Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Potgrond, hydrokorrels en bodembedekkers

De juiste potgrond is onmisbaar wanneer u uw potplanten binnen en buiten een lang en gezond leven wilt geven. Omdat deze planten niet bij de voedingsstoffen kunnen komen die van nature van in de bodem voorkomen, is het essentieel om uw geliefde planten niet met tuinaarde, maar met potgrond te verwennen. Er bestaan, zoals u in deze webshopcategorie kunt zien, verschillende universele potgrondmengsels, evenals meer gespecialiseerde mengsels voor specifieke planten. Ook vindt u hier onder andere boomschors en cacaodoppen om de grond mee te verfraaien en te beschermen. Kom langs bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop om ons volledige assortiment te kopen óf bestel uw producten eenvoudig in de webshop.

Toon flilter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 21 van 21 producten

Potgrond versus tuinaarde

Tuinaarde en potgrond zijn termen die veel door elkaar heen worden gebruikt. Dit is echter niet de bedoeling, aangezien ze allebei een compleet andere toepassing hebben. Potgrond wordt gebruikt om kamer- en tuinplanten op te potten in een bloempot. In potgrond zit nét dat beetje extra liefde dat deze potplanten nodig hebben, gewoonweg omdat hun wortels niet in contact staan met de bodem. Potgrond bestaat dan ook uit een combinatie van natuurlijke grondstoffen met in veel gevallen kokos of veen als basis. Dit zorgt voor een grond met losse structuur, zodat wortels genoeg zuurstof binnen krijgen en er een goede doorstroming van water en voedingsstoffen kan plaatsvinden. Een kwalitatieve potgrond is luchtig en heeft het vermogen om vocht vast te houden, iets waar menig plant dol op is. Tuinaarde is echter niet voorzien van die lekkernijen en is puur bedoeld om de border of tuin te verhogen. Meng tuinaarde dus altijd met een meststof met voldoende voeding.

Ons online aanbod tuinplanten

Potgrond kopen | Tuincentrum Schmitz

Verschillende soorten potgrond

Omdat er uiteraard niet één soort plant is, is ook ons aanbod potgrond zeer veelzijdig. Alle tuin- of kamerplanten hebben immers andere wensen wat betreft standplaats, watergift en voedingsstoffen. Daarom vindt u in deze webshopcategorie potgrond voor onder andere kamerplanten, voor gebruik in de moestuin en voor Mediterrane planten. Als u het uzelf stiekem een beetje makkelijk wilt maken, raden we de universele potgrond aan. Deze heeft van alles een beetje en kan ook uw plant een gelukkig en gezond leven bieden. Ontdek ook onze kokos potgrond. In plaats van turf of veen is kokos hier het belangrijkste element, wat maakt dat deze potgrond beter voor het milieu is, vocht extra lang vasthoudt en een zeer luchtige structuur heeft.

Bloempotten

Waarom hydrokorrels gebruiken?

Naast potgrond vindt u bij tuincentrum Schmitz ook hydrokorrels. U zult de term 'hydrkorrels' vast eens hebben gehoord, maar de kans is aanwezig dat u er nog maar weinig gebruik van heeft gemaakt. Zonde, aangezien deze kleikorrels de levensduur van uw potplant aardig kunnen verlengen. Hydrokorrels verbeteren de waterafvoer en beluchting door de kleine luchtzakjes in de korrel. Dit is gunstig voor een plant, omdat deze zo meer zuurstof kan opnemen en voorkomen wordt dat de wortels te nat worden. Dit kan immers wortelrot veroorzaken. Ze helpen tevens de pH-waarde te stabiliseren. Dit is gunstig voor planten omdat ze dan beter voedingsstoffen kunnen opnemen. Een laag korrels van ongeveer 3 centimeter onderin de pot moet voldoende zijn.

Kamerplanten

Bodembedekkers voor uw tuin

Ook voor bodembedekkers bent u bij tuincentrum Schmitz aan het juiste adres. We hebben het dan echter niet over laagblijvende beplanting, maar over houtsnippers, cacaodoppen en kokosvezels. Met deze bodembedekkers maakt u een mooi tuinpad of kunt u de zwart-bruine border een wat mooier uiterlijk leven. Tevens helpt u de bodem een praktisch handje. Deze bedekkers beschermen de grond tegen erosie en remmen de groei van onkruid. Boomschors of cacaodoppen verbeteren zelfs de groei van uw beplanting door een verbeterde bodemvruchtbaarheid. Omdat ze biologisch afbreekbaar zijn, zullen houtvezels na het verschrompelen de grond verrijken met voedingsstoffen. Tevens top voor alle insecten die in de bodem leven! Daarnaast zijn bodembedekkers goed in het vasthouden van vocht én beschermen ze als een soort isolatiedeken plantenwortels tegen hitte en kou.

Bodembedekkende planten

Potgrond, hydrokorrels en bodembedekkers kopen in Limburg: kom naar tuincentrum Schmitz

In onze webshop vindt u allerlei producten waarmee u uw planten eens goed kan verwennen. Naast een beetje liefde en aandacht is immers ook een voedingsrijk plekje een must om ze optimaal te kunnen laten groeien en bloeien. We verkopen onder andere de producten van het kwaliteitsmerk Pokon. Dit duurzaam georiënteerde merk heeft, net als wij, als doel u zoveel mogelijk van de tuin te laten genieten, zonder daarbij het milieu te schaden. Kom langs in ons tuincentrum voor het volledige assortiment meststoffen, potgrond of bestrijdingsmiddelen of bestel eenvoudig uw gewenste items in onze webshop. Bij vragen zijn wij 7 dagen per week bereikbaar.

Openingstijden & contact

Potgrond en planten online kopen | Tuincentrum Schmitz

WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.