Paasgele bloemen voor binnen en buiten

Paasgele bloemen voor binnen en buiten

Maart was al wonderlijk, met veel zon en nauwelijks regen. Dat wordt wat deze april, want de maand die altijd doet wat 'ie wil begon zelfs met sneeuw! Weer of geen weer, zorg er dit voorjaar – en zeker met Pasen – voor dat het zonnetje elke dag lijkt te schijnen. Met deze paasgele bloemen voor binnen én buiten maak jij van dit voorjaar een feestje. In ons tuincentrum in Vlodrop vind je tal van bollen, planten en struiken die al in de prille lente vrolijk bloeien. 

7 x geel bloeiende toppers

 1. Narcissen en tulpen
  Deze voorjaarsbollen heb je als het goed is in het najaar in de tuin en in potten en bakken op het terras of balkon geplant. Had je daar geen tijd voor of ben je vergeten dat te doen, dan zijn ze nu volop voorradig als bossen snijbloemen voor in de vaas, maar ook in bakken, manden en potten die je zowel binnen als buiten kunt zetten. Binnen raken ze iets sneller uitgebloeid, vanwege de hogere temperatuur, maar daarna kun je ze alsnog in de tuin of in potten planten, zodat je volgend voorjaar weer van hun bloemen kunt genieten. Knip alleen de uitgebloeide bloemen eruit en laat het blad afsterven, want daaruit halen de bollen hun energie voor hun volgende bloeiperiode.
 2. Kamerbrem
  De kamerbrem is, zoals de naam al aangeeft, een plant die je een mooi plekje in huis kunt geven. Maar na IJsheiligen (medio mei), wanneer de kans op nachtvorst doorgaans verdwenen is, kun je het struikje met sierlijk, frisgroen blad en gele bloemen van maart tot mei, ook als kuipplant op het balkon of terras zetten. Kamerbrem houdt van een plek in de zon of halfschaduw en wordt maximaal één meter hoog. Haal hem aan het einde van het jaar weer naar binnen, omdat het struikje niet tegen vorst kan.
 3. Citrusboompje
  Dit is een van de trendplanten van 2022. Zowel citroenboompjes als sinaasappelboompjes, maar ook accessoires met citroenen, sinaasappels en mandarijnen, zijn helemaal 'hot' dit jaar en duiken overal op. Het zijn van oudsher 'oranjerie'- of kuipplanten, die net als de kamerbrem niet winterhard zijn en daarom in een oranjerie of serre of in huis moeten overwinteren. Na de IJsheiligen kun je ze op een zonnige plek op je terras of balkon zetten en daar zo meteen een heerlijk mediterraan, zomers sfeertje oproepen.
 4. Toverhazelaar (Hamamelis) 
  Dit is een van de vroegst bloeiende struiken. Toverhazelaars krijgen soms al in december geurende (!) lichtgele, goudgele of oranje-gele bloemen op de kale takken ('het kale hout'). Andere soorten bloeien vanaf februari, maart. En dan krijgt de struik in het najaar ook nog eens mooi goudgeel blad. De toverhazelaar kan uitgroeien tot een kleine boom en staat het liefst op een zonnige plek (halfschaduw kan ook) in licht vochtige en licht zure grond.
 5. Gele kornoelje (Cornus Mas)
  Net zoals de toverhazelaar kan deze struik uitgroeien tot een kleine boom, die van februari tot eind april talloze kleine gele bloemen op 'het kale hout' groeit. Goed voor het ultieme voorjaars- en paasgevoel! De bladeren zijn frisgroen en kleuren in het najaar fraai geel-oranje-rood. In het najaar vormt de struik die het liefst in de zon of halfschaduw staat ook eetbare (zure) bessen, die je in een jam of confiture kunt verwerken.
 6. Chinees klokje (Forsythia)
  Nog zo'n voorbode van de lente! De struik kan al in februari gesierd worden door felgele bloempjes op de kale takken. Daarmee is het ook een belangrijke en geliefde voedingsbron voor bijen en vlinders. Je kunt de bloeiende takken ook afknippen met een snoeischaar en binnen in een (paas)vaas zetten. De struik houdt van zon en niet te natte grond.
 7. Ranonkelstruik (Kerria japonica)
  Deze heester bloeit van maart tot en met mei uitbundig met schattige gevulde, goudgele bloemen tussen het frisgroene blad. Ook deze schoonheid uit het Verre Oosten krijgt een prachtig goudgele herfstkleur. Hij doet het goed in zowel zon of schaduw. Zolang de grond maar humusrijk en niet te droog is. De ranonkelstruik kan maximaal twee meter hoog worden.  

Met deze toppers uit ons tuincentrum in Vlodrop geniet je gegarandeerd van een zonovergoten aprilmaand en Pasen. Weer of geen weer!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Zomer in de bol met zomerbollen!

Het is maar nauwelijks lente en nu al de zomer in de bol?! Ja zeker! Ons tuincentrum in Vlodrop geeft je de ins en outs over de verzorging van de meest bijzondere zomerbollen.

Lees meer...
15 tuintips voor april

Heb je ook lentekriebels? Leef je uit in de tuin, op het balkon en terras en ga aan de slag met onze 15 tips om het komende buitenseizoen volop te kunnen genieten van alles wat groeit en bloeit.

Lees meer...
WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.