neerzetten? Misschien gaat u dit jaar wel voor een alternatief, zoals een houten kerstboom, een kant-en-klare kunstkerstboom met verlichting of een eigentijdse LED kerstboom. In dit blogartikel willen we u graag inspireren met één van onze favoriete bomen voor dit jaar: de kleine kerstboom! Zo’n kleine kerstboom is immers ontzettend veelzijdig en, ondanks zijn formaat, een echte blikvanger. We vertellen u graag waarom!

Kerstbomen

 

 

Een kleine kerstboom is flexibel

Waarom gaat u dit jaar niet voor één of meerdere mini kerstbomen? Met een klein kerstboompje kunt u zowel letterlijk als figuurlijk alle kanten op. Met een grote spar of Nordmann kerstboom is het logisch dat u kiest voor een plek waar de boom niet in de weg staat. U moet er niet tegen aan kunnen lopen, terwijl u er toch mooi naar kunt staren vanaf de bank of eethoek. Vaak vallen er dan al heel wat opties af. Ook de locatie van het stopcontact is zo’n praktisch iets waar u wel rekening mee dient te houden. Een kleine kerstboom laat u heel anders naar het interieur kijken, omdat u veel flexibeler bent. Zet een kerstboompje op de salontafel, naast de televisie of op het aanrecht. U bepaalt!

Kunstkerstbomen

 

 

Tip! Een grote boom zonder kerstdecoratie laten, is niet iets wat u snel zou doen. Een kleine boom zonder kerstverlichting of ballen is echter helemaal niet gek. Als u een statement wilt maken zonder de boom volledig te versieren, bijvoorbeeld omdat u houdt van een minimalistische inrichting, kunt u de kleinere boom gewoon laten zien zoals hij is. De mini boom maakt impact genoeg!

Kleine kerstboom kopen | Tuincentrum Schmitz

Mini kerstboom voor binnen en buiten

Met een kleine spar in een pot kunt u binnen no-time een feestelijke sfeer creëren. Dit kan, zoals we al noemden, op elke plek in huis, maar ook zeker in de voor- of achtertuin. Zet bijvoorbeeld twee boompjes bij de voordeur en u zorgt direct voor een sprankelende entree. Ook op een compact balkon is de kleine kerstboom hét perfecte kerstelement. Zo’n kleinerd tilt u gemakkelijk naar flat of appartement, zelfs als u op de fiets een bezoek aan ons tuincentrum brengt.

Een kerstboompje voor de kids

Ook kinderen zijn dol op de gezelligheid die kerst ademt. Verblijd ze dit jaar eens met hun eigen kerstboom! Deze kunnen ze zelf uitkiezen en op hun eigen kamertje zetten. Misschien geeft u ze wel de kans om een bijpassende pot, leuke kerstballen en andere decoratie uit te zoeken. We hebben tevens gezellige kerstlampjes op batterij die geschikt zijn voor zo’n kleine boom. Helemaal gezellig! Begin een kersttraditie om elk jaar naar uit te kijken!

Kerstverlichting

 

 

De verzorging van een kleine kerstboom

Als het gaat om het in leven houden van een kerstboom, zijn het de minivariëteiten die meestal langer meegaan dan hun grote broers.  Zet ze echter niet op een te warme stek, want ze laten hun naalden vallen als ze te dicht bij een radiator of open haard staan. Een ander groot voordeel is dat ze gewoonweg een stuk goedkoper zijn dan een grote kerstboom. Het effect is even groots, maar uw portemonnee wordt er een stuk blijer van.

Mini kerstboom kopen bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop

Vanaf begin december vindt u in ons tuincentrum weer de allermooiste kerstbomen in allerlei soorten en maten. Wilt u vroeg pieken? U vindt in ons (online) assortiment wel al de nodige kunstkerstbomen. U kunt ‘m maar vast in huis hebben! Houd onze socials in de gaten voor de officiële datum waarop de kerstbomenverkoop van start gaat. Bij vragen weet u ons te vinden, dus we hopen u snel te zien bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop (Limburg).

Openingstijden & contact

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
Maak je tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
Op reis in eigen tuin: inspiratie en ideeën voor een Italiaanse sfeer

Italië, het land van zonovergoten landschappen, heerlijke gerechten en een ontspannen levensstijl... Jij wil deze betoverende sfeer toch ook naar je eigen tuin halen? Met een paar slimme keuzes en inspirerende ideeën transformeer je jouw buitenruimte tot een oase van mediterrane charme.

Lees meer...
Organiseer een tuinfeest

Organiseer een gezellig tuinfeest met familie en vrienden. We geven je graag volop inspiratie en slimme, handige tips. Zodat je er ook als gastheer of -vrouw in volle teugen van geniet.

Lees meer...