Leuk om te doen: voer de vogels!

Leuk om te doen: voer de vogels!

Terwijl het buiten steeds kouder en guurder wordt, trekken wij ons vaker terug in onze warme huizen. Binnenkort versieren we onze huizen weer met heerlijke (geur)kaarsen en prachtige sfeer- en kerstverlichting. Onze gevleugelde vrienden hebben het minder luxe. Zij zijn in de winter druk op zoek naar een geschikte schuil- en slaapplaats. Als ze dan eenmaal een plekje om te slapen hebben gevonden, zijn ze de hele dag bezig met het zoeken naar eten. Help jij de vogels de winter door? Bij ons tuincentrum in Vlodrop vind je allerlei soorten vogelvoer. Onze fladderende vriendjes hebben het moeilijk in het najaar en de winter. Veel tuinen en balkons hebben nu minder voedsel te bieden, terwijl vogels veel energie nodig hebben om warm te blijven. Help vogels de winter door met onze leuke doe-het-zelf-tips!

Van vogels in de tuin heb je driedubbel plezier

  1. Al dat gefladder en getjilp voor het raam is een vrolijke afleiding tijdens de donkerste maanden van het jaar. Voor jong en oud. Geniet van de capriolen die sommige vogels uithalen om pinda's uit doppen te peuteren. Het verjagen van zowel soortgenoten als kleinere vogeltjes om er als eerste bij te zijn gaat soms ook niet van harte... Hoe mooi is onze natuur? Prachtig om te zien! 
  2. Sommige vogelsoorten hebben het moeilijk en nemen in aantallen af door bepaalde ziektes, door de verstening van tuinen en het isoleren van huizen. Gun tuinvogels dat beetje extra geluk en help ze een vleugeltje deze winter. Extra voer en gezonde lekkernijen helpen hen echt de winter door! 
  3. En "last, but not least", met vogels in de tuin, op je balkon of dakterras beschik je over natuurlijke vijanden die je helpen in de strijd tegen allerlei plagen. Slakken, (buxus)motten, bladluizen, rupsen, vliegen, muggen, spinnen... Noem maar op. Voor ons een kwaal, voor vogels een heerlijk maal. Win-win!

Vogelvoer kopen in Vlodrop

In ons tuincentrum in Vlodrop vind je allerlei soorten vogelvoer en de bijbehorende houders, huisjes en schalen. In allerlei maten, prijsklassen en materialen, puur natuur of vrolijk gekleurd. Net zoals mooie waterschalen, want vogels hebben ook in de winter water nodig om te drinken en in te badderen. Veel van deze vogelvoerproducten en waterschalen zijn bovendien een heel leuk cadeau voor de komende feestdagen. Wist je dat je sommige delen van het vogelbuffet zelf thuis kunt maken met de kinderen? Maak bijvoorbeeld vzelf vetbollen of vul een kokosnoot met zaden en pitten. Leuk om te doen, lekker warm en droog binnen in de keuken of aan de eettafel op een gure herfst- of winterdag. 

Help de vogels de winter door!

Stimuleer ook je vrienden, familieleden en buurtgenoten om vogelvoer en waterschalen neer te zetten. Hoe meer voer, hoe meer vogels! Nu weet je dat je met het voeren van de tuinvogels in de koude herfst- en wintermaanden niet alleen hen, maar ook jezelf plezier doet! Help onze gevleugelde tuinvrienden de winter door. In ons tuincentrum vind je verschillende vogelproducten het hele jaar door. Vraag onze medewerkers om de nieuwste ontwikkelingen in vogel-land en maak van jouw tuin een winterparadijs voor vogels. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...
De vrolijkste voorjaarsbloeiers

Zo aan het eind van de winter en het begin van de lente die altijd (té) lang op zich laat wachten toe aan wat vrolijke voorjaarsbloeiers? Ons tuincentrum biedt uitkomst!

Lees meer...
WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.