Vandaag open van 10:00 t/m 17:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Lentekriebels met bloesemtakken

De sombere wintermaanden zitten er bijna op. Maar soms wegen de laatste loodjes het zwaarst... Gelukkig komen er overal voorjaarsbollen op. Als je ze afgelopen najaar niet in de tuin of balkon- en terraspotten hebt geplant, kun je ze nu al bloeiend in mooie manden, schalen en glazen vazen in ons tuincentrum in Vlodrop kopen. Om de winterblues te verdrijven en te genieten van vroege lentekriebels hebben we nu ook weer prachtige bloesemtakken die je binnen in een grote, stevige vaas kunt zetten. Zowel natuurlijke, verse 'lentetakken' als niet van echt te onderscheiden kunststof exemplaren. Met die laatste heb je het hele jaar door een lentegevoel in huis. En straks met Pasen kun je ze fraai decoreren door er eitjes, paashaasjes, kuikentjes en lintjes in te hangen.

Witte en roze bloesems

Er zijn verschillende soorten struiken en kleine bomen die vroeg in het jaar bloeien. Dat zijn onder andere fruit- en sierfruitbomen. De Japanse sierkers (Prunus serrulata) bloeit kort, maar rijk met roze bloesem. De roze bloesems van zijn soortgenoot Prunus subhirtella 'Autumnalis' verschijnen al in december. Ook de takken van de perzik (Prunus persica) en het amandelboompje (Prunus triloba) hebben roze bloesems. De takken van de pruimenboom (Prunus domestica) krijgen witte bloesems. En dan kun je ook nog kiezen voor prachtige magnoliatakken, met roze of witte bloemen, of takken met aaibare katjes van een wilg (Salix) of hazelaar (Corylus).

In ons tuincentrum in vind je fleurige bloesemtakken, uitbundig bloeiende tulpen voor in een vaas en nog veel meer mooie bloemen en planten waar je gegarandeerd lentekriebels van krijgt!

Geurend in geel in wit

De Japanse toverhazelaar (Hamamelis japonica) krijgt felgele bloemen die licht geuren, net als de Chinese toverhazelaar (Hamamelis mollis). Deze twee struiken bloeien 'op het kale hout', als er nog geen bladeren aan de takken zitten. De sneeuwbal Viburnum x burkwoodii is wintergroen en draagt nu heerlijk geurende witte bloemen.

Praktische tips voor lentetakken in vaas

  • Snijd de bloesemtakken met een scherpe, schone snoeischaar schuin af
  • Neem een schone, stabiele en hoge vaas
  • Vul een derde van de vaas met lauwwarm water en speciale heestervoeding
  • Gaan de knoppen van de magnoliabloemen niet open? Besproei ze dan regelmatig met de plantenspuit
  • Je kunt magnoliatakken ook laten drogen. Zet ze zonder water in een vaas of mooie kan en je hebt er het hele jaar plezier van

In ons tuincentrum in vind je fleurige bloesemtakken, uitbundig bloeiende tulpen voor in een vaas en nog veel meer mooie bloemen en planten waar je gegarandeerd lentekriebels van krijgt!

Extra tip! Gebruik je takken uit eigen tuin? Kies dan takken waarvan de knoppen al goed zichtbaar ('dik') zijn. Knip de takken af met een schone, scherpe snoeischaar en zet ze eerst een dag of twee in een emmer water in de garage of de koudste kamer van het huis. Daar kunnen ze geleidelijk aan de warmere temperaturen in huis te wennen. Knip de onderkant van de takken voordat je ze binnen in een vaas met lauwwarm water en heestervoeding zet nog een stukje schuin af, zodat ze de voeding meteen goed opnemen

3x extra lentesfeer

  • Plant een van bovengenoemde vroegbloeiende struiken of kleine bomen in je tuin. Dat kan prima in aan het eind van de winter, zolang het niet vriest en de grond niet bevroren is.
  • Je kunt nu heel voordelig bossen tulpen, narcissen, irissen, geurende hyacinten en lieflijke ranonkels kopen. Zet de narcissen niet bij de andere bloemen in een vaas, want het slijmerige vocht dat uit de narcissenstelen komt doet de vaasduur van de andere bloemen geen goed.
  • In ons tuincentrum in Vlodrop heb je nu ook ruime keuze uit bloeiende cyclamen, begonia’s, kalanchoës en primula’s om je interieur een heerlijk frisse lentesfeer te geven.
Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pinksterdagen lekker langs voor alles wat je nog nodig hebt voor je tuin, terras of balkon! Bijvoorbeeld voor mooie inheemse planten of zaden voor het creëren van je eigen wilde bloemenweide. Van beide fleur je niet alleen zelf op, maar je doet er ook bijen en vlinders een groot plezier mee.

...

Lees meer...
20 mei: Keij Kamado BBQ demo!

Dag barbecueliefhebber! Op maandag 20 mei, 2de Pinksterdag, staat er weer iets bijzonders op het programma bij tuincentrum Schmitz. We hebben het genoegen om u uit te nodigen voor een spectaculaire BBQ-demonstratie, verzorgd door de ervaren koks van Keij Kamado. Van 11.00u tot 16.00u staan zij paraat om u te verbazen en te verwennen met de heerlijkste BBQ gerechten die u ooit heeft geproefd.

...Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Top 10 met hemelsblauwe bloemen

Blauw is de lievelingskleur van veel mensen. De kleur heeft een koele, betrouwbare en rustgevende uitstraling, waardoor hij ook in veel reclames en uniformen wordt gebruikt. Maar blauw kan ook melancholisch of somber stemmen – denk aan de uitdrukkingen 'een blauwtje lopen', ‘de blues hebben’ en 'blue Monday'. Optisch heeft blauw een wijkende werking. Iets wat blauw is dringt zich niet aan je op, maar lijkt zich juist terug te trekken. Door blauwe bloemen achter in o...

Lees meer...
WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.