Top 3 favoriete kamerplanten

Top 3 favoriete kamerplanten

Dag kerstboom, hallo kamerplant! Om de leegte die die rijk versierde kerstboom achterlaat even rijk op te vullen, is ons advies om een stel prachtige kamerplanten in huis te halen. Die lege hoek wordt een stuk sfeervoller wanneer u er één grote of een paar middelgrote kamerplanten laat shinen. Omdat er nogal wat te kiezen valt op het gebied van binnenplanten, willen we u in dit blog graag inspireren met de top 3 kamerplanten van onze groenexperts. Met deze drie toppers weet u zeker dat u stijlvol en gezond het nieuwe jaar ingaat.

Calathea Triostar1. Calathea triostar: een kleurrijke trendplant

Kiest u voor de Calathea triostar, dan kiest u voor kleur! De bijzondere bladeren met kleurrijke tekening fleuren elke woonruimte binnen een handomdraai op. Zet de Calathea van de lente tot en met de herfst in de halfschaduw. In de winter mag u de plant verplaatsen naar een lichte plek, uit direct zonlicht. Zorg er verder voor dat u de Calathea niet in de buurt van een radiator plaatst, aangezien de luchtvochtigheid hier vrij laag is.

Koop 'm online!

 


 

Sansevieria Laurentii2. Sansevieria laurentii: stoere luchtzuiveraar

De Sansevieria, ook wel bekend vrouwentong, is een populaire kamerplant vanwege zijn vermogen om giftige luchtverontreinigende stoffen te verwijderen. De kamerplant geeft de voorkeur aan medium tot fel indirect licht, maar kan ook weinig licht en directe zon verdragen. U hoort het al, de Sansevieria is een makkelijke! Het is dus het perfecte cadeau voor iemand met lichtgroene vingers. Geef 'm pas water als de grond helemaal droog is. Geef water totdat er vloeistof door het afvoergat aan de onderkant van de pot stroomt en gooi al het water dat zich in de schotel heeft verzameld weg.

Koop 'm online! 

Alocasia Bambino Arrow3. Alocasia bambino arrow: kleine krachtpatser

Deze decoratieve bladplant is een toffe toevoeging aan elk interieur. Zet 'm op het dressoir, het kookeiland of de eettafel en geniet van haar prachtige kleuren. Hij wordt niet hoger dan 40 centimeter en is dus perfect voor de wat kleinere huishoudens. Zet 'm op een plek waar de plant genoeg daglicht krijgt, maar niet wegbrandt in de zon. De plant houdt het goed uit bij 18-22 graden. U kunt de plant ook op een iets donkerdere plek zetten, maar let dan op met het overmatig bewateren. Houd de potgrond vochtig en gebruik water op kamertemperatuur.

Koop 'm online!

 


 

Start 2022 groen! Koop uw favoriete kamerplant bij tuincentrum Schmitz!

Bestel uw favoriete kamerplant in onze uitgebreide webshop. Klik eenvoudig uw digitale mandje vol en haal uw nieuwe aanwinsten de volgende werkdag bij ons op. Bij vragen over de standplaats of verzorging van onze kamerplanten willen we u uiteraard graag helpen. De groenexperts van het fijnste tuincentrum van Limburg staan voor u klaar. Ook voor bloempotten en kamerplantenvoeding bent u uiteraard bij ons aan het juiste adres. Zien we u snel?

✓ De mooiste kamerplanten, vers van de kweker ✓ Om de beste kwaliteit te garanderen, kunt u kamerplanten alleen afhalen

✓ Vandaag voor 10.00 uur besteld, volgende werkdag ophalen

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Zomer in de bol met zomerbollen!

Het is maar nauwelijks lente en nu al de zomer in de bol?! Ja zeker! Ons tuincentrum in Vlodrop geeft je de ins en outs over de verzorging van de meest bijzondere zomerbollen.

Lees meer...
15 tuintips voor april

Heb je ook lentekriebels? Leef je uit in de tuin, op het balkon en terras en ga aan de slag met onze 15 tips om het komende buitenseizoen volop te kunnen genieten van alles wat groeit en bloeit.

Lees meer...
WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.