Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Graszoden

Graszoden kopen voor in uw tuin in Limburg? Dan kunt u het best even langskomen bij Tuincentrum Schmitz. Wij verkopen topkwaliteit grasmatten en geven u deskundig advies over de aanleg en verzorging er van. Bestel onze graszoden nu ook online.

Waarom graszoden?

Een groene grasmat geeft uw tuin een frisse uitstraling. Sommige mensen zijn toch wat huiverig voor de aanleg van een gazon, omdat onderhoud aardig wat inspanning kost. Maar eigenlijk valt dit allemaal wel mee. Als u over het juiste gereedschap beschikt en het onderhoud goed bijhoudt, komt het vanzelf goed! Bij de aanleg van een gazon heeft u de keuze tussen:

Het nadeel van graszaden is dat het heel lang duurt voordat u eindelijk een mooie grasmat heeft liggen. Graszoden hoeft u enkel uit te rollen en voila: een grasmat!

Graszoden kopen bij Tuincentrum Schmitz

De graszoden van Tuincentrum Schmitz worden speciaal voor u gekweekt en ze zijn gegarandeerd vers. Wij kweken het gras, snijden het uit en rollen het op. U hoeft de graszoden alleen nog maar uit te rollen op een geschikte ondergrond. Bestel onze grasmatten nu gemakkelijk telefonisch door te bellen naar tel:0031475535919, te mailen naar info@tuincentrumschmitz.nl of bestel ze gemakkelijk online. Onze graszoden zijn verkrijgbaar vanaf  2,99 per vierkante meter. Bestel op maandag voor 11 uur om af te halen op dinsdag of bestel op donderdag voor 11 uur om af te halen op vrijdag. Wij leveren de graszoden graag af bij u thuis. Vraag naar de mogelijkheden. Het is heel belangrijk dat u de graszoden binnen 24 uur nadat ze zijn gesneden in uw tuin legt, anders zijn ze uitgedroogd en kunnen ze zich niet meer hechten; dit zou zonde zijn!

Graszoden leggen in zeven stappen

Gebruik bij het leggen van uw graszoden ons stappenplan. Leg graszoden altijd aan het begin van het groeiseizoen.

Stap 1

Maak de ondergrond zo vlak mogelijk; zorg er voor dat u alle hobbels en bulten plat maakt. Staat er veel onkruid in de grond? Dan moet u dit eerst verwijderen. Daarna met een hark de aarde vlakstrijken en vervolgens met een roller de grond aandrukken.

Stap 2

Nu is het tijd om de grond te bemesten. Gebruik hiervoor een evenredig mengsel van stikstof, fosfor en kali; ongeveer drie á vier kg per 100 vierkante meter. Hark de korrels een paar centimeter de grond in. Besproei de grond met wat water.

Stap 3

Rol de graszoden uit en druk of rol ze stevig aan. Besproei goed voor een goede hechting. Strooi in de eerste twee weken geen kunstmest, maar blijf wel goed water geven.

Stap 4

Bemest de grasmatten na de eerste twee weken wel met kunstmest en herhaal dit elke groeiperiode.

Kom snel eens langs bij Tuincentrum Schmitz en wij vertellen u alles over onze grasmatten!