Bloemen voor Valentijn

Bloemen voor Valentijn

Vrijdag 14 februari kunnen romantici hun hart ophalen: het is Valentijnsdag! Een lieve kaart en een mooie bos bloemen doen wonderen. Rode rozen zeggen natuurlijk meer dan duizend woorden, maar rozen zijn rond deze tijd altijd gepeperd van prijs. Gelukkig vind je in ons tuincentrum in Vlodrop nog veel meer originele verrassingen waarmee je het hart van je (geheime) liefde kunt veroveren. Hierbij drie toptips!

Een roos voor in de tuin of op het balkon

Snijrozen zijn vlak vóór en op Valentijnsdag aardig aan de prijs. Klim-, struik- en stamrozen voor in de tuin of in een grote pot op het balkon of terras zijn nu juist voordelig geprijsd, zeker wanneer je ze met ‘kale wortel’ koopt, dus niet in een pot met aarde. Bovendien is februari een perfecte maand om rozen te planten, zeker nu het dit jaar niet of nauwelijks vriest. Verover je geliefde met een roos die in haar lievelingskleur bloeit, die heerlijk geurt en/of haar naam of een uitgesproken romantische naam heeft.

Voorjaarsbloemen in haar lievelingskleur

Je kunt nu volop voordelig geprijsde tulpen, narcissen en hyacinten kopen. Maak er een rijk gevuld boeket mee in haar lievelingskleur en doe er eventueel meteen een vaas bij cadeau, al dan niet met een rood lint eromheen gestrikt. Let er wel op dat je narcissen niet met andere snijbloemen combineert, want de stelen van narcissen geven een slijmerig goedje af waar andere bloemen niet goed tegen kunnen. Ook vind je in ons tuincentrum in Vlodrop nu letterlijk bakken – maar ook manden, glazen en schalen – vol lieflijk bloeiende voorjaarsbolletjes, zoals sneeuwklokjes, mininarcisjes, mini-irisjes, krokussen en blauwe of witte druifjes. Als het goed is weet je wel wat haar lievelingskleur is, dus laat je keuze mede daardoor bepalen.

Planten met een klinkende naam

Kijk ook eens naar een tuin-, balkon- of kamerplant met een romantische naam, zoals de klimplant bruidssluier (Fallopia), de populaire kamerplant die 'lipstickplant' wordt genoemd, een klimmende passiebloem, de vaste plant brandende liefde (Lychnis Chalcedonica) of de kuipplant mannentrouw (Plumbago). Of kies een plant die haar naam draagt, zoals de hortensia 'Annabelle', Suzanne-met-de-mooie-ogen, de roze bloeiende herfstanemoon ‘Königin Charlotte’, een struikmargriet of de topgeranium 'Rozanne' die eindeloos (paarsblauw) bloeit.

Ons tuincentrum in Vlodrop wenst jullie een romantische Valentijnsdag!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...
De vrolijkste voorjaarsbloeiers

Zo aan het eind van de winter en het begin van de lente die altijd (té) lang op zich laat wachten toe aan wat vrolijke voorjaarsbloeiers? Ons tuincentrum biedt uitkomst!

Lees meer...
Maak van je tuin een bijenbuffet

Wil je ook een steentje bijdragen en de bezige (en nuttige!) bijtjes helpen? Ons tuincentrum heeft de beste bijenplanten en tips voor het maken van een bijenbuffet in je tuin of op je balkon.

Lees meer...
Knip de winter weg: snoeien in maart

Maak de tuin lenteklaar! Daar begin je mee in maart, met snoeien en mesten. Ons tuincentrum gidst je er uiteraard makkelijk doorheen.

Lees meer...
WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.