Vandaag open van 09:00 t/m 17:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

De kersttrends van 2019

De kersttrends van 2019

Het duurt nog even, maar wij hebben er al heel veel zin in: Kerst 2019! Het is de mooiste tijd van het jaar waar familie en/of vrienden bij elkaar komen, genieten van deze sfeervolle feestdagen met bijvoorbeeld cadeaus en lekker eten. Wij zijn achter de schermen druk bezig met alle voorbereidingen van onze kerstshow. Ieder jaar toveren wij ons tuincentrum om tot een mooie show waar u alles kunt vinden voor de kerstdagen. Ieder jaar staan er kersttrends centraal. Wat zijn de kleuren? Welke materialen en stijlen zien we dit jaar. Kortom, wat zijn de kersttrends voor 2019? Dat leest u in deze blog!

Crystal ball: goud, roze en veel glitters

Zoet en zacht, zo kan het thema crystal ball het best omschreven worden. Deze kersttrend is echt een meisjesdroom. Waarom? We zien veel de kleuren wit, roze, goud, parelmoer en bijna alles is in combinatie met glitter. Veel glitter.

December to remember: vintage en nostalgisch

Deze kersttrend speelt echt in op het gezellige familiegevoel. De kleuren die we hier veel zien, zijn de bekende 'kerstkleuren' rood en groen in combinatie met hout kleuren en wit. Hierdoor geeft deze trend echt een nostalgisch gevoel.

Christmas country: rood, goud en groen

Ieder jaar is er een klassieke kersttrend en dit jaar is dat christmas country met de kleuren goud, groen en rood. Deze trend is geïnspireerd op een Brits jachthuis. Bij dit thema horen bijvoorbeeld veel nep herten aan de muur of namaakvogeltjes voor in de kerstboom.

Kersttrends 2019 - Tuincentrum Schmitz uit Vlodrop

Ice adventure: winterse stijl

Dit kerstthema staat helemaal in het teken van de winter en is dan ook geïnspireerd op de noordpool. Denk dan bijvoorbeeld aan eskimo's, ijsschotsen en iglo's met de kleuren blauw, sneeuw en ijs.

Red velvet: rood en fluweel

Waar het ice adventure thema bestaat uit rustige kleuren, knalt het thema red velvet er helemaal uit. De naam zegt het eigenlijk al: veel fluweel en veel rood in combinatie met goud en paars. Vergeet ook zeker de grote strikken en linten niet die dit thema helemaal afmaken.

Embrache nature: geel, hout en groen

Dit jaar wordt de bekende kleur groen van de dennen gecombineerd met geel, lichtgoud en eucalyptus. Eigenlijk zien we de laatste jaren de kleur groen telkens terugkomen in de kersttrends. Groen is gewoon erg hip! Deze kersttrend geeft echt dat botanische, natuurlijk gevoel tijdens de feestdagen.

Christmas rituals: blauw en zwart

Dit thema is te omschrijven als: warm en stoer. Dat komt men name door de combinatie van koel blauw met zwart wat voor een industriële look zorgt. Door de beige en roze kleuren krijgt deze kersttrend ook een warme uitstraling. 

Kersttrends 2019 - Tuincentrum Schmitz uit Vlodrop

Kerstshoppen in het Limburgse Vlodrop bij tuincentrum Schmitz

Bent u benieuwd geworden naar deze kersttrends? Zit er een favoriete trend voor u tussen? Houd dan onze website in de gaten wanneer onze kerstshow helemaal klaar is. Kom dan langs om inspiratie op te doen en de meest trendy kerstversiering, kerstverlichting en kerstbomen te scoren. Naast onze kerstartikelen kunt u bij ons het gehele jaar natuurlijk terecht voor tuinplanten, kamerplanten en een uitgebreide dierenwinkel

Bekijk hier onze openingstijden!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Zomerse moestuintips

Hier volgt een flinke dosis inspirerende moestuintips voor de maand juli.

Lees meer...
Trendkleur 2024: hoe laat je deze terugkomen in huis en tuin​?

2024 Is het jaar waarin zacht, perzikroze de kleur van de lente, zomer, herfst en winter is! Volgens menig verfgigant en stylist is deze heerlijke tint helemaal hot and happening. Zoetig roze brengt immers een warm en comfortabel gevoel naar elke (buiten)ruimte, precies wat je wilt als je thuiskomt na een lange dag.

Lees meer...
Zomerstekken in 11 stappen

Hier een praktisch stappenplan voor het nemen van zomerstekken.

Lees meer...
Geef je balkon of terras een mediterrane sfeer

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...